Halepová nebude hrát US Open, letos se nejspíše představí jen v Evropě

16. 6. 2020, 15:38
Aktuality 5
Pro Simonu Halepovou je momentální situace ve Spojených státech příliš vážná na to, aby se zúčastnila grandslamového US Open, které je stále naplánováno na přelom srpna a září. Dvojnásobná grandslamová šampionka se chce vrátit až v září na evropských antukových turnajích. Mimo svůj kontinent letos vůbec cestovat nechce, pravděpodobně tak nebude hrát ani asijské turnaje.
Profily hráčů

Po Rogerovi Federerovi, který absolvoval druhou operaci kolene a letos se na kurty nevrátí, se na letošní US Open, pokud se opravdu uskuteční, nechystá ani Halepová. Dvojnásobná grandslamová šampionka letos nechce cestovat mimo evropský kontinent, pravděpodobně tak přijde i o asijské turnaje včetně případné účasti na Turnaji mistryň. Vrátit by se mohla až v září v Evropě, kdy je v plánu zkrácené antukové jaro, které vyvrcholí přeloženým French Open.

Podle Rumunky nejsou podmínky mimo Evropu stále ideální, pořadatelé US Open navíc chystají velmi přísná opatření, aby letošní ročník jejich grandslamu dostal zelenou. "Jet tam za takových podmínek mi dělá starosti. Pandemie stále není pod kontrolou, cestování je teď risk, nejspíše by nás čekala karanténa a turnaj bude hodně jiný než obvykle, mám z toho obavy," uvedla před týdnem.

Není to poprvé, co Halepová vynechá velký turnaj kvůli strachu o své zdraví. V roce 2016 se neúčastnila olympijských her v Rio de Janeiru, kde tou dobou úřadoval virus Zika.

Letošnímu ročníku US Open nehrozí omluvenka jen od Federera nebo Halepové. Vynechání obvykle závěrečného grandslamu sezony zvažují také světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev či Grigor Dimitrov.

Dle posledních informací má US Open podporu ATP i WTA a teď čeká na vyjádření státu New York. Pokud v srpnu dojde k restartu sezony, mohl by ve Flushing Meadows kromě grandslamu proběhnout také společný podnik Western & Southern Open, který se za normálních okolností koná v Cincinnati. Verdikt by měl padnout v nejbližších dnech.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Nola
Simona zatial nepotvrdila neucast, iba sa vyjadrila, ze ak sa nezmenia podmienky, tak sa nezucastni, ja osobne ocakavam ustupky pre TOP hracov, uz sa o tom dokonca suska....
Reagovat
smazaný uživatel
Simona nepojde lebo na US Open sa dostala najdalej snád do prvého kola :)
Reagovat
Nola
aj vo W predtym neexelovala a vlani ho vyhrala, na USO uz hrala semi, ak bude oddychnuta, bez zranenia, nie je bez sance.... USO byva na zaver sezony, byva casto zranena a parkrat uz schytala spatny zreb do uvodneho kola....
Reagovat
Mantra
to je správné politické prohlášení :-D "nepotvrdila neúčast" - tvl, to je jak z parlamentu
Reagovat
Nola
jj
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist