Gengel na vítězné vlně. V Egyptu ovládl dva turnaje ITF během dvou týdnů

11. 2., 14:38
Aktuality 1
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel (28) po nepovedené loňské sezoně, během které se neúspěšně pokoušel prosadit na challengerech či v kvalifikacích turnajů ATP a ve světovém žebříčku se propadl ze třetí až do osmé světové stovky, se po dlouhých měsících dočkal radosti z triumfu a to hned dvakrát během osmi dnů. Český tenista ovládl ovládl dva týdny po sobě turnaje ITF M15 ve svém oblíbeném egyptském Šarm-aš-Šajchu, kde v dnešním finále porazil Estonce Olivera Ojakaara (19), zaznamenal 10. výhru v řadě a připsal si jubilejní 10. titul.
Profily hráčů
Marek Gengel (© Profimedia)

Marek Gengel uzavřel sezonu 2022 postupem do prvního challengerového semifinále a dvěma triumfy na turnajích ITF, ve světovém žebříčku se posunul do TOP 300 a přišel čas posunout se o úroveň výš.

Rok 2023 zahájil nadějně dvěma čtvrtfinálovými zápasy na challengerech v Thajsku, ale zbytek sezony protrpěl. Na challengerech končil v úvodních kolech, v kvalifikacích podniků ATP prohrál všech pět zápasů a neuhrál v nich ani set.

Na začátku letošní sezony se v žebříčku propadl až do osmé světové stovky a rázem musí sbírat body znovu jen na menších turnajích ITF.

Po úvodních dvou nezdarech v katarském Dauhá, kde ve dvou zápasech neuhrál ani set, se vydal do oblíbeného egyptského Šarm aš-Šajchu a okamžitě ukončil čekání na úspěch. A to hned dvakrát.

Osmadvacetiletý Čech během dvou týdnů vyhrál všech deset zápasů, ztratil v nich jediný set a získal dva tituly během osmi dní. Předtím se přitom 14 měsíců nedostal do finále.

Gengel vyhrál celkově 10 turnajů ITF a devět z nich právě na jižním cípu Sinajského poloostrova v Šarm aš-Šajchu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
karlosray
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist