Gauffová titul na US Open neobhájí, končí na Navarrové. Sabalenková je ve čtvrtfinále

2. 9., 07:29
Aktuality 1
US OPEN - Loňská šampionka Coco Gauffová (20) na letošním US Open svůj doposud jediný grandslamový titul neobhájí. Americká jednička prohrála 3:6, 6:4, 3:6 už v osmifinále s krajankou Emmou Navarrovou (23), které podlehla ve stejné fázi turnaje i ve Wimbledonu. Do čtvrtfinále naopak postoupila další favoritka Aryna Sabalenková (26), která jasně přehrála Elise Mertensovou (28).
Gauffová na US Open končí loňský titul neobhájí. (@ Profimedia)

Navarrová – Gauffová 6:3, 4:6, 6:3

Coco Gauffová loni prožila pohádkovou US Open Series, když poprvé v kariéře triumfovala na akcích WTA 500 (Washington), WTA 1000 (Cincinnati) a na grandslamu (US Open). Letos se jí naopak v tomto období sezony zatím vůbec nedaří, neobhájila ani jeden titul a ve Flushing Meadows končí před branami čtvrtfinále.

Světová trojka a jedna z největších favoritek byla v New Yorku pod velkým tlakem, který nedokázala ustát a s turnajem se loučí už po čtvrtém zápase. Po dvou hladkých výhrách nad Varvarou Gračovovou a Tatjanovou Mariaovou dokázala otočit nepříznivý stav 0:1 na sety proti Elině Svitolinové. Další obrat proti Emmě Navarrové už ale nepřidala a stejně jako ve Wimbledonu s ní prohrála v osmifinále.

Světová trojka nemohla vyzrát na podání soupeřky a po dvou zaváháních na vlastním servisu prohrávala o set a brejk. Na konci druhé sady se nadechla k obratu, vyhrála čtyři hry v řadě a srovnala na 1:1. V rozhodujícím dějství byla opět lepší starší z Američanek, která postoupila do svého prvního čtvrtfinále na US Open.

"Poslední dva roky jsem tu prohrála v prvním kole a postoupit do čtvrtfinále je prostě skvělé. V tomhle městě jsem se narodila a je pro mě hodně speciální tu hrát. Coco je skvělá hráčka, kterou hodně respektuji. Určitě se sem vrátí a ještě jednou tu vyhraje," řekla po výhře Navarrová.

Třináctá nasazená vyhrála druhý vzájemný zápas v řadě a znovu na grandslamu. Její další soupeřkou bude Španělka Paula Badosaová.

Pro Gauffovou neobhájení titulu znamená pád v žebříčku ze třetího na šesté místo. Mladá Američanka se také snažila napodobit legendární Serenu Williamsovou, která před 10 lety jako poslední dokázala obhájit triumf na ženském US Open.

Mertensová – Sabalenková 2:6, 4:6

Aryna Sabalenková postoupila na US Open čtvrtý rok v řadě do čtvrtfinále. Loňská finalistka porazila v New Yorku Belgičanku Elise Mertensovou za hodinu a 38 minut 6:2, 6:4 a svoji vítěznou sérii protáhla na devět zápasů.

Světová dvojka odvrátila všech osm brejkbolů a třikrát získala podání soupeřky. Turnajovou třiatřicítku přetlačila především svou agresivní hrou, když zahrála 41 vítězných míčů.

Šestadvacetiletá Běloruska přijela na poslední grandslam sezony skvěle připravená, když na předchozí tisícovce v Cincinnati získala titul a i ve Flushing Meadow potvrzuje, že se jí na amerických betonech daří. Před loňskou účastí ve finále, kde nestačila na domácí Gauffovou, zde byla předtím dvakrát v semifinále.

Výsledky US Open ve dvouhře žen

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

1
Přidat komentář
paddy
i děti Gauff odepsaly smile

kdo neviděl live, tak aspoň ze záznamu smile
https://www.sport.cz/clanek/tenis-deti-vedely-ze-je-hotovo-americance-se-zhroutil-servis-napachala-19-dvojchyb-5035800
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist