Fyzický kolaps zasáhl i Azarenkovou. Postupuje Jankovičová a Wozniacká

30. 10. 2009, 17:08
Aktuality 15
Bílá skupina Turnaje mistryň byla snad prokletá. Do zápasů zasáhlo šest tenistek, do osudu čtyři z nich však promluvily zdravotní problémy. Fyzické vyčerpání připravilo o postup do semifinále Bělorusku Azarenkovou, jež ztratila dobře rozehraný duel s Radwaňskou. O finále proti sestrám WIlliamsovým si tak zahrají Jankovičová a Wozniacká.
Victoria Azarenková

Vše začalo už první hrací den. Dinara Safinová odehrála dva gamy, a byť měla bojovat o udržení postu světové jedničky, kvůli bolestem zad vzdala a z Turnaje mistryň odstoupila.

Rusku nahradila Věra Zvonarevová, jež měla ještě teoretickou možnost ze skupiny postoupit a případně zopakovat loňské finále. Jenže v duelu proti Wozniacké měla problémy s pohybem, kulhala a nakonec se jí z dusného počasí roztekla krev z nosu. I tak dokázala Dánku potrápit a donutit ji k vysilujícímu souboji. Wozniacká nakonec vyhrála, ale závěr zápasu protrpěla v křečích.

Pátek na Turnaji mistryň:
Kuzněcovová vyřadila Dementěvovou, v semifinále je Venus

Přestože devatenáctiletá Caroline Wozniacká vyhrála oba své zápasy, potřebovala dnes k jistotě postupu ze skupiny porazit Jankovičovou. Ale neuspěla.

Jelena Jankovičová ve svém posledním duelu v Bílé skupině porazila Wozniackou hladce 6-2 6-2 a připsala si druhou výhru na turnaji. Bývalá světová jednička si tak v Dauhá druhý rok po sobě zahraje v semifinále.

První porážka v Dauhá z rakety Jankovičové mohla Wozniackou stát postup. Dánka dnes vypadala na kurtu naprosto bez energie a u míčků byla často o krok později.

"Cítím, že si semifinále zasloužím, udělala jsem pro něj, co se dalo. Když se tam nedostanu, bude to prostě smůla," dodala Wozniacká po svém zápase.

Musela tedy čekat na výsledek souboje mezi Victorií Azarenkovou a polskou náhradnicí Agnieszkou Radwaňskou. Ta nastoupila místo Zvonarevové.

Azarenkové k postupu ze skupiny stačilo jediné - vyhrát. Za cílem kráčela od začátku zápasu a když vedla 6-4 5-2, ani Wozniacká v hledišti nedoufala, že by si v Dauhá ještě mohla zahrát.

Jenže Bělorusce se z životního úspěchu rozklepala kolena. Vlastními chybami Radwaňskou vrátila do hry a po pěti vyhraných gamech v řadě byla rázem na koni Polka. Azarenkové navíc v třetím setu začaly docházet síly, trápilo ji svalové zranění a nakonec za stavu 1-4 se slzami v očích svůj boj vzdala.

Do semifinále tak z druhého místa postoupila se svalovým zraněním laborující Wozniacká a v sobotu si zahraje o finále se Serenou Williamsovou. Druhou dvojici tvoří Jankovičová a Venus Williamsová.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 4,55 mil. dolarů):

Bílá skupina:
Jankovičová (8-Srb.) - Wozniacká (4-Dán.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (10-Pol.) - Azarenková (6-Běl.) 4-6 7-5 4-1 skreč A.

Tabulka:
1. Jankovičová 2 1 4:2 2
2. Wozniacká 2 1 4:4 2
3. A. Radwaňská 1 0 2:1 1
4. Azarenková 1 2 4:4 1

odstoupila Zvonarevová 0 1 1:2 0
odstoupila Safinová 0 1 0:2 0

Kaštanová skupina:
Kuzněcovová (3-Rus.) - Dementěvová (5-Rus.) 6-3 6-2

Konečná tabulka:
1. S. Williamsová 3-0 (6-1)
2. V. Williamsová 1-2 (4-5)
3. Kuzněcovová 1-2 (3-4)
4. Deměntěvová 1-2 (2-5)

pva, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže asi keby som bola na mieste Jeleny necítila by som sa dobre . Postúpiť tak ako ona no neviem .. Neuveriteľne ma prekvapilo že vyhrála skupiny fíha vyhrala zápas na SAfinou .. mala deň voľná , prehrala and Azarenkovou a potom vyhrala nad hrčkou , ktorá deň rpedtým aj rpetým hrala hrozne náročné zápasy . O tomto mohla Caroline snívať nemala oľno a andrela na kzurtoch jak nevim kto , ale budiš .... Potom musela len úfať že Agniezska vyhrá . Napokon s atak stalo a veľmi zaslúžene postupuje o semifinále , ale aj tak si ymslím že do smeifínal z white grup patrí Azarenka a Caroline .. ale tak ej to poslený turnaj , hráčky su vyčerpané a všetci čo ste tu povedali je to rpavda podmeinky su ťažké , ale aj o tom je tenis ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
co dodat..strašnej hnus
Reagovat
smazaný uživatel
Docela nechápu, proč se hraje turnaj mistriň v Kataru. Hlediště je poloprázdné, v něm stejně polovina turistů, atmosféra jako na chalangeru a k tomu ty nehorázné počasí. To někomu na Wta tour peníze zaslepily oči...
Reagovat
smazaný uživatel
V evropě by byl asi problem,jelikož už je zima,takže jedině do haly
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že hala by nebyl problém, dyť v roce 2004 když vyhrála Sharapova TM tak se hrálo v USA a taky v hale a roky předtím taky a nebylo tam tolik zranění to je teĎ, ten Katar není moc šťastné místo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z černošek aspon serena hrá v turnaji vyborne a má na konte 3 zaslúžené výhry. Venus by som další postup neprial. Podla zásluch v zápasoch by malo byť finále v zložení Serena - Wozniacka. Obidve si to na kurte odmakali.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to nevzdala včas? Proč se celý turnaj musí odehrát za 6 dnů? Navíc v hrozných podmínkách s velkou vlhkostí. Těch mladých hráček je mi líto. Systém s náhradníky je dobrý pro diváky, ale jinak je to vrchol nespravedlnosti. Ta v sezoně úspěšnější má za sebou už dvě utkání, horší náhradnice hraje poprvé.
Z prvního místa skupiny postoupí Jankovič, které po úvodní jasné prohře stačilo hrát 10 minut s Dinárou a jednu hodinu s bolavou a vyčerpanou Karolínou. To je hnus. Rusky se vzájemně vyřadí, Venuši stačila k postupu jen jedna výhra a nakonec černošky shrábnou všechno, včetně tučných odměn. To je zase turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Pplně stebou souhlasím, takovéto přírodní podmínky jsou strašné... a a je mi jich též líto! ale je vidět že opičky mají dobrou fyzickou kondici! zejména Serena která už to tu vyhraje, protože Jelena je trapka která se tam dostala fakt nehorázným způsobem a Caroline z tou jeji nohou:)Venuse ji to necha! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se dá dělat, pro takové podmínky mají sestřičky dobrou genetickou dispozici. Vždycky se ale najdou ubožáci, kteří budou tvrdit, že tenistky jsou simulantky, hrajou divadlo a že jim vlastně nic není. Internet je žumpa.
Reagovat
smazaný uživatel
je to šialené, veď tenturnaj je tak veľmi fyzický náročný,dnes bola 70% vlhkosť a teplota okolo 30°C.. ešte len rozcvička skončí a už su spotené.. niektoré hrajú 3 dni po sebe 3-hodinové 3-setové zápasy.. bože, veď niesú stroje..
Reagovat
smazaný uživatel
O teplotu těsně pod 30 tak nejde, v lednu na AO bývá ještě o dost vyšší. Děsivé podmínky vzniknou až v kombinaci teploty s velkou vlhkostí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda turnaj, skoro všetky hráčky sú "pokazené", krečujú, vidieť že je koniec sezóny. Dúfam, že ďalší priebeh turnaja bude už OK po zdravotnej stránke.
Reagovat
smazaný uživatel
Tajtrdlíku, nechceš nás zase poučit o rozdílu jmen Elena a Jelena? Čteš někdy taky články o tenise? U obou hráček se v českých textech píše Jelena. Obě jména se taky jako Jelena vyslovují.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre roz, pardon Broz, ale ved to je vlastne to isté :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom aký som ti ja Tajtrlik. Ja som na tvoju osobu nič zlé nepovedal, ani ťa nijak neurazil, tak neviem čo sa do mňa navazuješ, ty neandrtálec jeden. Na súpiske hráčok je jasne napísané Elena a Jelena, tak to nebudem písať inak, ako sa to už vyslovuje je vec druhoradá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist