French Open se z Roland Garros stěhovat nebude

13. 2. 2011, 13:47
Aktuality 2
Pařížský tenisový grandslam zůstane v Roland Garros. Francouzská tenisová federace na víkendové valné hromadě odmítla možnost přemístění tradičního turnaje jinam a dala přednost modernizaci stávajícího areálu.

Podle původních záměrů se mohl květnový antukový turnaj přestěhovat od roku 2016. Ve hře byla tři pařížská předměstí Versailles, Gonesse a Marne-la-Vallée. 

Právě Marne-la-Vallée při dnešním hlasování postoupilo až do posledního kola, ale v tom s historickým pařížským stadionem jasně prohrálo. Vybudování nového areálu by si totiž vyžádalo značné finanční náklady.

Roland Garros je nejmenším ze čtyř grandslamových areálů. Pro jeho přemístění se vyslovila i bývalá světová jednička Amélie Mauresmová. "Myslím, že v Paříži nemáme potřebný prostor," citovala ji agentura Reuters.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A co rovnou Grandslam na antuce přesunout do Španělska, tam by to momentálně turnaji víc slušelo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist