Hájek trápil Fishe, nakonec odvracel třetího kanára

31. 8. 2010, 22:18
Aktuality 6
US OPEN muži - O pořádně divoký výsledek se na US Open postaral Jan Hájek, který zaskočil favorizovaného Mardyho Fishe. Český tenista vedl 2-1 na sety, ale nakonec byl rád, že nedostal tři kanáry.
Profily hráčů
Jan Hájek

Jan Hájek měl být pro rozjetého Mardyho Fishe snadným soustem. To potvrdil hned první set, ve kterém Hájek nepředvedl prakticky nic a prohrál 0-6. Jenže další dvě sady český tenista nečekaně vyhrál a na Američana čekal náročný úkol.

Až tak těžký ale nebyl. Osmadvacetiletý Američan se dostal zpátky do rytmu a začal pracovat na rychlém obratu. O rok mladší Hájek stejně jako v úvodu prohrál 0-6 a v rozhodujícím pátém dějství byl rád, když si za stavu 0-5 udržel podání a odvrátil potupné tři kanáry během jediného utkání.

Fish tak navázal na úspěšné léto, kdy po Wimbledonu vyhrál 16 z osmnácti utkání a získal dva tituly. 

Své grandslamové debuty dnes nezvládli Dušan Lojda a Lukáš Rosol. Do druhého kola tak zatím žádný z Čechů nepostoupil, napravit to mohou už jen Štěpánek s Berdychem.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky českých tenistů  (31. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Fish (19-USA) - Hájek (ČR) 6-0 3-6 4-6 6-0 6-1
Robredo (Šp.) - Rosol (ČR) 6-4 6-3 6-1
Petzschner (Něm.) - Lojda (ČR) 6-3 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem celý zápas a Honza byl jak den a noc první naprosto odchodil ale to co předváděl ve druhém a třetím to jsem od něj jěště neviděl. Bylo tam pár nádherných výměn z obou stran, ale jak říkám to byl nejlepší tenis co jsem od něj viděl. Nu a pak přišel čtvrtý set a já už se těšil na první velké překvapení na USO a Honza zasejc upadl to totalní apatie a už to odhcodil do konce. Velká škoda kdyby udržel výkonost z druhého a třetího setu tak ho měl. Fisg mi nepřipadal včera bůhvíjak ve formě
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek neobhájil 4kolo tak to asi hodně propadne v žebříčku... tipuju tak 60 místo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl. Obhajoval jen 180 bodů, zůstane v první čtyřicítce...
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
toho přeriskovaného pátého setu. Pustit to až na 0:5 byla asi zbytečná frajeřina. Myslím, že Hájek měl začít hrát už za stavu 0:4, to by ustál. Dva náhodný gamy by Fish při jeho tlaku už neuhrál, ten jeden mu šťastně spadl do klína. Holt poučení pro příště...
Reagovat
smazaný uživatel
to potesitel: Dnes jsi mne v té diskusi u článku o Rogerovi docela pobavil. A to se na tomto portálu podaří jen málokdy a málokomu. Díky za to. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je teda mazec... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist