Forejtek v Bielle znovu po týdnu prošel dvoukolovou kvalifikací

15. 3. 2021, 12:47
Aktuality 8
ATP CHALLENGER BIELLA - Jonáš Forejtek si před týdnem na halovém challengeru v italské Bielle zahrál své premiérové čtvrtfinále na challengerech a své maximum bude mít šanci vylepšit v tomto týdnu. Dvacetiletý Čech totiž znovu prošel dvoukolovou kvalifikací, dnes v přímém souboji o hlavní soutěž po obratu zdolal nasazenou jedničku Nicolu Kuhna.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek

Jonáš Forejtek si před týdnem v Bielle připsal svá první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů, nakonec v italské hale včetně kvalifikace vyhrál čtyři zápasy a prošel do svého premiérového čtvrtfinále na této úrovni.

Další cenný výsledek a posun v žebříčku může 20letý český talent vybojovat v tomto týdnu, jelikož znovu zvládl dvoukolovou kvalifikaci. Juniorský vítěz předloňského US Open se do kvalifikačních bojů dostal až jako náhradník a vyřadil oba své nasazené španělské soupeře, nejdříve Adriana Menéndeze (7-6 6-4) a dnes po obratu jedničku kvalifikace Nicolu Kuhna (4-6 6-3 6-3).

Forejtek v utkání předvedl jediné zaváhání na servisu, které ho stálo úvodní set, přestože měl čtyři šance manko brejku smazat. Český mladík se však nenechal rozhodit, bojoval dál, postupně získával převahu a ve zbytku zápasu už svému sokovi nabídl jedinou brejkbolovou šanci a odvrátil ji.

Soupeřem Forejtka v prvním kole hlavní soutěže, ve které doplnil Zdeňka Koláře, bude Němec Dustin Brown.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Býkobijec už není, co býval. Roky přibývají, tréninku zřejmě ubývá. Škoda, ale tour velmi oživil.
Jonáš má první set a šance na výhru jsou reálné. V prvním setu překvapivě vyhrál na esa 4:3smile
Reagovat
EllNino
Pěkné :) Teď však bude čelit těžkému soupeři - Dustin Brown je sice už za zenitem, ale mladíky může jeho styl dohnat k chybám ... a k totál rozkladu :)

Tak uvidíme, jak si s tím Jonáš poradí, s takovým typem tenisty se myslím dosud na nejvyšší úrovni nepotkal :)
Reagovat
Torn
Jonáš to dá, mohl by to tam urvat a prolítnout zase o pár desítek míst. Stejně doufám, že trio Lehečka, Forejtek a Macháč prorazí brzo do TOP100, vyklidí Jiříka a budou nová czech BIG3! :D
Reagovat
EllNino
Jen mě trochu mrzí, že Dalibor pořád laboruje s tím kotníkem a letos ještě nehrál ...

Jinak taky doufám, že tito tři by se mohli stát tahouny českého tenisu ... ale aby se dostali Jonáš s Jirkou alespoň na místa, kde je Tomáš Macháč, musí takových výsledků jako minulý týden udělat několik ... a i lepší
Reagovat
Torn
Na Dalibora alias českého Andyho neboli čtvrtého člena czech BIG4 bych zapomněl. :)

No, bylo by fajn, kdyby si kluci nějakým způsobem mohli zahrát kvaldu na GS, ale to je asi aktuálně téměř nemožné.

Chtělo by to nějakou slabě obsazenou 250tku, kam by se mohli dostat. Loni do Sofie dostal Jonáš WC. Důvod za co jí dostal netušíš?
Reagovat
EllNino
Měl dostat do kvaldy původně, asi na základě juniorské světové jedničky z roku před, ale domácí Bulhar, jenž ji měl původně dostat, se odhlásil, tak ji dostal on - byla to spíše náhoda :)
Reagovat
Torn
Aha. :D Tak snad bude i letos trochu štěstí. :D
Reagovat
EllNino
Ja myslim, ze by mohla byt za cil pro kluky letos nejaka kvalda na GS a pro Tomase prvni stovka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist