Fritz i Auger-Aliassime v Acapulcu skončili na raketě italských mladíků, De Minaur vykročil za obhajobou titulu

27. 2., 12:25
Aktuality 2
ATP ACAPULCO - Tradičně velmi dobře obsazený turnaj ATP 500 v Acapulcu přišel hned první den o několik favoritů. Na raketě italských mladíků skončili čtvrtý nasazený finalista z roku 2020 Taylor Fritz, jenž nenavázal na triumf z Delray Beach, i Félix Auger-Aliassime, když nestačili na Italy Mattea Arnaldiho, respektive Flavia Cobolliho. Ze hry venku je i ve formě hrající Tommy Paul, naopak suverénní výhrou nad oblíbeným soupeřem vykročil za obhajobou titulu Australan Alex de Minaur.
Arnaldi si v Acapulcu připsal proti Fritzovi první skalp hráče TOP 10 na tvrdém povrchu (© AFP)

Taylor Fritz si letos zahrál poprvé ve čtvrtfinále Australian Open a předminulý týden v Delray Beach poprvé obhájil triumf z předchozí sezony, na dalším turnaji ale na zisk své sedmé trofeje nenavázal.

V Acapulcu finalista z roku 2020 nezvládl hned své úvodní vystoupení. Na světovou desítku si vyšlápl 42. hráč světa Matteo Arnaldi, který zvítězil 6:4, 4:6, 6:3, připsal si druhý skalp člena elitní desítky žebříčku ATP a první na tvrdém povrchu.

Třiadvacetiletý Ital ve druhém kole vyzve dalšího Američana Bena Sheltona (h2h 0:0). Jednadvacetiletý člen druhé světové desítky udolal až po 2 hodinách a 48 minutách boje 2:6, 7:5, 7:6 Daniela Evanse, přestože ve třetím setu nevyužil za stavu 5:4 a 40:0 tři mečboly v řadě a soupeř v 12. gamu podával na vítězství.

Pokud Shelton postoupí do čtvrtfinále, vyrovná v mexickém letovisku výsledek svého otce Bryana z roku 1994.

Už počtvrté v sezoně nezvládl roli papírového favorita Kanaďan Félix Auger-Aliassime. V Acapulcu 30. hráč světa podlehl 6:2, 2:6, 3:6 jednadvacetiletému Italovi Flaviu Cobollimukdyž od stavu 6:2 a 3:2 prohrál 10 z 12 gamů.

Aktuálně 69. muž žebříčku ATP Cobolli si připsal teprve druhý skalp člena TOP 50 a mohl by si zahrát s řeckým finalistou z roku 2021 a letos nasazenou trojkou Stefanosem Tsitsipasem z Řecka.

Jack Draper vstoupil do turnaje ATP 500 v mexickém Acapulcu výhrou 6:0, 6:4 nad světovou čtrnáctkou Tommym Paulem, kterému oplatil porážku z druhého kola Australian Open a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3:1. Zatímco Američan nenavázal na povedená předchozí vystoupení v Dallasu (titul) a Delray Beach (finále), dvaadvacetiletý Brit si v souboji levorukých tenistů zahraje s japonským lucky loserem Jošihitem Nišiokou (h2h 0:0) o postup do čtvrtfinále.

Roli favorita bez problémů potvrdil Alex de Minaur, jenž suverénně vykročil za obhajobou svého posledního sedmého a zároveň nejcennějšího titulu. Třetí nasazený Australan v Mexiku v repríze loňského čtvrtfinále smetl 6:2, 6:1 Japonce Tara Daniela a stále s ním v žádném ze sedmi setů neztratil víc jak dva gamy. Ve druhém kole se světová devítka utká s Rakušanem Sebastianem Ofnerem (h2h 0:0).

Nejvýše nasazenými podniku s dotací 2,4 milionu dolarů jsou německý šampion z roku 2021 Alexander Zverev a Dán Holger Rune.

Výsledky turnaje ATP 500 v Acapulcu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pe3k
FAA v lese
Reagovat
Patik
Už veľmi dlho a ktovie ci vôbec z neho niekedy vyjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist