Heninová: V Austrálii žádné výsledky nečekám

7. 12. 2009, 18:29
Aktuality 8
Než se loni rozhodla ukončit svou kariéru, byla jasnou vládkyní ženského tenisu. Minulý týden si Justine Heninová zahrála na domácí exhibici a oba zápasy vyhrála a připomněla tak, že se s ní musí v příští sezoně počítat. V Austrálii žádné výsledky nečekám, odmítá ale Belgičanka, že by na prvním grandslamu sezony mohla předvést to, co se to letos povedlo Kim Clijstersové na US Open.
Profily hráčů
Justine Heninová

Bývalá světová jednička a držitelka sedmi grandslamových trofejí se na okruh WTA vrátí za necelý měsíc poté, co loni v květnu v pouhých 25 letech překvapivě ukončila kariéru.

Justine Heninová tak následuje svou krajanku Kim Clijstersovou, která se do profesionálního tenisu vrátila letos v srpnu a která pouhý měsíc po svém comebacku dokázala senzačně vyhrát US Open.

Minulý týden si v Charleroi v exhibici znovu vyzkoušela, jaké to je, hrát proti soupeřce ze světové špičky. Ale až v lednu v Brisbane odehraje první soutěžní zápas a dnes sedmadvacetiletá Heninová nepředpokládá, že se jí podaří napodobit rychlý úspěch Clijstersové.

"Na své hře pořád pracuju," tvrdí Belgičanka. "V Austrálii nechci ničeho dosáhnout, pokud se bavíme o výsledcích. Chci si to užít - znovu se vrátím na okruh, mezi ostatní holky, vrátí se ten adrenalin. Doufám, že na kurtu ukážu, co jsem natrénovala. Ale výsledky nečekám."

Otázkou je nejen to, jak bývalá světová jednička zvládne zápasy fyzicky. Obvykle perfektně koncentrovaná Heninová musí unést svůj návrat i mentálně.

"Je to hodně emotivní. Tři noci jsem usínala se slzami v očích. To je tento víkend můj největší úspěch: dokázala jsem udržet své emoce," tvrdí Belgičanka.

Držet emoce v sobě se Heninové - na rozdíl od její krajanky Clijstersové - dařilo celou kariéru a možná i díky tomu dosáhla tolika úspěchů. V budoucnu by se to prý ale mělo změnit.

"Nemusím nic dokazovat ostatním, jen sobě. Chci dokázat, že jsem teď klidnější a dospělejší. A taky chci, aby to bylo jiné než během mé první kariéry. Chci klást mnohem větší důraz na lidské vztahy. Během své první kariéry jsem si neuvědomovala, co sport pro lidi znamená. Teď tomu rozumím líp," říká Heninová.

"Můj velký problém je, že jsem stydlivá. Když na mě svítí světla reflektorů, zalezu do své ulity, místo abych ukázala, že se mnou může být taky legrace. To chci teď zkusit. Je to moje práce."

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už se Justinu moc těším!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nic necakas ale aj to vyhras AO
Reagovat
xbenp27
Sem moc rád, že se vrací, vždycky bývala mojí oblíbenkyní a hlavně ten její backhand, ten by jí mohl závidět leckterý můžský tenista;-)takže hodně štěstí Justin!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V Austrálii žádné výsledky nečeká, čímž asi chtěla naznačit, že chce nejmíň semifinále...:-)) Ale však jo, přeju jí to, rozhodně je to sympatičtější a lepší tenistka jak ta její krajanská škatule tlustá, nepříjemná...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
máš něco proti Kim? Ja zrovna nefandim ani jedne, ale neurazej nekoho kdo neco dokazal! Ono vratit se po dlouho pauze a to jeste po porodu a hned vyhrat treti ucinkujici turnaj a to jeste ktomu kdyz je to grandslam.... Nevim ale tohle si nezaslouzi! Justine tvrdila ze se k tenisu uz nevrati! Jen co jeji rivalka vyhrala grandslam tak prisla taky! Nic ji nevycitam pro zensky tenis to bude lepsi kdyz se vrati spicka jako je ona Kim Maria a sestry Williamsovi. Konecne se bude na eurosportu na co koukat! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z těchhle dvou je sympatočtější jednoznačně Kim, neskončila jen tak, aby se za rok vrátila a navíc je z té "nromální části" Belgie.
Reagovat
weak
jestli je někdo "nepříjemný", tak pro mě je to JUSTINE... pro výhru v zápase by si nechala koleno řezat a o pravém důvodu, proč přerušila karieru ani nemluvě... :-)
KIM je podle mě naopak velmi sympatická a pohodová holka, které osobně její charizma věřím stokrát více než paní rozvedené... :*
Reagovat
smazaný uživatel
tez mi bola justin nepriemna koli tomu ako neustale zatinala pesticky a co vsecko bola ochotna obetovat pre vytazstvo ale ako skoncila tak mi zacala chybat hlavne ten jej tenis ktory u zien prakticky neexistuje a bude to obrovske ozivenie a jejnavrat zenskemu tenisu tak ako aj clijstersovej strasne prospeje uz to nebude ako po vacsine zapasov kto da vacsiu pecku ale bude tam aj trosku tej "elegancie"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist