García López se v Bangkoku dostal i přes Nadala k druhému titulu

3. 10. 2010, 13:58
Aktuality 4
ATP BANGKOK - Včera senzačně zastavil Nadala a dnes už v Bangkoku slaví svůj druhý titul z okruhu ATP. Sedmadvacetiletý Španěl Guillermo Garcia Lopez nečekaně ovládl halové klání v Thajsku, když v dnešním finále nenasazených hráčů zdolal Fina Nieminena.
Guillermo García López

Guillermo García-López se do závěrečné fáze turnajů ATP příliš nedostává. Finále si zahrál až loni v 25 letech na antuce v Kitzbühelu, kde nakonec získal i premiérový titul. Letos v neuspěl na trávě v Eastbourne, ale bez triumfu v této sezoně nezůstane.

Sedmavdacetiletý Španěl v bangkokské hale postupně vyřadil Berrera, Serru, Gulbise a v semifinále senzačně i světovou jedničku Nadala. Povzbuzen cenným skalpem nastoupil ke svému třetímu finále a o výhře nad Finem Jarkkem Nieminenem rozhodl 53. hráč žebříčku čtvrtým mečbolem.

"Byl to pro mě neuvěřitelný týden, od prvního kola až po finále. Každý zápas byl náročný, ale myslím, že jsem hrál uvolněně," komentoval svůj úspěch García-López. "Měl jsem ze hry radost a vše perfektně vycházelo. Jsem opravdu šíleně moc šťastný."

Devětadvacetiletý Nieminen hrál své již jubilejní 10. finále, vyhrát však dokázal jen před čtyřmi lety v Aucklandu.

- ATP 250 BANGKOK (Thajsko, tv. povrch, 551.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
García-López (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-4 3-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Kas/Troicki (Něm./Srb.) - Erlich/Melzer (4-Izr./Rak.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Garcia-Lopez ted muze jet uvolneny do Tokia, kde z lonska neobhajuje nic. V prvnim kole by mel v pohode prejit pres Rama, dale na nej bude cekat asi Lopez, prece jenom, Del Potro potrebuje vice casu na to, aby se vratil tam, kam patri, proto mirne favorizuji Lopeze. Jsem zvedav, jestli i ted v Tokiu dojde Garcia-Lopez k Nadalovi, stretli by se stejne jako tento tyden v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Dotaz,jak se da co nejrychleji najit umisteni hracu v lonskem roce v jednotlivych turnajich. Diky.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem to nasla.
Reagovat
smazaný uživatel
Za ten semifinalovy zapas si to urcite zaslouzi.Asi bude okupovat Radkovo misto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist