Fritz na US Open porazil Zvereva, čtvrtfinále grandslamu překonal na pátý pokus

4. 9., 00:12
Aktuality 4
US OPEN - Taylor Fritz (26) na pátý pokus uspěl ve čtvrtfinále majoru. Americký tenista se do prvního grandslamového semifinále dostal na domácím US Open po výhře 7:6, 3:6, 6:4, 7:6 nad Němcem Alexanderem Zverevem (27). O finále si zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.
Profily hráčů
Taylor Fritz (© Profimedia)

Fritz – Zverev 7:6, 3:6, 6:4, 7:6

Tayloru Fritzovi se před US Open nedařilo, v New Yorku ale porazil už pět soupeřů a ztratil přitom jen dva sety. Dva dny po výhře nad předloňským finalistou Casperem Ruudem z Norska si poradil i s Alexanderem Zverevem, kterého porazil na druhém grandslamu po sobě a vzájemnou bilanci vyrovnal na 5:5.

Šestadvacetiletý Američan sice využil jen 2 z 13 šancí na brejk, ale pomohlo mu to k zisku klíčové třetí sady, v níž za stavu 4:4 přežil brejkbol. Za stavu 2:1 na sety už na servisu dominoval a v tie-breaku potvrdil mírnou převahu. Po třech a půl hodinách boje zvítězil 7:6, 3:6, 6:4, 7:6.

Statistiky zápasu Taylor Fritz – Alexander ZverevStatistiky zápasu Taylor Fritz – Alexander Zverev (@ Livesport)

"Byl to velmi těžký zápas. Hráli jsme spoustu extrémně náročných výměn, což bylo obtížné i po psychické stránce udržet hlavu neustále ve hře. Jsem moc šťastný," že jsem poprvé v semifinále," radoval se Fritz.

Čtvrtfinále majoru hrál Fritz popáté v kariéře a na čtvrtém z pěti posledních grandslamů. Až nyní to však dotáhl mezi kvarteto nejlepších.

O postup do finále si světová dvanáctka Fritz zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Nola
Fritzek sa nam rozohral, ked nevidi v pavuku niekoho z B3, tak je schopny produkovat top tenis, tak amici mozu slavit prveho finalistu po neskutocnych suchotach, Frantiska by mal dat, ale ktovie
Reagovat
gugu
Wow... Takže tu máme amerického finalistů v NY po dlouhé době. Gratulace
Reagovat
diskuse
Tak snad Fritz.
Reagovat
diskuse
Skvělý zápas..... Fritzuv serve a fh udělal rozdíl. Nepříliš dobrá zpráva pro turnaj. Zverevovi bych ve finále věřil více než Fritzovi. Ten se nejspíš sesype. Fritz, Tiafoe, Dimitrov...... To má vyzvat druhou část pavouka? Lol.

Snad se ustřelí Draper, když ne Daniil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist