Fucsovics v Bukurešti ukončil šestileté čekání na druhou trofej

21. 4., 19:06
Aktuality 4
ATP BUKUREŠŤ - Maďar Márton Fucsovics (32) čekal na svůj druhý titul téměř šest let. Ve finále turnaje v Bukurešti, který se konal poprvé od roku 2016, přehrál nasazenou pětku Argentince Mariana Navoneho 6:4, 7:5.
Profily hráčů
Márton Fucsovics získal v Bukurešti druhý titul. (@ Profimedia)

Fucsovics – Navone 6:4, 7:5

Márton Fucsovics slavil v úvodu sezony v hlavních soutěžích na okruhu ATP jen tři výhry. Do formy se dvaatřicetiletý Maďar dostal až na antuce, když si zahrál čtvrtfinále v Estorilu a na další dvěstěpadesátce v Bukurešti si dokráčel pro titul a potvrdil, že se mu na nejpomalejším povrchu daří. Ve finále zakončil úspěšný týden výhrou nad Marianem Navonem. V roce 2018 získal na oranžové drti svou první trofej na turnaji v Ženevě.

První set začal Fucsovics ziskem čtyř her v řadě, náskok ale neudržel a dovolil soupeři srovnat na 4:4. V desátém gamu využil při argentincově podání hned první setbol a dramatický první set získal pro sebe. Ve druhém dějství si jako první ztratil podání Maďar a prohrával 2:4. Od tohoto stavu získal pět ze šesti následujících gamů a po proměnění druhého mečbolu slavil svůj druhý titul.

 

V průběhu turnaje ztratil set pouze ve čtvrtfinále s Francouzem Corentinem Moutetem. Ve dvou setech vyřadil nasazenou dvojku Tallona Griekspoora i turnajovou čtyřku Alejandra Tabila.

Argentinský antukář Mariano Navone nenavázal na skalp prvního nasazeného Francisca Cerúndola a prohrál i druhé letošní finále. V tom předchozím na pětistovce v Riu de Janeiru nestačil na krajana Sebastiána Báeze.

Výsledky turnaje ATP 250 v Bukurešti

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
Martone, ked nikto tak aspon ja, ved my Slovaci sme vlastne ciastocne Madari , aspon tak nas nasi bratia z byvaleho spolku tituluju, tak
vzdy som mala pocit, ze ma naviac, ako sa tmolit kdesi dole v stovke, len nikdy neudrzal uroven hry po cely zapas a preto casto prehraval skvele rozohrane zapasy, taky zivocisny hrac mi vzdy prisiel, vymakany a ozaj vsimla som si, ze zase dostal WC ten mlady pretlacany Brazilec, no este 4 ks a vyrovna sa Murraymu v zaciatkoch kariery
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já maďarskému bratu samozřejmě taky přeju... Dost to trvalo, ale nakonec titul přeci jen urval. Mladý si počká a snad se dočká Když se bude snažit, tak určitě.

Marton umí zahrát pěkné zápasy, ale jak píšeš, chybí mu konzistence na 3sety. Jinak dokáže potrápit i velké favority. Myslím, že právě i Jokera, než mu v koncovce došlo...
Reagovat
turista
S Djokovičem hrál někdy celkem dlouho vyrovnaně. Fucsovics je výborný hráč. Jen mu chybí ta Novakova elasticita což ve vzájemných zápasech rozhodlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist