Gulbis zametl s Karlovičem a slaví první triumf

1. 3. 2010, 09:18
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Lotyšský tenista Ernests Gulbis získal v Delray Beach první titul v kariéře. Na floridském betonu neztratil ani set a vůbec mu nevadilo, že startoval jako nenasazený hráč. Ve finále smetl chorvatského dlouhána Karloviče.
Profily hráčů
Ernests Gulbis

Ernest Gulbis porazil v boji o titul turnajovou dvojku Chorvata Iva Karloviče 6-2 6-3. Za celé utkání ani jednou neztratil podání, naopak dělový servis soupeře prorazil čtyřikrát. 

Jednadvacetiletý Gulbis proměnil v titul hned první účast ve finále. O deset let staršího soupeře smetl za hodinu a dvacet minut a pokazil Karlovičovi 31. narozeniny, které chorvatský tenista dnes oslavil. 

"Jsem první Lotyšem, který vyhrál turnaj ATP. Teď lidi v mé zemi vidí, že i kluk z Lotyšska může vyhrávat," radoval se Gulbis.

Jednadvacetiletý Gulbis byl odborníky označován za velký talent světového tenisu. Pro aktuálně 72. hráče světa Gulbise však bylo dlouho nepřekonatelným čtvrtfinále, které si předloni zahrál i na French Open. Semifinále si zahrál poprvé až před týdnem v Memphisu, kde vyřadil Štěpánka i Berdycha. V žebříčku si nyní polepší o zhruba 25 míst.

Karlovičovi k prvnímu triumfu na betonu a celkově pátému vítězství nepomohlo ani 89 es, které na Floridě během pěti duelů nasázel. Ve finále se ovšem dopustil i pěti dvojchyb.

"Všechny údery trefoval do kurtu. Hrál v naprostém klidu, prostě byl skvělý. Nemohl jsem proti němu nic dělat," řekl Karlovič. "Teprve letos to bude jeho rok, ve kterém předvede svůj talent," předpovídá dvoumetrový Chorvat.

Američtí bratři Bob a Mike Bryanové ve finále čtyřhry porazili německo-slovenský pár Philipp Marx a Igor Zelenay 6-3 7-6 a získali svůj 58. titul. V historickém žebříčku se tak posunuli na druhé místo za slavnou australskou dvojici Todd Woodbridge a Mark Woodforde, na které ztrácejí čtyři tituly.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů) -
nedělní výsledky (28. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Gulbis (Lot.) - Karlovič (2-Chorv.) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Marx/Zelenay (Něm./SR) 6-3 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem jak hral v Memphisu s Querrym, tam byl nervozni a uspěchany, pořad to chtěl zabit,ale přestřelil. Gulbisova hra se mi moc libi, nadherny servis a ma super pohyb. Myslim, že pokud bude hrat jak proti Ivovi muže směle nasledovat vrtevniky - Čiliče a Delpa, přeju mu to!
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně. Gratuluji moc. Fandila jsem mu. Sledovala i utkání. Opravdu hrál v klidu, jako starý mazák a ne jako poprve finalista. Tím Iva určitě zaskočil, nešlo mu podání, jak je zvyklý a Ernest měl plno skvělých reeturnů. Jen tak dále, určitě mu teď stoupne sebevědomí a mohl by přidat více dobrých výsledků. Příležitost bude brzy na tvrdých površích v Americe. Tak doufám, že to nebude zase jen ojedinělý výkřik.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist