French Open se může stěhovat, hrozí pořadatelé

3. 11. 2009, 15:08
Aktuality 0
Umíte si představit, že se French Open hraje jinde než v areálu Rolanda Garrose? Tradice, která trvá desetiletí, by se mohla změnit. Jestli město neschválí naše plány na rozšíření, French Open by se mohlo přestěhovat, říká Francouzská tenisová federace.
Roland Garros

Projekt Francouzské tenisové federace (FFT) radní v Paříži odsouhlasili tento rok a organizátoři grandslamového turnaje už proto najali architekta. Jak ale říká ředitel FFT Gilbert Ysern, nyní se radnice francouzské metropole do změn příliš nehrne.

"Vypadá to, že starostovo okolí je k našemu projektu nepřátelštější. Když jsme projekt zahajovali, tak to tak nebylo," říká Ysern. "Přidejte k tomu odpor místních a najednou jsme nuceni poohlížet se po dalších možnostech."

Loni v květnu tenisová federace oznámila, že nad centrálním kurtem v areálu vyroste do roku 2013 nebo 2014 střecha, která už usnadňuje život pořadatelům Australian Open a Wimbledonu. Paříž a francouzská vláda měly na projekt, který vyjde na 120 milionů eur, přispět dohromady 40 miliony.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist