Goffin se po nemoci Covid-19 vrátil porážkou s Gironem

23. 10. 2020, 11:43
Aktuality 3
ATP ANTVERPY - Ještě před týdnem měl pozitivní test na Covid-19 a nemohl trénovat. Nemoc navíc prodělal i s mírnými příznaky. A kdyby se nehrál turnaj na jeho domácí půdě, zřejmě by ještě nehrál. V Antverpách sice David Goffin nastoupil, ale výkonem 'nepřekvapil'. Nejvýše nasazený Belgičan ve svém úvodním zápase bojoval především s vlastní hrou a prohrál s Američanem Marcosem Gironem. Ten zaznamenal svůj nejcennější skalp.
David Goffin (© AFP)

David Goffin informoval o svém prvním pozitivním testu na Covid-19 před dvěma týdny, kdy se chystal na halový turnaj do Petrohradu. V Rusku tak minulý týden pochopitelně nehrál a věřil, že stihne domácí akci ATP 250 v Antverpách.

Jenže Goffin nemoc prodělal i s mírnějšími příznaky a ještě minulý čtvrtek měl Goffin pozitivní kontrolní test. Ředitel turnaje v Antverpách přesto prohlásil, že by Goffin bude moct startovat i přesto, že bude mít pozitivní i další test na koronavirus. Podle lékařskému týmu by totiž prý neměl být víc jak týden po prodělané nemoci infekční.

Výsledky posledního testu pořadatelé ani belgický tenista nezveřejnili, nicméně 14. hráč světa do European Open jako nasazená jednička zasáhl. Ale jen do jednoho zápasu, neboť ve čtvrtek večer ve svém úvodním vystoupení nestačil na 94. hráče světa Marcose Girona.

Na Goffinovi bylo od prvních výměn znát tréninkové manko. Údery často trefoval nečistě, dělal laciné chyby a brzy prohrával 1-5. Celkem pětkrát přišel o podání, a i když se mu třikrát povedl okamžitý rebrejk, zasloužené porážce 3-6 5-7 nezabránil.

"Celý zápas jsem bojoval, bylo to takové nahoru dolů. Měl jsem pár dobrých gamů, někdy jsem hrál agresivně. A pak byly gamy, kdy jsem udělal tři nevynucené chyby. A tak to bylo celý zápas. Pokud vymažu některé chyby, tak to bude každým zápasem lepší a lepší," komentoval Goffin, jenž prohrál už čtyři zápasy a deset setů v řadě.

27letý Američan Giron, který v prosinci 2015 podstoupil operaci pravé kyčle a v únoru 2016 byl na stejném zákroku s levou kyčlí, si naopak připsal premiérový skalp hráče Top 20 a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Teprve letos v srpnu se poprvé prodral do Top 100 světového žebříčku.

"O jeho operacích jsem nevěděl. Jeho pohyb po dvou operacích je úžasný, má silné nohy. Takže myslím, že má dobrého chirurga. Jsem za něj rád, že po dvou operacích hraje svůj nejlepší tenis," uvedl Goffin, který se nevyjádřil ke svému zdravotnímu stavu. V příštích dvou týdnech má v plánu poslední dva turnaje sezony ve Vídni a v Paříži.

Giron si o postup do semifinále zahraje s jednadvacetiletým Australanem Alexem de Minaurem, jenž v předchozích kolech vyřadil zkušené duo Richarda Gasqueta a Feliciana Lópeze. V neděli v Antverpách vyhrál Ultimate Tennis Showdown.



Nečekané problémy měl ve druhém kole i třetí nasazený Karen Chačanov. Ruského favorita trápil téměř dvě a půl hodiny potrápil domácí outsider Zizou Bergs, který v 19 letech debutoval na turnaji ATP a v prvním kole vyřadila Španěla Alberta Ramose. 

Až 528. hráč světa Bergs získal první set, ale pak už se na returnu ani jednou neprosadil. A přestože odvrátil 9 z 11 brejkbolů, nakonec světové sedmnáctce podlehl 7-5 4-6 4-6.

24letý Chačanov se ve čtvrtfinále střetne s Danem Evansem, kterému může oplatit třísetovou porážku z letošního Rotterdamu. Evans se v Antverpách snaží navázat na předchozí triumfy krajanů Kylea Edmunda a Andyho Murrayho.

Bez ztráty setu i podání v Belgii pokračuje Milos Raonic. Nasazený Kanaďan ve druhém kole zdolal 7-5 7-6 Brita Camerona Norrieho a s Bulharem Grigorem Dimitrovem (h2h 2-4) si zahraje o první halové semifinále od Turnaje mistrů 2016.

Llyod Harris druhý týden po sobě postoupil z kvalifikace do čtvrtfinále. Po Kolíně nad Rýnem výsledek zopakoval i v hale v Antverpách, kde naposledy porazil 7-5 7-6 sedmého nasazeného Američana Taylora Fritze. O své celkově třetí semifinále si 23letý Jihoafričan zahraje s Francouzem Ugem Humbertem (h2h 1-0).

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 472.590 eur
čtvrteční výsledky (22. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Giron (USA) - Goffin (1-Belg.) 6-3 7-5
Chačanov (3-Rus.) - Bergs (Belg.) 5-7 6-4 6-4
Raonic (5-Kan.) - Norrie (Brit.) 7-5 7-6(4)
Harris (JAR) - Fritz (7-USA) 7-5 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
jednou dostal touš do brány dokonce i hlavou, ale tohle je sportovní úspěch přece jen docela jiného kalibru... ;-)

smilesmilesmile

https://www.sport.cz/ostatni/cyklistika/clanek/1780937-famozni-vykon-cerny-po-uniku-slavi-na-giru-etapovy-triumf.html
Reagovat
FulnekUltras
docela zajímavé souvislosti - přičemž o tom, že své politické zadání a tomu adekvátní honorář z USA má i Flegr, není třeba pochybovat...

https://www.extra.cz/prekvapeni-dne-romana-prymuly-se-zastal-jeho-ostry-kritik-roman-smucler?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=450601&dop_req_id=aseNXYJCese-202010231548&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
FulnekUltras
mezitím demonstrují proti "omezování svobody" v Pešti - masově, tupě... a i bez rozestupů relativně bezpečně - díky terči jejich prázdného čvaňhání Orbánovi, který včas zavřel maďarské hranice, a drží tak gatesvir zatím na uzdě...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tisice-madarskych-studentu-demonstrovaly-v-budapesti-125902#dop_ab_variant=0&dop_req_id=jTvH5yo1T3W-202010232218&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist