Gasquet: Děsí mě, že nevím, kdy budeme zase moct hrát. Bez diváků to není sport

12. 5. 2020, 14:06
Aktuality 6
Bývalou světovou sedmičku Richarda Gasqueta momentálně nejvíce děsí nejistota, kdy se budou moci tenisté vrátit na mezinárodní turnaje. Ty si bez diváků neumí vůbec představit, podle vítěze 15 turnajů ATP pak sport postrádá smysl.
Profily hráčů
Richard Gasquet

Tenisová sezona je momentálně přerušená do 12. července a o osudu dalších turnajů se rozhodne v pátek. Tenisté stejně jako Gasquet vyhlíží termín návratu a ta nejistota, kdy to bude možné, trápí bývalou světovou sedmičku nejvíce.

"Nejvíce mě děsí, že nevím, kdy budeme zase moct hrát, nikoli příprava na návrat. Čím jste starší, tím je těžší se vrátit. To platí i pro ostatní sporty. Není to snadné, budeme muset hodně zapracovat na kondici. Možná by mohl návrat proběhnout v září, ale nevím, nechci tu říkat datum, není to v mé moci."

Tenis má pro svoji globálnost velký problém. Na rozdíl například od fotbalových lig, které se hrají v jedné zemi a hráči v ní obvykle žijí, tenisté cestují po celém světě, hráči jsou rozeseti ve všech koutech světa a také se musí počítat minimálně s umpirovými rozhodčími, kteří jsou rovněž mnoha národností. Jednou z variant urychlení návratu je pořádat turnaje za zavřenými dveřmi. Tato možnost se ale vítězi 15 turnajů ATP nezamlouvá.

"I kdybychom hráli bez diváků, tak například na grandslamech máte v hlavní soutěži celkem 256 hráčů, pokud počítáme ženy i muže. V tenise ovšem potřebujete také umpirového rozhodčího pro každý zápas a další organizační složky. Nevím, jak by se tohle řešilo. Pro mě to není sport, když tam nejsou diváci. Pokud však budeme muset hrát bez diváků, abychom náš sport zachránili, pak to uděláme. Ale doufám, že tak daleko situace nezajde," vyjádřil se Francouz k variantě, která by mohla na podzim potkat jeho domácí grandslam.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paddy
ale vždyť šéf US Open přece říkal, že jde hlavně o zážitek pro diváky :)

Voráček (NHL):
"Za posledních skoro třicet let byly v NHL tři stávky; jedna sebrala celou sezonu, dvě pak polovinu. A to nikomu nevadilo, že se nehrálo. A najednou při světové pandemii se musí i přes vše, co se děje, dohrát za každou cenu. Hlava mi to nebere"

"Hokej se posouvá do sféry, kdy je to vyloženě jen o penězích. Ty jsou samozřejmě důležité, ale dnes jsou ty finance na prvním místě, než aby tam byl ten sport jako takový a ta radost z něj. Je to zkrátka byznys"

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/hokej/nhl/jakub-voracek-hrat-bez-divaku-je-nesmysl-penize-bohuzel-hraji-prim_543507.html
Reagovat
tommr
to je jak u blbejch na dvorku. Některý kopačky a hokejky prostě nejsou schopný pobrat, že se hraje nejen pro diváky na stadiónu, ale i pro ty u televize nebo na streamu a těch je řádově víc ...
Reagovat
paddy
na podobné téma zajímavý rozhovor mj. o Facebooku a závislosti na lajcích

https://radiozurnal.rozhlas.cz/pozor-iq-deti-se-snizuje-a-mohou-za-socialni-site-varuje-odbornik-na-lidsky-7952673
Reagovat
Krisboy
Pojď si dát se mnou, Ritchie, jestli se nebojíš. Už leta hraju s tvojí raketou, tak bych si s tebou pinknul rád (a něco s dovolením třeba okoukal :).
Reagovat
Krisboy
Napiš mi do vzkazů, merci!
Reagovat
brixner
Hele, já na netu už taky léta jezdim v SLK...Že ta tvoje pálka bude artistka? :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist