Grandslamová vítězka se trápí. Stephensová od dubna prohrála 12 ze 14 zápasů

10. 9., 08:19
Aktuality 7
WTA GUADALAJARA - Americká tenistka Sloane Stephensová (31) od dubnové série sedmi vítězství na antuce a zisku titulu prohrála 12 ze 14 zápasů. Krizi bývalá grandslamová šampionka nezlomila ani na podniku WTA 500 v mexickém Guadalajaře, kde podlehla 4:6, 3:6 Australance ze druhé světové stovky Olivii Gadecké (22) a utrpěla pátou porážku v řadě.
Sloane Stephensová (© Profimedia)

Stephensová – Gadecká 4:6, 3:6

Sloane Stephensová v dubnu vyhrála antukový turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu, kde ukončila více než dvouleté čekání na titul, a následně postoupila do třetího kola tisícovky v Madridu. Následná porážka po šňůře sedmi vítězství s Mariou Sakkariovou ale odstartovala utrápené období.

Bývalá světová trojka a vítězka US Open 2017 od té doby odehrála 14 zápasů a utrpěla 12 porážek. Další neúspěch si připsala na pětistovce v mexické Guadalajaře, kde předloni v únorovém termínu vyhrála podnik kategorie WTA 250.

Jednatřicetiletá Američanka nestačila na 152. hráčku světa Olivii Gadeckou. Celkem pětkrát neudržela podání, ve druhé sadě ztratila vedení 3:1 a prohrála 4:6, 3:6. O devět let mladší Australance letos podlehla podruhé ze tří vzájemných duelů.

Gadecká, jejímž maximem v žebříčku je 120. místo, si připsala pátou výhru na okruhu WTA a vůbec první mimo domácí půdu. O premiérové čtvrtfinále si zahraje s druhou nasazenou Američankou Danielle Collinsovou.

Kuděrmetovová – Vickeryová 6:4, 6:4

Zahajovací zápas v Guadalajaře překvapení nenabídl. Sedmá nasazená Veronika Kuděrmetovová potvrdila roli favoritky proti americké náhradnici Sachie Vickeryové, kterou porazila dvakrát 6:4 a oplatila jí sedm let starou porážku z kvalifikace US Open. Ve druhém kole se sedmá nasazená Ruska střetne s Kolumbijkou Camilou Osoriovou.

Bouzková nasazenou šestkou

Jedinou českou zástupkyní v soutěži je Marie Bouzková, jež v oblíbeném Mexiku plní roli nasazené šestky a má velmi dobrý los. V úterý večer začne proti kvalifikantce Alexandře Ealaové z Filipín, v případě potvrzení role favoritky narazí na další kvalifikantku Lucreziu Stefaniniovou z Itálie, nebo na domácí divokou kartu Anu Sofii Sánchezovou.

Nejvýše nasazenou je čerstvá vítězka US Open ve čtyřhře žen Jelena Ostapenková. Lotyšská tenistka má na úvod volno, o čtvrtfinále si zahraje se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, nebo Kanaďankou Marinou Stakusicovou. Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Běloruska Viktoria Azarenková a Caroline Garciaová z Francie.

Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
muster
divím se, že ji to ještě baví...a co vlastně Venuše, ta bude dál pokračovat v trapném braní divokých karet nebo už s tím sekla?
Reagovat
misa
Pokud chcete psát o nějaké americké grandslamové vítězce, která se trápí, zaměřte pozornost jinam. Sofia Kenin letos vyhrála v singlu 9 zápasů a po odečtení bodů za loňské finále San Diega a semifinále tisícovky v Guadalajaře se propadne ještě před konce září na úroveň Varvary Lepčenko okolo 160. místa

Loni to ještě vypadalo nadějně (byla dokonce chvíli v top 30), ale letos je už mimo. Přitom v roce 2024 neměla žádné zdravotní problémy, ale už se jí asi nechce (to má společné se Stephens). Její výkony posledních let jsou pro mě asi největší zklamání, co jsem kdy v tenise zažil
Reagovat
misa
Pochybuju, že ještě najde motivaci se vrátit v singlu na nějaké pěkné místo. Musela by objíždět malé turnaje včetně ITF, tam najít motivaci proti bezejmenným soupeřkám a sbírat výhry. To ji ale nezajímá, některé zápasy v kvalifikacích WTA letos v podstatě odchodila nebo rychle vyházela... Takže jí zbývá hrát jen debl nebo oznámit konec.

Ale když hraje proti nějaké hráčce, kterou považuje za sobě rovnou, tak má k zápasům jiný přístup a je schopná zahrát výborně - letos třeba proti Jabeur v Římě nebo porazila Garciu na French Open, i na US Open proti Pegule hrála v 1. setu dobře a rozhodl až tiebreak.
Reagovat
tommr
Je zajímavý že Stephens hraje celej rok jako ponocná ale na naše hráčky se vždycky dokáže vytáhnout. Letos už porazila Katku Siniakovou, Terezu Martincovou a Karolínu Plíškovou - všechny ve dvou setech ...
Reagovat
sojka1
to je jen nasi pozornosti k holkam, nemyslim si, ze to o necem vypovida, Kaja mela na antuce odehrany jen jeden zapas (v cele sezone 4), Tereza s temi problemy a pod praskama, navic je uderove tezce za primkama Sloane.... a s Kacenkou slo o vstup do sezony... na Silvestra vlastne... :-))
Reagovat
tommr
ale to není jen o letošní sezoně. Naše hráčky mají se Stephensovou problémy dlouhodobě. Petra Kvitová s ní má bilanci 1:3, Karolína Plíšková dokonce 1:6. Hra Stephensový prostě našim hráčkám z nějakýho důvodu dělá potíže ...
Reagovat
sojka1
aha.... tak to bude tema jejima uzasnyma primkama a nenapadne skvelym pohybem, alespon kdysi... i kdyz to vypada, ze se Sloane vubec nepohybuje, protoze skvele cte hru a vyrazi vcas.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist