Gonzalez se tak rozčiloval, až za trest prohrál

12. 6. 2008, 22:35
Aktuality 2
ATP QUEEN`S CLUB - Kuriózním způsobem se dnes rozloučil s turnajem v Londýně chilský tenista Fernando Gonzalez. Ve druhém setu utkání s Ivem Karlovičem se za stavu 5:6 pro chorvatského hráče rozčiloval tak vehementně, že ho rozhodčí potrestal gamem pro soupeře. V Queen`s Clubu dnes měli nečekané problémy dva nejvýše nasazení - Nadal i Djokovič.
Fernando Gonzalez (© AP Photo)

Chilan Fernando Gonzalez ve druhé sadě utkání proti Ivu Karlovičovi se za stavu 5-6 rozčiloval tak vehemntně, že byl potrestán gamem pro soupeře. A protože Karlovič vyhrál úvodní sadu, doslova tak daroval 208 centimetrů vysokému Chorvatovi vítězství.

Desátý nasazený Gonzalez byl poprvé varován v prvním setu poté, co vztekle odpálil míč. Podruhé už přišel o fiftýn, když za stavu 3:4 ztratil servis. Když Chilan opět neudržel nervy na uzdě ve druhé sadě a vztekle odpálil míček, rozhodčí Les Maddock za trest přičetl game soupeři.

Nadal i Djokovič prohráli set
Do čtvrtfinále londýnského podniku se dostalo 7 z osmi nejvýše nasazených hráčů. Vypadla pouze turnajová sedmička Mathieu, jež nestačila na Lleytona Hewitta.

Snadnou cestu do čtvrtfinále však neměl první ani druhý nasazený - Rafael Nadal ztratil set proti Japonci Nišikorimu a Novak Djokovič v úvodním sadě nestačil na krajana Tipsareviče. Přesto oba favorité postoupit dokázali.

ATP QUEEN`S CLUB - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 3:6, 6:3
Djokovič (2) - Tipsarevič (oba Srb.) 2:6, 6:1, 6:4
Roddick (3) - Fish (15-oba USA) 7:6 (7:5) skreč
Nalbandian (4-Arg.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:1
Gasquet (5-Fr.) - Ančič (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:4
Murray (6-Brit.) - Gulbis (Lot.) 5:7, 6:1, 6:4
Hewitt (11-Austr.) - Mathieu (7-Fr.) 6:4, 6:4
Karlovič (8-Chorv.) - Gonzalez (Chile) 6:3, 7:5

Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák, Kerr (7-ČR/Austr.) - Ančič, Melzer (Rak.) 7:6 (7:1), 6:2.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
weak
to je hodně zvláštní, nikdy jsem nic podobného nezažil - standardně jsou varování za špatné chování tři - první je jen výstraha, druhé je ztráta fiftýnu a třetí je diskvalifikace... skoro bych řekl, že se nám tady pointa příběhu ztratila v překladu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_terminology
tajdle píšou pod Code violation, že diskvalifikace je až po game penalty, možná se to změnilo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist