Halepová v New Yorku prohrála s Lučičovou, Kerberová pak s Bencicovou!

29. 8. 2014, 21:17
Aktuality 17
US OPEN ŽENY - Ve 3. kole US Open dnes ztroskotaly během pár minut dvě hráčky Top 10. Světová dvojka Simona Halepová nestačila na zkušenou Chorvatku Mirjanu Lučičovou, která si tak po 15 letech zahraje ve 4. kole grandslamového turnaje. Premiérově se takhle daleko na grandslamu dostala sedmnáctiletá Belinda Bencicová, jež vyřadila sedmou hráčku světa Angelique Kerberovou.
Simona Halepová

Dvaatřicetiletá Mirjana Lučičová-Baroniová, semifinalistka Wimbledonu z roku 1999, proti Simoně Halepové nastřílela 31 vítězných míčů. V prvním setu už prohrávala 2-5, ale dokázala sadu za hodinu a šest minut získat v tie-breaku. Ve druhém setu už povolila letošní finalistce Roland Garros jen dva gamy.

"To je neskutečné, nemůžu věřit, že se mi něco takového znovu povedlo, ale věřila jsem, že jsem schopna to předvést. Omlouvám se, jsem z toho úplně zblblá," smála se a skoro plakala Lučičová-Baroniová v rozhovoru na kurtu.

Příští soupeřkou někdejší světové dvaatřicítky bude Sara Erraniová, která vyřadila Venus Williamsovou z USA po divokém výsledku 6-0 0-6 7-6, byť Američanka podávala na postup a dvakrát byla dva míčky od vítězství. Italka nad Williamsovou vyhrála poprvé, v předchozích třech vzájemných duelech neuhrála ani set.

"Venus je vynikající hráčka. Pokaždé, když se mnou hrála, tak mě snadno porazila. Věděla jsem, že musím hrát opravdu na vysoké úrovni. Snažila jsem se hrát agresivněji než v předchozích zápasech a soustředit se na každý míček," řekla Erraniová.

Belinda Bencicová O další překvapení se postarala Belinda Bencicová. Sedmnáctiletá Švýcarka a bývalá juniorská světová jednička porazila 6-1 7-5 šestou nasazenou Angelique Kerberovou z Německa, která ve druhém setu neudržela vedení 5-2 a za stavu 5-3 a 40-0 neproměnila tři setboly.

"Dnes jsem hrála od začátku opravdu dobře. V druhém setu jsem měla trochu výpadek, ale jsem šťastná, že jsem se vrátila a nemusela jsem jít do třetího setu. Jen jsem zase začala hrát agresivně a lépe jsem podávala," komentovala Bencicová.

"Cítím se úžasně, ještě loni jsem tu hrála mezi juniory a teď už jsem tady ve 4. kole," řekla talentovaná Švýcarka, jež ve si čtvrtém duelu s hráčkou Top 10 připsala premiérovou výhru. Na grandslamovém turnaji debutovala letos v Melbourne, ve Wimbledonu si zahrála 3. kolo.

Nyní v New Yorku je poprvé v osmifinále a vyzve v něm bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou., která v třetím kole nedala šanci Johanně Larssonové. Srbská tenistka Švédku smetla 6-1 6-0.

Nebezpečnou překážku má za sebou i Maria Šarapovová, která zdolala Sabine Lisickou 6-2 6-4. Ruska v duelu s německou tenistkou vyhrála pět z posledních šesti her a oddechla si, že finalistku loňského Wimbledonu, která má mezi ženami nejtvrdší podání, porazila.

"Je to nebezpečná a ošidná soupeřka. Na velkých turnajích se umí na favoritky vyhecovat, proto jsem se trochu bála," řekla Ruska, jež vyhrála šestý ze sedmi vzájemných soubojů.

Lisická dostala během utkání od hlavního rozhodčího Carlose Ramose varování. Důvodem mělo být koučování z hlediště. "Nevím, o co šlo. Ničeho jsem si nevšimla," bránila se Němka. "Jasně jsem to viděl," říkal jí sudí.

O postup do čtvrtfinále se Šarapovová střetne v duelu bývalých světových jedniček s finalistkou z roku 2009 Caroline Wozniackou. Dánka si poradila rovněž ve dvou setech s další Němkou Andreou Petkovicovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
páteční výsledky žen (29. 08. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Šafářová (14-ČR) - Cornetová (22-Fr.) 6-3 6-7(3) 6-4
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Halepová (2-Rum.) 7-6(6) 6-2
Šarapovová (5-Rus.) - Lisická (26-Něm.) 6-2 6-4
Bencicová (Švýc.) - Kerberová (6-Něm.) 6-1 7-5
Jankovičová (9-Srb.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-0
Wozniacká (10-Dán.) - Petkovicová (18-Něm.) 6-3 6-2
Erraniová (13-It.) - V. Williamsová (19-USA) 6-0 0-6 7-6(5)
Shuai Peng (Čína) - Vinciová (28-It.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
vrabejka
Vženske části Grandlsamu se opět nenudíme :D Pete stači čtvrtfinále aby byla dvojkou to by měla zvladnout a pak už se muže stát cokoliv
Reagovat
smazaný uživatel
no myslíš já si myslím že ji ještě muže přeskočit Sharapova kdyby došla do finále GS a Petra do čtvrtfinal
Reagovat
Jan
Když si vzpomenu, jak letos první půlrok Petra Kvitová stoupala žebříčkem a přitom vypadávala v prvních kolech turnajů :) Ale teď to má také grády :) A zatím ty správné :)
Reagovat
tommr
po USO zase může dojít k tomu, že se Petra bude i přes solidní výsledky propadat žebříčkem. V Asii totiž obhajuje zdaleka nejvíc bodů ze všech tenistek ... :)
Reagovat
Patri.k
Tak to se nepovedlo, ale aspOń nám protáhne tenisovej zážitek :D
Reagovat
Jabadu
jsme si snad ani nemohli přát! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám. Kvitová - Šafářová do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by musela být v dalších zápasech o dost jistější, zato Lucka si musí v zámoří získávat fanoušky, s její hrou má aspoň na semifinále :)
Reagovat
Cico93
Favoritky padajú jak hrušky;)
Reagovat
smazaný uživatel
A zbyde ta bezkonkurenčně nejlepší z nich a oslaví 18. GS titul a s ní pevně doufám ještě někdo jiný, perfektní scénář, jen se ho držet a nepřidávat další zápletky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo Petrusa vyhraje 3. GS :)
Reagovat
a.magerova
Tak koukám, že jsme na šesti z osmi..... takhle se z toho dna nedostaneme :-/
Reagovat
smazaný uživatel
dostaneme, s tím zbytkem a mužskýma k tomu to doklepeme do konce :D
Reagovat
a.magerova
Jo a ta dvojí plnoletost by se mi taky zamlouvala ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna grandslamová osmnáctka letos na USO snad padne. Tipuju a věřím, že to bude Serena a že Rožírek zase utře. Jak jsem ji nesnášel, tak poslední roky se to postupně změnilo v obdiv a fandění. Kéž by se vrátila do loňských dominantních pozic a jako hráz proti titulům pro uřvanou sprostou Marfušu nám vydržela co nejdýl.
Reagovat
Madrileno
Vidim to uplne stejne, zlata Serena.At to zaokrouhli nejmin na 20 GS.
Reagovat
Oin
Mastodontice na to nemá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist