Hájek chce zpět do stovky, pomoct mu má Pála

7. 8. 2014, 20:03
Aktuality 9
Loňský rok končil tenista Jan Hájek v euforii. Podílel se na obhajobě Davisova poháru a nadšení ze zisku "salátové mísy" mu připomíná replika trofeje doma ve vitríně vedle televize. A povzbuzení potřebuje, letos totiž neprožívá nejlepší sezonu, navíc byl zraněný a v žebříčku se propadl na 252. místo.
Profily hráčů
Jan Hájek

Nastartovat cestu vzhůru chtěl i na pražském challengeru, ale na Štvanici prohrál v den svých 31. narozenin ve druhém kole. "Chtěl jsem vyhrát, ne kvůli narozeninám, ale kvůli sobě, abych poskočil na žebříčku, ale co se dá dělat. Přijde další týden a další šance. Když budu zdravý, tak šance uspět určitě mám," věří Hájek.

Touží se vrátit do první stovky žebříčku ATP, kde figuroval naposledy loni v červnu. "Tam se hraje velký tenis, o velké body a peníze, takže cíl je jasný," řekl olomoucký rodák Hájek. Nejvýše se ve dvouhře vyšplhal na 71. místo v roce 2006.

Už od března trénuje s fedcupovým kapitánem Petrem Pálou, který v minulosti spolupracoval s Radkem Štěpánkem. "Cílem je stovka a tomu je potřeba přizpůsobit všechno. Je to ještě dlouhá cesta. Není nejmladší, ale má chuť. Kvůli zranění teď není tam, kde by měl být. Potřebuje hrát a makat. Chce to čas," řekl Pála.

Jejich plány ale narušil zánět v pravém koleně. Hájek od konce dubna skoro dva měsíce nehrál. "Měl jsem chronický zánět a po větší zátěži se ozvalo. Dělal jsem všechny možné procedury, injekce, elektroléčbu, začal i cvičit stehenní sval, abych nohu zpevnil, a asi díky tomu všemu dohromady se to uklidnilo," řekl Hájek.

O vynucené pauze přišel o loňské body, proto se propadl v žebříčku do třetí stovky. Doufá teď, že do konce sezony bude atakovat dvoustovku. "Abych měl příští rok dobrou výchozí pozici," uvedl. Neletí do Ameriky, aby zkusil kvalifikaci US Open, ale z Prahy zamíří na challengery do Německa a po týdnu volna do Itálie.

Hájek staví na hře od základní čáry. "Chci, aby hrál trošku agresivněji a dohrával míče víc vepředu," nastínil Pála novou strategii. Bývalý desátý deblista světa Pála navíc počítá, že bude s Hájkem také více pracovat na volejích. "Když se po kratších míčích dostane k síti, tak do toho musí jít a dotlačit to," konstatoval Pála.

Pála pracuje s Hájkem, ale dál je fedcupovým kapitánem, proto letí na US Open sledovat tenistky kvůli listopadovému finále Fed Cupu proti Německu. A dělá i v tenisové akademii. "Říkal jsem Honzovi úskalí, která jsou se mnou spojená, ale dá se to skloubit," řekl Pála. "Vím o tom a zatím jsem spokojený," dodal Hájek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
dodatečně všechno nej nej nej k narozeninám. Ať se daří. Všechno nej!!!
Reagovat
s7RanG
Ty už se taky prober. Napsat něco hodnotného je u tebe neobvyklé.
Reagovat
Fandina
Na nic jsem se tě neptala, tobě nic nepíši, starej se o sebe.
Reagovat
s7RanG
Po dnešním výkonu by za to prohlášení měl dostat pokutu za znevažování slova "stovka"...

Nemá koncový úder, nemá podání, nemá pohyb... dneska jakožto v posledních týdnech nemá nic.

Nevím co by se muselo stát.
Reagovat
speed
měl si na něj vsazíno?
Reagovat
s7RanG
To bych držel hubu na koho to sázím. Držel jsem mu pěsti. Ale ani jednou neukázal známku zvratu
Reagovat
Fandina
Moc přeji návrat do stovky a ať už nemoce netrápí. Držím palce. Pojď!
Reagovat
darek.vrana
Ale moc tomu už nevěřím.
Reagovat
EllNino
já bohužel už taky ne ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist