Garín v Santiagu schytal "kanára", přesto na antuce pokračuje v letošní neporazitelnosti

28. 2. 2020, 10:02
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - Christian Garín po triumfech v Córdobě a Rio de Janeiru vstoupil vítězně i do domácího turnaje v Santiagu a pokračuje v letošní neporazitelnosti na antuce. Nejvýše nasazený Chilan proti Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi schytal "kanára", ale dokázal se vzpamatovat a talentovaného španělského mladíka udolal v tie-breaku rozhodující sady. Ve čtvrtfinále se utká s brazilským teenagerem Thiagem Seybothem Wildem.
Christian Garín (© AFP)

Christian Garín na jihoamerických antukových turnajích prožívá jedno z nejlepších období své kariéry. Třiadvacetiletý Chilan nenašel přemožitele v Córdobě ani na podniku ATP 500 v Rio de Janeiru, kde získal svůj nejcennější a celkově čtvrtý titul, a poprvé se v žebříčku dostal do elitní dvacítky.

V letošní antukové neporazitelnosti pokračuje na novém domácím turnaji v Santiagu. Nejvýše nasazený v úvodním zápase po komplikacích zdolal 6-2 0-6 7-6(4) talentovaného Alejandra Davidoviche Fokinu a na nejpomalejším povrchu vyhrál i desátý letošní zápas a šestý "tříseťák".

Garín měl v úvodním dějství jasně navrch a vypadalo to na hladkou jízdu a postup do dalšího kola, jenže domácí favorit ve druhé sadě neuhrál jediný game a schytal potupného "kanára".

V rozhodujícím setu měl Garín od začátku navrch, ovšem cestu za vítězstvím si pořádně zkomplikoval. Celkem třikrát ztratil náskok brejku, dvakrát nedokázal zápas dopodávat, přestože za stavu 5-4 měl dva mečboly, a zvítězil až za dvě hodiny hry.

Ve čtvrtfinále se pokusí Garínovu vítěznou sérii ukončit Thiago Seyboth Wild. Devatenáctiletý talentovaný Brazilec si po setech 7-6(7) 6-4 vyšlápl na 63. hráče světa a nasazenou pětku Juana Ignacia Lóndera, zaznamenal žebříčkově svůj nejcennější skalp a poprvé v kariéře na turnajích ATP postoupil do čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičku se kromě Lóndera z nasazených tenistů nedostal už jen Pablo Cuevas. Další páteční čtvrtfinálové souboje obstarají Renzo Olivo s Hugem Dellienem, Thiago Monteiro s Albertem Ramosem a Federico Delbonis s Casperem Ruudem.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 674.730 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 2. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Garín (1-Chile) - Davidovich Fokina (Šp.) 6-2 0-6 7-6(4)
Ramos (3-Šp.) - Varillas (Peru) 7-6(3) 6-2
Seyboth Wild (Braz.) - Lóndero (5-Arg.) 7-6(7) 6-4
Monteiro (8-Braz.) - Carballés (Šp.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
King Of Clay. (fanoušci Thomase Mustera jistě prominou...)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist