Gajdošová: Těšila jsem se na svíčkovou

6. 2. 2013, 14:23
Aktuality 23
Když si přečetla los pro úvodní kolo Fed Cupu, naturalizovaná australská tenistka Jarmila Gajdošová hned pookřála. Pětadvacetiletou rodačku z Bratislavy okamžitě napadlo, že si po čase bude moci dopřát znovu skoro domácí kuchyni.
Profily hráčů
Jarmila Gajdošová (© fedcup.com)

Sympatická bruneta ze slovenské metropole odešla do Austrálie už ve čtrnácti letech. Z výletu za dobrodružstvím se stalo trvalé pouto. Gajdošová u protinožců zapustila kořeny, získala australské občanství a dokonce se tam i provdala (a později rozvedla).

"Hned jsem se těšila, že až přijedu do Ostravy, dám si svíčkovou. Tu jsem zatím nestihla, měla jsem ale už řízek a fidorku. Zatím mi tu pomáhají a nosí mi všechno od parenici po kofolu," usmívala se Gajdošová na dnešní tiskové konferenci.

Na dosavadním vrcholu se ocitla v roce 2011, to vyšplhala až na 25. místo světového žebříčku. Hlavně na loňský rok by ale nejraději co nejrychleji zapomněla. Problémy v soukromí vyústily v propad na současné 168. místo. "Předminulý rok jsem se rozváděla, pak přišlo pár zranění a v loni v září mi zemřela maminka. Poslední dva roky jsem neměla dobré," řekla Gajdošová.

I když v Austrálii už žije dvanáct let a získala i druhé občanství, navždy prý zůstane Slovenkou. "Já jsem rodilá Slovenka a tou i zůstanu. Mám tam rodinu, slovenské kořeny, mám slovenský temperament. Na tom se nic nezmění, i kdybych v Austrálii žila třeba čtyřicet let," řekla Gajdošová.

Z mládí se zná dobře i s českými hráčkami. Jako malá holka se na kurtu potkávala s Lucií Šafářovou. "Znám se s ní velmi dobře, jsme kamarádky. Včera jsme se viděly, tak jsme hned vzpomínaly," prozradila.

Za Austrálii ve Fed Cupu nenastoupí poprvé. Proto není nervózní ani napjatá. "Už to beru normálně, pár Fed cupů jsem za Austrálii už odehrála. Sama ještě nevím, jestli mě trenér vůbec postaví," uzavřela Gajdošová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Mayo
Jarmila vyzerá fajn :P
Reagovat
VlS
Jarmila je mi hodně sympatická. Hraje podobně jako Lucka, nekompromisní střelba a občas i s tím sebezničením. Doufám, že tentokrát bude mít Lucka i Petra trochu potřebné trpělivosti a nenechají se vyprovokovat k přestřelce u OK Corralu :-)
Reagovat
tommr
já bych dokonce řek, že Gajdošová patří mezi největší nerváky na okruhu. A protože ani Stosurová není moc psychicky odolná tak se myslím aspon v tomhle ohledu nemusíme moc bát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jarku mam taky rad, ale ted trochu mimo misu, koukal jsem na program televize a CT 4 nebude nejspise Fed cup vubec vysilat, snad jen necele dve hodiny v nedeli...
Reagovat
Michaelus
Má to bít na čt 2
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, mas pravdu, to by me ani nenapadlo ze to bude davat CT 2. Ono totiz bude o vikendu toho sportu tolik, ze az koukam. Hokej, biatlon, tenis, skoky na lyzich atd..
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavni slovo ma mit biatlon, pak hokej, ten uzou davat na netu, po CT to nikoho snd nebude zajimat ty nakladacky, no a ty skoky na lyzich to muzou x odlozit kvuli vetru tam bych prepinal az na poslednich 30 skokanu, spis na druhe kolo . no este ze to bude na ct2 . uz se tesim na ty labilky wta .
Reagovat
letityfanousek
a nikdo se neozval?! to je ještě smutnější!
Reagovat
tommr
pokud zrovna nehraje proti našim tak jí vždycky fandím. O víkendu se jí ale doufejme moc dařit nebude ... :)
Reagovat
Jan
Gajdošovou jsem viděl na AO ve finále mixu a líbila se mi (nejen tenisově). Ze zápasu samotného jsem sice viděl jen kousek, ale když to vyhráli, asi něco umí. Jestli je teď 168., kam se propadla díky osobním problémům, podle mě nehraje takovou roli, když byla 25. Řekl bych, že naše holky to tentokrát budou mít hodně těžké při jejich neformě, pokud neodejdou rovnou s debaklem.
Reagovat
dadaft
Sam Stosurová se jako Petra ve Fedu umí kousnout, i když se jí jinak moc nedaří. lehké to nebude...
je třeba vyhrát čtyřhru.
Reagovat
tommr
jj naše holky jsou sice pořád ještě mírný favoritky, ale na postup se nejspíš strašně nadřou. Vypadá to, že tentokrát by mohla rozhodovat závěrečná čtyřhra ... :)
Reagovat
Jan
Pokud ty Australanky vyhrály 4hru na AO, tak to nebude jednoduhé ani pro H+H, kterým se letos také moc nedařilo.
Reagovat
dadaft
a ha, ve FC se 4hra hraje až nakonec, vždycky na to zapomenu...
Reagovat
dadaft
s tou sympaťandou souhlas.
navic je Jarmila i krásná žena - aspoň pro mé oko. ))
Reagovat
Jan
Ani bych ty naše holky na favoritky nepasoval, ani mírné.
Reagovat
Jan
I pro mé oko a určitě nejen moje :)
Reagovat
tommr
tak ony toho Háčka letos spolu moc nenahrály. Snad se během tohodle týdně konečně pořádně sehrajou ... :)
Reagovat
tommr
mě se taky hodně líbí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslím, že Češky jsou pořád favoritkami, i když se jim teď na turnajích moc nedařilo. Jednak se ve FC holky vždy uměly vybičovat ke kvalitním výkonům, jednak domácí prostředí je domácí prostředí, jednak Australanky na tom momentálně výsledkově nejsou o nic lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že ji uvidíme v akci! :) Jedna z nejsympatičtějších hráček na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
no z tehle dvou je nejvic sympaticka Jarmila. zalezi na losu pokud zacne safarova a bude hrat treba proti stosur a nahodou lostne, tak je ozny ze to i kvitova podela. ona ma strasny probley tendle rok, dyt sotva porazila 700. hracku sveta . u nasich bohuzel zalezi jak hodne budou kazit , pac je nema kdo porazit, i ta safarka je schopna labil stosur porazit ale nesmi chybovat . a ve ctyrhre bojim bojim, H+H toho moc spolu nepredvedli letos a jestli Hradecka ta zas bude kazit jako na AO tak potes koste, poprvy proti ni stoji naka dvojka co je ve foree.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda strejda, to být češtin, jak hrom.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist