Hamburg: Melzer jediným nasazeným semifinalistou

24. 7. 2010, 07:55
Aktuality 9
ATP HAMBURG - Poměrně prestižní turnaj v Hamburku, kde se ještě nedávnou hrál podnik Masters a kde na cestě za triumfem hráč tenista musí vyhrát šest zápasů, má letos velmi nečekané semifinálové složení. Od nasazené trojky Jürgena Melzera to takové překvapení není. Golubova, Seppiho a Floriana Mayera však v boji o finále čekal málokdo.
Jürgen Melzer

Ještě před zahájením turnaje se kvůli zranění odhlásili zranění Ferrer a Monfils. Hned v úvodním zápase prohráli vítězové turnajů z minulého týdne Almagro a Montaňes, nejvýše nasazený Davyděnko vypadl v kole třetím a nedařilo se ani dalším nasazeným hráčům, kterých bylo původně šestnáct a všichni patřili do první světové padesátky.

Před čtvrtfinálovými souboji se největší šance na úspěch dávali Juanu Carlosu Ferrerovi. Třicetiletý Španěl sice není v ideální formě, letos však už dva turnaje na antuce vyhrál a žebříčkově výše postaveným než on už v soutěži zůstal jen Melzer.

Ferrero však narazil na Floriana Mayera, který se v posledních týdnech, především na domácí antuce, dostal do skvělé pohody. Už ve Wimbledonu vyřadil Čiliče a Fishe, minulý týden ve Stuttgartu pak vypadl ve čtvrtfinále po boji s Monfilsem. Nyní v Hamburku 54. hráč světa využívá výrazné podpory publika a v pátek dokonce dokázal na pátý pokus zdolat bývalou světovou jedničku Ferrera.

Šestadvacetiletý Němec se tak po čtyřech letech dostal do semifinále. To si dosud zahrál čtyřikrát a pokaždé na antuce. V letech 2005 a 2006 v Sopotech hrál dokonce ve finále, titul však ještě žádný nezískal.

"Je to neuvěřitelný pocit porazit bývalou světovou jedničku a vítěze French Open. Fanoušci mě zase fantasticky povzbuzovali. Jsem šťastný, že jsem v semifinále turnaje ATP 500," radoval se Mayer.

Na cestě do finále se ho pokusí zastavit další překvapivý semifinalista Andrej Golubjov. Kazach, který ve čtvrtek oslavil 23. narozeniny vítězstvím nad Davyděnkem, ve čtvrtfinále smetl 6-4 6-1 kamaráda Denise Istomina z Uzbekistánu. "S Denisem jsme dobří přátelé, ale na kurtu to musí jít stranou," odmítl ještě před zápasem dohady Golubjov.

Jediný, kdo v německém přístavním potvrzuje své postavení, je třetí nasazený Jürgen Melzer. Devětadvacetiletý Rakušan, semifinalista letošního Roland Garros a vítěz deblu ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-1 Potita Staraceho a turnajem prochází bez ztráty setu.

"První sada dnes byla náročná, ale od stavu 4-4 jsem hrál dobrý tenis. Trefil jsem hodně vítězných míčů i přímo z returnu," chválil se Melzer. "Myslím, že jsem si výhru zasloužil. Tenhle rok hraju na antuce dobře... semifinále na French Open mi navíc dodalo sebevědomí," dodal.

O své deváté ve finále, v němž by hrál proti nenasazenému soupeři o třetí titul, ho čeká další Ital Andreas Seppi. Ten nebyl rok schopný přejít přes druhé kolo, až se minulý týden v Bastadu podíval do čtvrtfinále. Tento týden se však překonal ještě víc. Na cestě mezi nejlepší osmičku neztratil ani set a pokračovat v tom mohl i v pátek. V souboji se sedmým nasazeným Thomazem Belluccim však za stavu 7-6 5-4 a 40-30 nevyužil mečbol a nakonec se ze zápasu stala více než tříhodinová bitva.

"Byl to můj nejdelší zápas téhle sezony," řekl Seppi. "Ve druhém setu jsem měl mečbol, ale nevyužil jsem ho. Ale bojoval jsem až do konce. Nakonec rozhodlo jen pár výměn v posledním gamu, ve kterém jsem byl více agresivní," dodal.

"Zápas se Seppim bude hodně těžký. Dnes hrál výborně a dařilo se mu i minulý týden v Bastadu, kde potrápil Söderlinga," naznačil Melzer.

- ATP 500 HAMBURG (Německo, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (23. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (3-Rak.) - Starace (It.) 6-4 6-1
Mayer (Něm.) - Ferrero (6-Šp.) 6-7(3) 6-2 6-3
Seppi (It.) - Bellucci (7-Braz.) 7-6(0) 5-7 7-5
Golubjov (Kaz.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-1

Semifinálové dvojice: Golubjov - Mayer, Melzer - Seppi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
co ten Berdych? Bude už konečně někde hrát? Nebo bude hrát až na ATP 1000 v Americe?
Reagovat
smazaný uživatel
Ma i s Radou nastoupit 1.8- ve Washingtonu.
Reagovat
carolyn
že vás tohle pořád baví? už se na to vykašlete ...
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat co máte proti Federerovi? Co vy jste v životě dokázal tak chválihodného, že ho takto zesměšnujete? To vám stojí za to pořád do něj kopat?
Já se přiznám, že rozhodně nejsem ani zdaleka jeho fanoušek, také se mi nelíbí, že některé své porážky úplně ideálně nezvládá, ale kdo z nás je dokonalý?
A navíc už ted je rozhodně tenisovou legendou a málokdo si zaslouží respekt jako práve Federer.
Jen tak na okraj mi Gulbis nepřijde jako "nějaký nýmand", ale naopak jako tenista s obrovským potenciálem a rozhodně nepatří v žebříčku na místo, kde v současné době je...
Příště se pane raději zamyslete nad sebou a nedělejte si srandu z jiných, mnohem úspěšnějších lidí, než jste vy..
Reagovat
smazaný uživatel
Jééé, už je to tady zase! Tady v článku se píše o Melzerovi, JCF a Seppim a dole se diskutuje o Federerovi. Nepříjde to vážně nikomu trošku mimo mísu???

Jinak, abych to trošku vysvětlil, ono tady na tenisportalu je totiž každý, kdo si dovolí napsat něco kladného o Rogerovi, okamžitě označen za fanatika. Přitom fanatické komentáře přicházejí především z druhé strany - viz ten výblitek, co tady zveřejnil A4ron. Dobře, že to admin odstranil.
Reagovat
smazaný uživatel
sakal ... ja vim ale za tohle muze jen a4ron ktery uz je nekolikaty nick co tady na federera nadava a bohuzel se s tim moc neda delat nebot kdyz dostane ban tak si vytvori hned novy nick a nejspis toho nenecha kvuli argumentum jako je tenhle protoze je trochu natvrdly
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych se rozhodně o Federerovi nezminoval, ale přece jen mi přišlo dost ubohé, že ho někdo takto dlouhodobě uráží a zesměšnuje, tak jsem musel napsat svůj názor, proto se všem čtenářům tohoto článku omlouvám za tento spam;-)
Myslím, že je tento tenisový portál dost kvalitní a tyto škodolibé názory ho podle mě dost ničí..
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tenisportal je fajn server, nicméně všude se najde pár blbečků, kteří to kazí - tím nemyslím pochopitelně vás dva, ale takové jako A4ron. Nenechme se odradit a užívejme si tenisu. :-) Ostatně dnešní zápas Golubev - F. Mayer bude úúúžasná lahůdka, já doufám, že s dobrým koncem pro Golubeva, pač ten jeho jednoruční backhand je parádní a v ničem si nezadá s backhandem třeba právě Rogera nebo dokonce ani s naprosto dokonalým backhandem Richarda Gasqueta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist