Fritz znovu po roce kraloval v Delray Beach a slaví sedmý triumf. Titul obhájil poprvé v kariéře

19. 2., 20:55
Aktuality 0
Taylor Fritz (26) v Delray Beach zopakoval loňský triumf a poprvé v kariéře obhájil titul na nejvyšším okruhu. Američan v odloženém domácím finále smetl po odvrácení všech sedmi brejkbolů 6:2, 6:3 krajana Tommyho Paula (26) a za celý turnaj neztratil ani jeden set. Celkově získal sedmou trofej a v žebříčku se díky úspěšné obhajobě udrží v elitní desítce.
Profily hráčů
Fritz poprvé v kariéře obhájil titul na nejvyšším okruhu (© Profimedia)

Fritz – Paul 6:2, 6:3

Taylor Fritz neměl povedený závěr loňské sezony, ovšem na začátku té letošní vyhrál osm z devíti zápasů na individuálních turnajích. Po čtvrtfinále na Australian Open pomohl své zemi k postupu na finálový turnaj Davisova poháru a v pondělí dokázal poprvé obhájit titul na nejvyšším okruhu, když znovu po roce kraloval na domácím podniku ATP 250 v Delray Beach.

Na Floridě letos uspěl bez ztráty jediného setu, postupně si poradil s Nunem Borgesem, Rinkym Hijikatou, Marcosem Gironem i dalším krajanem Tommym Paulem. Domácí finálové derby se mělo uskutečnit už v neděli, ale kvůli deštivému počasí muselo být o den odloženo.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V souboji světové desítky a čtrnáctky si Paul vypracoval více brejkbolových šancí (7) než Fritz (5). Jenže v proměňování byl podstatně horší, úspěšnějšímu krajanovi nedokázal ani jednou sebrat servis a sám na vlastním podání zaváhal celkem třikrát.

Díky 12 brejkbolovým příležitostem byl průběh o něco vyrovnanější a diváci mohli finále sledovat zhruba 100 minut. Paul mohl jít ve druhé sadě dvakrát do vedení brejku, avšak poté v osmé hře ztratil podání a Fritz utkání doservíroval čistou hrou.

Pro Fritze se jedná o celkově sedmý triumf na turnajích ATP, čtvrtý na domácí půdě po Masters v Indian Wells 2022 a loňských vystoupeních právě v Delray Beach a ještě v Atlantě. Svou finálovou bilanci upravil na 7:5. V historii Delray Beach Open se titul podařilo obhájit už jen Australanovi Jasonovi Stoltenbergovi v roce 1997.

Paul dorazil na Floridu po triumfu v hale v texaském Dallasu, kde absolvoval své čtvrté finále na této úrovni a získal druhý vavřín. V uplynulém týdnu vyřadil Alexe Michelsena a Francese Tiafoea, ale na dalšího krajana recept nenašel. Stejně jako Fritz teď zamíří do mexického Acapulka, kde bude obhajovat loňské finále.


Výsledky turnaje ATP 250 v Delray Beach

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist