Gauffová si z Paříže medaili ze singlu neodveze, světová dvojka skončila už v osmifinále

30. 7., 14:41
Aktuality 36
OH PAŘÍŽ - Světová dvojka Coco Gauffová (20) překvapivě zakončila své singlové působení na olympijských hrách, kterých se účastní poprvé v kariéře, už v osmifinále. Bývalá finalistka French Open nestačila na oblíbené pařížské antuce 6:7, 2:6 na Donnu Vekičovou (28), ačkoli vedla 5:2 a měla i tři setboly. Chorvatka, jež vylepšila své maximum pod pěti kruhy, se ve čtvrtfinále střetne s Mariou Sakkariovou, nebo Martou Kosťukovou.
Profily hráčů
Coco Gauffová nečekaně končí na olympiádě už v osmifinále. (© AFP)

Vekičová – Gauffová 7:6, 6:2

Coco Gauffová postoupila v posledních čtyřech ročnících French Open, které se koná ve stejném dějišti jako probíhající olympijský turnaj, minimálně do čtvrtfinále. Finalistka z roku 2022 a světová dvojka se tak logicky při svém debutu na olympijských hrách řadila na pařížské antuce mezi největší favoritky na zisk cenného kovu.

Tuto roli potvrzovala, když Ajle Tomljanovicové a Maríe Lourdes Carléové povolila dohromady jen pět gamů. V osmifinále však nečekaně prohrála s Donnou Vekičovou, pro níž je nejpomalejší povrch tím nejslabším. Vekičové se tímto vítězstvím podařilo vylepšit bilanci s hráčkami TOP 5 žebříčku na 9:14.

V úvodním dějství nedotáhla Gauffová náskok 5:2 a neproměnila setbol na returnu. Sadu nakonec ztratila poměrem 7:9 v tie-breaku, v němž měla další dvě šance set ukončit. Také ve druhém dějství šla do náskoku brejku jako první, od stavu 2:1 ale nezískala už ani jeden game. Navíc si po skončení šesté hry vyžádala supervizora kvůli nesouhlasu s rozhodnutím umpirového sudího. Vekičovou několikaminutovým přerušením rozhodila, Chorvatka však zlikvidovala sérii tří brejkbolů a Američance znovu sebrala podání.

Gauffová se nedávno vyšplhala na druhé místo žebříčku. V letošní sezoně sice pravidelně postupuje do závěrečných kol, nicméně na kontě má jen jeden triumf z Aucklandu, kde obhájila titul. Američanka těží hlavně z parádní druhé půlky loňského roku, během níž poprvé kralovala na pětistovkách, tisícovkách i grandslamech.

V singlové soutěži medaili nezíská. Ještě má ale šanci s Jessicou Pegulaovou v deblové soutěži, ve které ve druhém kole nastoupí proti Karolíně Muchové a Lindě Noskové, a v mixu s Taylorem Fritzem.

Vekičová startuje na olympiádě podruhé v kariéře, v Tokiu 2021 vypadla v osmifinále. Chorvatka chytla v posledních týdnech skvělou formu. Po finále na travnaté generálce v Bad Homburgu byla pár míčků od finálové účasti ve Wimbledonu a teď je ve čtvrtfinále pařížské olympiády. V něm vyzve Mariu Sakkariovou, či Martu Kosťukovou.


Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
paddy
odporně nechutná bytost
spor o výklad pravidel převrátila na rasismus
v trestním právu se tomu říká křivé obvinění

smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile


na tyto Serenády není nikdo zvědavý smile smile smile smile smile

"Mám pocit, že jsem neustále podváděna. Tohle je letos potřetí, co se mi to stalo. Dělo se to i Sereně (Williamsové)," tvrdila Gauffová, která se rozbrečela a nechala si na kurt zavolat supervizorku utkání. "Není to vůbec fér. Vy ke mně nejste fér a doufám, že jednoho dne bude náš sport férový, ale není,"

https://www.sport.cz/clanek/olympiada-plac-i-hadky-nas-sport-neni-ferovy-tvrdi-po-rychlem-konci-gauffova-5033015

================
sama je to přitom lhářka - na jednom GS říkala, že nečte sítě, aby si zachovala klidnou mysl, a o pár dní později řekl, že se jí nelíbí, co o ní lidi píší

nedávno pak říkala, ať lidi nehodnotí, že v něčem špatně vypadá (strhali její oblečení)

používají i arogantní marketing, nadřazený, jako by byla už hvězda, která nic nevyhrála
a když vyhrála USO, pak už byla najednou šampiónka

v 15 letech!!! jako cucák
kampaň "Call me Coco"
https://www.youtube.com/watch?v=xVPsuN1za24

poté, co vyhrála USO, pak hned přišli s tričkem
"Call Me Coco Champion." (s přeškrtnutým Coco)
prodává trička, hrníčky atp. s těmito kecy
Reagovat
George_Renel
Fiftýn nedostanu černou kůži mám.......
Reagovat
fialka
Paolini je tiež mimo. Kajka, dobrá práca. Baby strácali podanie len také fukoty. Skôr nervy ako pekný duel.
Reagovat
aape
Že jí to stalo za to se takhle sama rozhodit, a fňukat jako malý dítě
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Drzymalski
Dona umí být vlezlá až běda. Když to bombí zleva zprava těžko se s ní hraje. Ovšem Coco je šíleně hloupá hráčka. A takových je v současné světové špičce až až.
Reagovat
Mistic
Serena II. Ja som Američanka, kto je viac? Suverénne najnesympatickejšia hráčka na okruhu!
Reagovat
paddy
ještě Swiatek out a bude to klasická olympiáda smile smile
Reagovat
Liverpool22
Možné je všechno - dnes je extrémní vedro a Swiatek to nemusí sednout
Reagovat
Drzymalski
... ještě dvojitý nadhoz, upravený drdol, slajsy za síť a útěky na toaletu.
Reagovat
Mony
Když jsi to video pustíte znova několikrát, tak je jasně vidět , že ten míček odehrála po zahlášení autu ,takže správně bod pro Vekičovou . nevím o čem se tady hádá .Je to slyšet na videu a Gauff mě tentokráte zklamala, protože to musí vědět.
Reagovat
tommr
nechtěl si náhodou napsat že ten míček Gauff odehrála před zahlášením autu?
Reagovat
Mony
Jasně, sorry
Reagovat
paddy
já taky slyším úder těsně před ohlášením (0,25x zpomaleně, doporučuji najet myší na správný okamžik a klikat dokola), maximálně někdo může argumentovat souběžně, rozhodně ne dřív
ale pokud bouchla souběžně, tak by ji to už nestihlo rozhodit
bylo to rychle po odskoku a možná to lajně sjelo, takže to špatně trefila, ty chyby jsou časté, protože hráč nemá čas na úder

komentátoři sice tvrdili late call, což je nesmysl, o moc rychleji mozek nemůže zareagovat, důležitý faktor je, že Gauff stála skoro u dopadu míče hned po odskoku, což vytvořilo dojem late call

lajnoví to přece nemůže hlásit dopředu, že by předvídal místo dopadu smile

je ještě otázka, zda to Serenování s rozhodčími muselo trvat tak dlouho smile

nostalgicky jsme aspoň měli příležitost cítit Serenu na kurtu smile smile
Reagovat
lvicek
Nebo sama mela dojem, ze to byl out, tim se nechala rozhodit ke spatnemu odehrani, vzapeti ji to potvrdil rozhodci, a pak sama asi mela dojem, ze to slysela dopredu. Ale v takove situaci, kterou tu popisujete, to horko tezko muze zahlasit lajnovy pred uderem. Na druhou stranu fakt si mohla myslet, ze to slysela dopredu, nemusela nutne vedet, ze to tak neni.
Reagovat
Fransoas
Zdravím všechny tenisové příznivce. Jsem velice rád,že Vekic po nesmyslném arogantním dohadování Američanky, dokázala zápas po kolizi ustát mentálně. U těchto sporných míčků se taky dohadovali věhlasní Američani - Conors,John Mcenroe(je-li to správně napsáno) a možná někteří další hráči/ky - Williams... Jediná sympatická americká hráčka je - Collins.
Tímto velká gratulace pro CHorvatku !
Reagovat
lvicek
Collins? Jako fakt?
Reagovat
PetaM
Collins je sympatická jen tím, že letos končí.
Reagovat
GaelM
Reagovat
aape
Dobrý
Reagovat
1semi1
Reagovat
Mony
Maminy se o ty medaile nějak snaží. Asi chtějí nějaké cinkátka malým do kočárku
Reagovat
Nenela
Kvuli cemu se tam Gauff tak rozcilovala? Videla jsem to bez zvuku, docela by me to zajimalo
Reagovat
Nenela
Ah, ted vidim, ze to je v clanku, to mam za to, ze clanky nectu a jdu vzdycky rovnou na chat
Reagovat
lvicek
No ale vysvetlene to moc neni - volala si supervizora kvuli cemu?
Reagovat
tommr
return Vekicové dopad na čáru a Gauff ho odehrála do sítě takže jí Vekic brejkla na 4:2. Gauffový se to ale nelíbilo protože čárová hlásila out a začala tvrdit že jí ta hláška čárový ovlivnila a proto by se měl bod opakovat. A když jí rozhodčí nešel na ruku tak tam začala dělat nechutný scény jak jí všichni pořád ubližujou ...
Reagovat
lvicek
Aha, diky.
Reagovat
aligo
To je opravou hodně zaujatý komentář .
Rozhodčí opravdu zahlásila aut a Gauff opravdu zahrála míček blbě. Ale aut byl zahlášen před odehráním míčku, tudíž tě Gauff snažila, a správě, argumentovat tím, že byla ovlivněna výkřikem čárového a že se měla výměna opakovat. A asi měla i pravdu, což částečně připustil i hlavní rozhodčí, když řekl, že už rozhodl a že už bohužel změnu udělat nemůže. Žádné tommrovo "nechutné scény" tam nebyly. Byl to důležitý moment a Gauff se snažila o novou výměnu.
Tak asi tak.

Nutno dodat, že Vekic to zvládla skvěle i mentálně, což jsem opravdu nečekal a třeba ji za to ocenit, protože diváci byli dost nespravedliví se chovali opravdu jak Francouzi..
Reagovat
lvicek
To s tim hlavnim rozhodcim mi prijde zvlastni - on nemuze zvratit svoje rozhodnuti, to je trochu naprd, ne? A jaktoze si pak myslel, ze byl vykrik pred odehranim, kdyz predtim to vyhodnotil, ze az po? Prece na video se divat nemuze, ne?
Reagovat
jih
Udělat Jestřába i na tohleto, snímat i zvuk a hotovo.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Mně nepřijde, že by byl out zahlášen před odehráním míčku. Když si pustíte video s rychlostí 0.25, tak se úder ozve dříve než out.
Reagovat
Krisboy
Jestli to proběhlo takhle, pak byla Coco v právu a rozhodčí ji poškodili.
Reagovat
tommr
nebyla v právu protože čárová hlásila out až po odehrání míčku ...
A i kdy byla tak ty nechutný scény si mohla odpustit. Hraje si na Serenu ale jediný v čem se jí vyrovná jsou hysterický scény. Herně jí nesahá ani po kotník ...
Reagovat
Krisboy
Já jsem to neviděl, reagoval jsem jen na to, co tu čtu. Ale ať to bylo jakkoliv, ty hysterické scény si mohla odpustit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rodiče ji holt rozmazlili, protěžovaná byla přespříliš často i organizátory a takhle to dopadá.
Dupala nožkou jako Serena?

Snad si to brzy uvědomí, jinak mi totiž přijde docela fajn. 20-21let zlomový věk u holek. U těch ve vrcholovém sportu to ovšem může být všelijak.
Reagovat
Krisboy
Nikdo s hysterkou nechce bydlet

https://sport.aktualne.cz/americane-houfne-opousteji-vesnici-zustala-jsem-tu-sama-priz/r~688269764d8811ef9af20cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist