Hájek po 21 měsících zvítězil na okruhu ATP

9. 7. 2012, 18:57
Aktuality 4
Jan Hájek si v Bastadu připsal první vítězství v této sezoně na okruhu ATP. Český hráč ve své letošní premiéře v hlavní soutěži na turnaji ATP porazil Federika Delbonise z Argentiny 7-6 a 6-3.
Jan Hájek

Osmadvacetiletý Jan Hájek letos dosud startoval jen na challengerech a kvalifikacích a do hlavní soutěže většího turnaje se dostal až ve druhé polovině sezony na turnaji v Bastadu. V úvodním kole se dnes v duelu s talentovaným Argentincem Federikem Delbonisem rychle dostal do vedení a za stavu 5-3 mohl získat první sadu pro sebe. Český hráč promarnil dva setboly a nechal soupeře srovnat, v tie-breaku už ale uspěl.

Také v následujícím setu Hájek rychle prolomil Delbonisův servis, a tentokrát už náskok neztratil. Výhru zpečetil dalším brejkem v deváté hře a poprvé od října 2010 se na okruhu ATP radoval z postupu z úvodního kola.

V dalším zápase čeká 102. hráče světa čtvrtý nasazený Jarkko Nieminen z Finska.

V Bastadu odehraje po úspěšné kvalifikaci vůbec poprvé po třech letech premiérové představení na elitním okruhu Ivo Minář. Tenista, jenž byl v roce 2009 potrestán za doping a v žebříčku ATP klesl až do čtvrté stovky, vyzve Roberta Bautistu-Aguta ze Španělska.

Úspěšný návrat na okruh ATP má za sebou vedle Jana Hájka také někdejší tenista nejlepší světové desítky Tommy Robredo. Uzdravený Španěl si po třech účastech na challengerech - a vítězství na dvou z nich - vybral pro svůj comeback podnik, který ovládl v letech 2006 a 2008. Osmý nasazený Adrian Ungur dnes držel s Robredem krok jen do stavu 4-4, s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 2-6.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Delbonis (Arg.) 7:6 (7:3), 6:3, Robredo (Šp.) - Ungur (8-Rum.) 6:4, 6:2, Zopp (Est.) - Lindell (Švéd.) 6:2, 6:2, Bolelli (It.) - Capdeville (Chile) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Tommyho mam radost dostava se do formy !!
Reagovat
r176
jen tak dál honzo!!
Reagovat
Fandina
Taky gratulace Háječku jen tak dál a do dalších zápasů zase ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist