Gonzalez se v Las Vegas pomstil za Davis Cup

5. 3. 2008, 09:01
Aktuality 1
Chilský tenista Fernando Gonzalez postoupil při své první účasti na turnaji v Las Vegas do druhého kola. Nejvýše nasazený hráč ve svém úvodním vystoupení porazil 6:2 a 7:6 Dudiho Selu z Izraele, jemuž oplatil porážku z pětihodinové bitvy v zářijovém utkání Davis Cupu.
Fernando Gonzalez

V odvetě za daviscupovou prohru dokázal Gonzalez rychle prorazit podání svého soupeře a první set získal bez větších problémů v poměru 6-2. Ve druhé sadě se hra vyrovnala, a tak ji musel rozhodnout až tie-break. V něm vyhrál Gonzalez první tři body a svůj náskok už nepromarnil. "Loni jsem v Tel Avivu prohrál v pětihodinovém zápase a chtěl jsem na to zapmenout. Dnes jsem hrál dobře a dokázal jsem těžit ze svého podání," řekl po utkání spokojený Chilan, který si připsal více vítězných úderů a méně nevynucených chyb než izraelský tenista.

Podobný průběh měl i zápas Kevina Andersona z Jihoafrické republiky s Michaelem Llodrou. Francouz, vítěz turnaje v Rotterdamu z předminulého týdne, tahal od začátku za kratší konec. Nemohl se spolehnout ani na svůj - jindy vynikající - servis: v prvním setu mu ho Anderson prolomil hned dvakrát, i díky pouhé 38% úspěšnosti prvních podání Llodry. Ve druhé sadě rovněž musel rozhodovat tie-break, ve kterém Anderson dotáhl zápas do vítězného konce.

Ještě jednodušší cestu do druhého kola měl Peter Luczak. Tomu vzdal zápas za stavu 6-2 1-0 pro Australana Němec Mischa Zverev.

Výsledky - Las Vegas:

Dvouhra - 1. kolo:
Gonzalez (1-Chile) - Sela (Izr.) 6:2, 7:6 (7:2), Baghdatis (3-Kypr) - Spadea (USA) 7:6 (7:5), 6:1, Starace (5-It.) - Berlocq (Arg.) 7:6 (7:5), 6:0, Anderson (JAR) - Llodra (6-Fr.) 6:2, 7:6 (7:2), Delic (USA) - Melzer (Rak.) 7:5, 7:6 (7:2), Gulbis (Lot.) - Massu (Chile) 7:5, 4:6, 6:4, Isner (USA) - Falla (Kol.) 4:6, 6:3, 6:4, Luczak (Aus.) - Zverev (Něm.) 6:2, 1:0 skreč, Benneteau (Fr.) - Bjorkman (Švéd.) 6:4, 7:6(7:4), Guccione (Aus.) - Hanescu (Rum.) 6:2, 4:6, 7:6 (7:5)

Čtyřhra - 1. kolo:
Björkman, Ullyett (2-Švéd./Zimb.) - Čermák, Friedl (ČR) 6:1, 7:5

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist