French Open se možná postěhuje, varují pořadatelé

22. 3. 2010, 17:38
Aktuality 5
Dva měsíce před začátkem grandslamového French Open upozornili znovu jeho organizátoři, že se slavný turnaj bude v budoucnosti možná stěhovat. Podle ředitele turnaje Gilberta Ysnera chybí v areálu Rolanda Garrose potřebná infrastruktura.
Roland Garros

Francouzská tenisová federace už na podzim upozornila, že za současného stavu se na kurtech Rolanda Garrose grandslamový turnaj hrát dlouho nebude.

"Za posledních deset let šly všechny tři ostatní grandslamy dopředu, hlavně, co se týče infrastruktury. My oproti nim zaostáváme," zopakoval nyní Gilbert Ysner. "Roland Garros takhle nemůže pokračovat. Máme dvě možnosti: buď ho zvětšíme, nebo přestěhujeme jinam" dodal.

Podle Ysnera mají organizátoři na výběr ze čtyř míst. Všechny se nacházejí do 15 km od francouzské metropole. "Jde o velmi seriózní projekty. Stěhování z Paříže by nám sice zlomilo srdce, ale musíme se na to připravit," uvedl.

Organizátoři se už několik let pokouší rozšířit areál Roland Garros včetně zastřešení centrkurtu, jejich plány však narážejí na odpor obyvatel a ochránců přírody. Stěhováním už loni na podzim hrozila Francouzská tenisová federace, která bude o osudu grandslamového turnaje rozhodovat na valné hromadě příští rok v únoru.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě zamě to i zrušte je mě to fuk
Reagovat
smazaný uživatel
a zase je vidět že všechno brzdíé blbý ochránci přírody. Pořád se do všeho serou.
Reagovat
smazaný uživatel
buď rád za ně! Za chvilku uvidíš všude jen beton...
Reagovat
smazaný uživatel
Ma historiu a proste vsetko to ze roky sa tam hra tenis odtial vzisli vitazi antukoveho grand slamu. Urcite by to nemali stahovat ale zvacsit- kapacitu pre divakov chcu zvysit ved tam ide o peniaze na final elistky pod 100euro urcite nie su. Zrejme miestna cast je proti a obyvatelia ked su proti tak s tym sa moc neda urobit dufam ze sa dohodnu a ostanu tam kde su je to rovnaka blbost ako stahovat AO do Ciny si myslim. Ved aj Madrid chcel mat GS a preco by mali mat zato ze maju peniaze a Spanielov je najviac v top 100. Tradicia je tradicia si myslim ked mohol konzervatinvy Wimbledon pristavit strechu moze aj RG nejako sa inovovat ale nie stahovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist