Hanescu získal v Gstaadu svůj první titul, Levinský vyhrál čtyřhru

13. 7. 2008, 14:48
Aktuality 0
Svůj první titul na okruhu ATP v kariéře získal v Gstaadu Rumun Viktor Hanescu. Ve finále nedal šanci sedmému nasazenému Igoru Andrejevovi z Ruska. Šestadvacetiletý tenista přitom v letošní sezoně vyhrál do tohoto týdne pouze pět zápasů, tedy stejně jako na švýcarské antuce během několika dní.
Hanescu Victor

Hanescu porazil Andrejeva 6:3, 6:4 a polehčující okolností pro něho mohl být fakt, že se ruský tenista tři hodiny před startem finále musel postavit k dohrávce semifinálového duelu se Španělem Guillermem Garciou-Lopezem. Třetí sadu zápasu, který byl v sobotu kvůli dešti přerušen za stavu 1-1 na sety, Andrejev sice v tie-breaku vyhrál, na boj o titul proti Haneskovi už mu ale nemuselo zbývat potřebné množství sil.

Hanescu, jenž v semifinále vyřadil i desátého hráče světa domácího Stanislase Wawrinku, v Gstaadu dosáhl svého největšího dosavadního úspěchu.

Levinský vyhrál čtyřhru v Gstaadu
Ve čtyřhře se z titulu v Gstaadu společně se Slovákem Františkem Poláškem radoval český deblista Jaroslav Levinský. Ve finále zdolali až po velkém boji domácí dvojici Stanislas Wawrinka, Stephane Bohli 11:9 v rozhodujícím super tie-breaku.

ATP GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 389.000 Euro) - výsledky:
Dvouhra - finále:
Hanescu (Rum.) - Andrejev (7-Rus.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Levinský, Polášek (4-ČR/SR) - Wawrinka, Bohli (Švýc.) 3:6, 6:2, 11:9.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist