Gonzalez bude bojovat o zlato

15. 8. 2008, 13:29
Aktuality 19
Chilský tenista Fernando Gonzalez si oproti minulé olympiádě polepší. Bronzový medailista z Atén je v Pekingu po vítězství 4-6 7-5 11-9 nad Jamesem Blakem už ve finále. Jeho další soupeř vzejde z duelu Nadal - Djokovič.
Fernando Gonzalez

Osmý nasazený Blake dnes vyhrál první set 6:4, ale druhou sadu ztratil v poměru 5:7 a rozhodnout se muselo ve třetím setu. V něm Gonzalez za stavu 5-6 prohrával 0:40 a odvracel tři mečboly. Chilský tenista dokázal zahrát čtyři vítězné údery v řadě a udržel se ve hře o finále.

Protože se na olympiádě nehraje tie-break, rozhodla až devatenáctá hra třetího setu, v níž finalista Australian Open z roku 2007 sebral Blakeovi podání a zápas už dotáhl do vítězného konce. Ani jemu se nedařilo proměňovat mečboly, ale při tom pátém už nezaváhal.

"Bylo to záležitost jednoho nebo dvou bodů a toho, kdo je zahraje lépe," litoval po zápase Blake. "On dnes zvládl závěr."

Gonzalez se tak po čtvrtfinálové účasti na Roland Garros a ve Wimbledonu dočkal největšího letošního úspěchu, který ještě může vylepšit vítězstvím ve finále. O tom, s kým se v něm utká, se právě teď rozhoduje v zápase mezi Rafaelem Nadalem ze Španělska a Novakem Djokovičem ze Srbska.

"Jsem šťastný, protože nejhorší, co se mi může stát je, že budu mít všechny medaile," těší se Gonzalez, který před čtyřmi lety v Aténách vedle bronzu ve dvouhře získal také zlato ve čtyřhře.

Roger Federer se i přes včerejší prohru s Jamesem Blakem s olympijskými hrami neloučí. V dohrávaném zápase čtyřhry dnes se Stanislasem Wawrinkou porazili pár Bhúpathí/Paes 6-2 6-4 a postoupili do semifinále. V něm se švýcarští tenisté utkají s nejlepším deblovým párem světa, americkými dvojčaty Mikem a Bobem Bryanovými.

Výsledky - olympijské hry - muži:
Dvouhra - semifinále:
Gonzalez (12-Chile) - Blake (8-USA) 4:6, 7:5, 11:9.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Federer, Wawrinka (4-Švýc.) - Bhúpathí, Paes (7-Indie) 6:2, 6:4.

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
co je to olimpiada,?
Reagovat
smazaný uživatel
ahojte takze vubec nema smysl tady resit jeslti vyhraje olimpiadu nadal nebo gonzales jo nebo treba blake tady je uz jasne dano kdo je nejlepsi tenistou sveta a ty to nejsi NADALE come on FEDEX
FEDEXU jsi NEJELPSI
Reagovat
smazaný uživatel
O vitezi zapasu podle me rozhodla mensi chyba...jak Blake nabihal na sit a nastrelil Gonzalese do Ramu RAKETY...sice to neslo poradne videt ani ve spomalenem zaberu, ale GONZALEZ NIC NEREKL-"proste ja to dnes vyhraju ikdych ses tu dnes posral-mi to tak pripadalo..."FANDIL JSEM AMERICANU
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste dodatek - odvracene prvni 3 mecboly, to musi byt ohromny zabe, to jak to Fernando zvladl ohromna poklona. Vubec ne kazdy za tohoto stavu by to dokazal, kdy vlastne neustale dotahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Gonzaleze jako tenistu poklonu mám, ale pro Gonzaleze jako člověka ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
Famozni zapas, vsichni jsme ho mohli videt neskutecna fantazie. Fernando Gonzalez neskutecna extratrida, pro me je to hrdina, mam k nemu velky respekt, je trida. Vyjadreni k udajnemu zahrani raketou, kdy micek skoncil v autu, nejsem si uplne jisty ale zaznam tec jednoznacne nepotvrdil. Vyborny zapas!
Reagovat
smazaný uživatel
Respektoval bych ho pokud by se priznal , to bych ho radil mezi nejlepsi tenisty! Ale takto :-!
ZMRD!
Reagovat
smazaný uživatel
Čtenáři odborného tenisového webu mě opravdu nemile překvapili. Hloupých příspěvků, psaných mizernou češtinou, je tady požehnaně. K čemu jako jsou dobré ty bláboly pod články? Ví to někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
tak zopakuju to ještě jednou :-)
Nic nového pod sluncem, Gonzalez nikdy nebyl fair hráč. Dobrej tenista, ale taky nesportovní tupec..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak velká šance tam je že jestli to opravdu tečoval tak že to necejtil? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ukazovali nekolikrat a detailně tam byl videt malej škrt o hlavu ja být na blakeově míste neco bych mu po zapase rek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděl že ho to škrtalo,ale třeba to Fernando necejtil :D.Nevíc mě ale dostal ten rozhodčí,prej že to škrtalo síť. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalez to podle mě musel trochu cítit, ale nejde jen o dnešek, on nikdy nevynikal sportovním chováním.. Blake se radši hádal s rozhodčím, protože věděl, že kdyby se na to zeptal Gonzaleze, tak ten to stejně nepřizná.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Ja byt Blakem tak mu dam pesti !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je teda něco,celou hru byl za Blakem pozadu a za stavu 9:9 to dokázal otočit na svoji stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, koukala jsem ..... Ale tu teč mohl uznat, to bylo minimálně nesportovní a bůh jak by to pak dopadlo.... Teda aspoň si myslim že ta teč tam byla, z toho opakovanoho záběru mi to tak připadalo ale nevim ..... No uvidíme s kým do toho finále půjde .....
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně Blakovi šance na medaili jsou minimální
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist