Gesto Peschkeové: Olympiády se vzdala, šanci dává kamarádkám

15. 6. 2012, 20:49
Aktuality 23
Pátá deblistka světa Květa Peschkeová se vzdala olympijské účasti ve prospěch kamarádek. Wimbledonská vítězka hraje na turnajích se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou a na olympiádu si musela vybrat českou partnerku, ale dala přednost sehranému páru Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková.
Květa Peschkeová

"Květa mi napsala, že dává přednost mladým. Je to úžasné gesto, kterého si moc vážíme," řekl ČTK fedcupový kapitán Petr Pála.
"Květa nám řekla, že ty dvě mají větší šanci na úspěch, což je moc hezké," řekl šéf svazu Ivo Kaderka České televizi. 

Sedmatřicetiletá Peschkeová, která po boku Hradecké vybojovala loni vítězný bod ve finále Fed Cupu, hrála na olympiádě v Sydney 2000 a vypadla v prvním kole. Jako pátá hráčka světa si pro Londýn mohla vybrat spoluhráčku, ale místa se vzdala.

"Hned jsem Květě psala, že si toho moc vážíme, a když se nám podaří získat medaili, tak dostane velké šampaňské," řekla Hradecká. Hlaváčková s Hradeckou loni vyhrály grandslamové Roland Garros a letos postoupily do semifinále.

Druhý deblový pár české tenistky sestaví z tria Lucie Šafářová, Petra Cetkovská a Klára Zakopalová, které budou hrát stejně jako Petra Kvitová i dvouhru.

Soutěž mužů budou hrát Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem, kteří vytvoří i deblový pár. Ve smíšené čtyřhře se pokusí zaútočit na medailové pozice Štěpánek s Kvitovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
a co ta myšlenka s panem sládkem, krabicí od bot a panem Peschke ?
Reagovat
Pesek12
Trochu divné bylo oznámení nominace na OH jako pevně daných 4 singlistek a vyjádření "debly se ještě řeší". Věrohodněji by vypadalo oznámit celou nominaci naráz.
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu nutné za vším vidět korupci?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom divného? Že pojedou 4 singlistky se deklarovalo dlouho dopředu.
Reagovat
smazaný uživatel
není nutné vidět všude korupci, ale o tomhle jsem z jednoho místa slyšel, tak se jen ptám, jestli někdo neví víc. Svou logiku to má
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jistě, má. Ale také existuje spousta logických důvodů, proč se do něčeho podobného nepouštět.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2012/710/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o GESTO, ale o to, že je Květa moc hodnej člověk.
Reagovat
Pesek12
Možná to je kompenzace za to, že mohla hrát loni s Hradeckou finále v Moskvě ve Fed Cupu. Nakonec to vyšlo a vyhrály rozhodující bod, ale byly to nervy. Pěkné gesto od Květy a zachování si chladné hlavy a střízlivé posouzení toho, kam tento turnaj podle tenistů patří. Je to vidět i na získaných bodech za vítězství v singlu - pouze ubohých 685 bodů. To řadí tento turnaj hluboce na 15. místo za GS(2000 bodů), turnaj mistriň (1500), Indian Wells, Miami, Madrid,Peking (1000) a Dohá,Řím,Montreal,Cincinnati,Tokyo (900). Pouze novináři a netenisový fanoušci z turnaje na OH dělají něco víc než je. Připouštím však, že letos atmosféra Wimbledonu mu může dodat určité kouzlo navíc.
Reagovat
ludolf
"Pouze novináři a netenisový fanoušci z turnaje na OH dělají něco víc než je."

"Zapomněl" jsi na hráče. Ten relativně malý počet bodů má spíše jiné příčiny: problematická kvalifkace (nejvýše 4 hráčky z jedné země), oproti GS výrazně menší a to, že se olympiáda nekoná každý rok, takže to udělá v žebříčcích určitou turbulenci.
Reagovat
Padme
A proč si nemůře zahrát v druhém deblovém páru??? :-o Jinak super gesto, ale na druhou stranu si myslím, že je to škoda :(
Reagovat
smazaný uživatel
Protože může hrát maximálně 6 tenistek za jednu zemi. A protože už předem bylo deklarováno, že chtějí dát šanci všem 4 singlistkám. Rozuměj Pála by musel nějakou ze singlistek obětovat ve prospěch Květy.
Reagovat
Padme
Jo taaak;) Fakt hezké gesto :)
Reagovat
Heather_Fedex
vzdat se penez, kariery, slavy, bodu jen kvuli tomu, ze dava sance mladsim??? to se jen tak nevidi...
Reagovat
smazaný uživatel
Slávy a peněz má požehnaně a vzhledem k tomu, že letos svojí dlouhou a úspěšnou kariéru hodlá ukončit jí na těch pár bodech tolik nesejde. ;-)
Reagovat
tommr
s tou slávou je to dost relativní. Nikde není psáno, že pokud by Peschkeová na OH jela tak že by tam taky uspěla. A naopak pokud H+H na OH uspějou a získaj medaili tak z toho bude mít velkou slávu i Květa, protože se bude všude probírat jak jim to vlastně umožnila ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ano, ale predci jen je to OLYMPIADA- sen kazdeho sportovce na zemi. a jiste si uvedomuje, ze se muze jednat o posledni moznost reprezentovat svou zemi. na trave by rozhodne sance mela, vzdyt loni wimbledon v deblu vyhrala, takze se tim pripravi o velkou moznost. to je opravdu, az bych primo rekla, ne gesto roku, ale gesto desetileti ;))
Reagovat
smazaný uživatel
To je od Květy opravdu moc pěkné gesto.:)
Takže to rozsekla za Pálu a holkám H+H udělala velkou radost. Tak jen aby se jim zadařilo co možná nejlépe.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevzdala se Květa reprezentace už při minulým FC? Mám dojem, že ano, takže mi tenhle její krok přijde logický.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona přímo po tom finále neřekla, že se vzdává veškeré reprezentace. Oznámila pouze, že to byla její poslední účast ve fed cupu. Ale měl jsem pocit, že někde zmiňovala, že na OH jet nechce, protože je zvyklá být v páru se Srebotnik. To je už ale déle.
A když se to teď všude probíralo, kdo by mohl jet a počítali i s ní, tak jsem myslel, že se jsem si to pamatoval špatně.
Ona to ale asi nechávala stejně otevřené a to prohlášení bylo myšleno pouze na fed cup a rozhodla se až teď, že nechá jet holky.
Reagovat
tommr
pojedou singlistky Kvitová, Šafářová, Cetkovská a Zakopalová a deblistky Hlaváčková s Hradeckou. Zbývá jen vyřešit druhej deblovej pár - já osobně tipuju, že bude hrát Šafářová se Zakopalovou ...

Od Květy je to v každým případě úžasný sportovní gesto a zaslouží si velký uznání bez ohledu na to jak H+H na OH dopadnou ... :)
Reagovat
freeteepek
gesto! Vážně bych něco podobného od nějaké hráčky nečekal. Zvlášť ne od té, pro kterou to byla poslední příležitost v kariéře. A která na stejném místě loni získala titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Květa palec nahoru a klobouk dolů. A Pálovi se asi ulevilo, že to za něj rozetnul někdo jiný. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist