Francie vyznamenala Nastaseho

12. 3. 2009, 15:48
Aktuality 0
Bývalá rumunská tenisová hvězda Ilie Nastase se dočkala vysokého vyznamenání. Vítěz French Open z roku 1973 převzal z rukou francouzského velvyslance Henriho Paula Řád čestné legie. "Francouzské publikum vás, díky vašemu přátelskému vztahu k němu, adoptovalo a milovalo jako vlastního," řekl při předávání Paul.
Ilie Nastase

Dvaašedesátiletý Nastase se podle francouzského velvyslance zasloužil svou "působivou sportovní kariérou" a "smyslem pro zábavu", které se diváci během jeho utkání často dočkali.

Dále čtěte:
 • Legendy tenisu: Klaun Ilie Nastase 
"Tato medaili pochází ze země, která není moje vlastní, ale kterou miluji," poděkoval Nastase. "Kdybych ji měl s někým sdílet, pak s Ionem (Tiriacem)," dodal hráč, který s tenisem skončil v roce 1985 ve věku 39 let.

Předávání se Nastase, až do minulého roku také prezident Rumunské tenisové federace, nezúčastnil sám. Kromě něj byli přítomni také bývalý rumunský prezident Ion Iliescu a další sportovní hvězdy, gymnastka Nadia Comaneciová a fotbalista Gheroghe Hagi.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist