Fruhvirtová v Thajsku končí ve druhém kole, obhájkyni titulu Lin Zhu sebrala jen čtyři hry

1. 2., 14:29
Aktuality 6
WTA HUA HIN - Linda Fruhvirtová (18) na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hin na svou první letošní výhru v hlavní soutěži nenavázala. Česká teenagerka v boji o místo ve čtvrtfinále nestačila na čínskou obhájkyni titulu Lin Zhu (30), které podlehla hladce dvakrát 2:6.
Linda Fruhvirtová nestačila na obhájkyni titulu Lin Zhu (© Profimedia)

L. Fruhvirtová – Lin Zhu 2:6, 2:6

Linda Fruhvirtová v září 2022 ovládla indickou Čennaí, v 17 letech slavila první titul na okruhu WTA a po osmifinále na loňském Australian Open krátce figurovala v TOP 50 světového žebříčku. Jenže v dalším průběhu loňské sezony si protrpěla sérii deseti porážek a podzimní semifinále v Ningbu či čtvrtfinále v Hongkongu byla jen slabou náplastí na černé období.

A zatím česká teenagerka neoslňuje ani v úvodu roku 2024. Ze čtyř turnajů si připsala pouze tři vítězství, z toho dvě v kvalifikaci, a třikrát vypadla v prvním kole. Jediný úspěch v hlavní soutěži zaznamenala tento týden v Hua Hin proti ruské náhradnici Anastasii Tichonovové, ve druhém kole proti žebříčkově lépe postavené soupeřce už ale neměla šanci.

Statistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Lin ZhuStatistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Lin Zhu (@ Livesport)

126. hráčka světa Fruhvirtová v Thajsku nenašla recept na členku elitní padesátky Lin Zhu. O dvanáct let zkušenější Číňance, jež před rokem v Thajsku slavila svůj druhý triumf na okruhu WTA a letos usiluje o premiérovou obhajobu, nedokázala sebrat podání a po nevyužití všech tří brejkbolů prohrála 2:6, 2:6.

Nyní se osmnáctiletá Fruhvirtová přesune do Abú Zabí, kde zkusí štěstí v kvalifikaci turnaje WTA 500. V druhé polovině února by se měla představit na podniku WTA 125k v mexickém Puerto Vallarta.

Třicetiletá Lin Zhu si o postup do semifinále zahraje v pátek s krajankou Zhuoxuan Bai, nebo Australankou Arinou Rodionovovou.

Volynetsová – Mariaová 5:7, 6:2, 6:2

Katie Volynetsová v Thajsku zdolala po takřka tříhodinovém boji 5:7, 6:2, 6:2 čtvrtou nasazenou Němku Tatianu Mariaovou a podruhé v kariéře a poprvé mimo domácí půdu postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

O vyrovnání svého maxima z loňského Austinu si dvaadvacetiletá Američanka zahraje s Číňankou Yafan Wang, která si poradila ve dvou setech se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Ronnyx
Od pondělí se v žebříčku poprvé v Top 100 objeví Arina Rodionova.
Zajímavostí je, že tato hráčka do roku 2014 hrající za Rusko to dokázala v 34letech a 1 měsíci.

Čímž se stává NEJZKUŠENĚJŠÍ hračkou, která debutovala v TOP 100.

Před ní to byla Tzipora Obziler v 33 letech a 8 měsících, která debutovala v roce 2007.
Reagovat
EllNino
Tu 101. příčku jako nejvyšší měla opravdu dlouhou dobu :) Obdivuhodný počin se přes ITF turnaje a ne příliš velkou podporu v Austrálii dostat v takto vysokém tenisovém věku do stovky ...
Reagovat
Blondie
#kamevedasucks

Doufám, že je Lindě hlavně dobře. Pokud ji tenis fakt baví a chce ho dělat profesionálně, tak kéž se jí daří. Jestliže ne, snad ví, že má svobodu a plné právo pověsit raketu do garáže.
Reagovat
Mantra
přesně. Taky se mi zdá, že tam je nějakej šprajc v postoji k tenisu, a ne že by na to vyloženě neměla. Podle mě to s ní fotřík trochu přetáhnul.
Reagovat
wymwsze
Na základě čeho, jestli se mohu zeptat?
Reagovat
Mantra
tahle Fruhwirtovic se docela zasekla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist