Gonzalez navštívil jezdeckou školu ve Vídni

10. 10. 2008, 15:45
Aktuality 0
Chilan Fernando Gonzalez si ve čtvrtek "odskočil" z turnaje Bank Austria TennisTrophy ve Vídni a navštívil místní Španělskou jezdeckou školu, která je domovem pro 73 Lipicánských hřebců. Dnes už se ale opět soustředí na čtvrtfinále, v němž narazí na Francouze Gaela Monfilse.
Profily hráčů
Fernando Gonzalez

Osmadvacetiletý Fernando navštívil stáj, aby se setkal s patnáctiletým lipicánských hřebcem Conversanem Tiberiem. Poté shlédl ranní show ve Vídeňském císařském paláci.

"Bylo to nádherné. Koně mají opravdu perfektní péči. Nikdy jsem neviděl tolik bílých koní pohromadě," pochvaloval si výlet Gonzalez.

"Moje sestra koně miluje a naučila mě o nich spoustu věcí. Jel jsem na nich párkrát a je to opravdu legrace. Ale jsem opatrný, protože to je nebezpečné pro mojí kariéru. Ovšem v budoucnu budu zaručeně jezdit více," plánuje stříbrný medailista z Pekingu.

"Zdejší budovy jsou neuvěřitelné. Je tu spousta staveb pocházejících z 16. století," všiml si i rakouské historie.

Španělská jezdecká škola je jedinou organizací na světě, která pokračuje v rozvíjení klasického jezdectví v renesančním stylu "haute école" (v překladu vysoká škola). V Evropě jsou Lipicáni nejstarším plemenem, jejich počátky datování sahají až do 16. století. Celé plemeno nese své jméno podle slovinské vesnice Lipica.

Lipicán (slovinsky Lipicanec) je středně velký teplokrevník, zástupci tohoto plemene mají většinou bílou barvu srsti. Je to kůň velmi mírumilovný, hodný, vyniká svojí učenlivostí a proto se hodně používá v cirkusech a jezdeckých školách. Je také vhodný jako kůň jezdecký nebo kočárový. Není tak rychlý, ale je spíše vytrvalý.

Gonzalez, který v roce 2006 ve Vídni dospěl až do finále (prohrál s Ljubičičem), letos plná roli turnajové dvojky a ve čtvrtfinále se dnes potká s osmým nasazeným Gaelem Monfilsem z Francie. V předchozím zápasech měl namále s Bolellim a Gulbisem.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil / atptennis.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist