Hercogová mě výkonem překvapila, přiznala Kvitová

28. 8. 2012, 08:52
Aktuality 35
Nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou překvapila výborná hra Polony Hercogové, kterou v prvním kole US Open porazila 7-6 6-1. Pětašedesátá hráčka světa ze Slovinska trápila nasazenou pětku především stopbaly.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"To jsem prostě neměla," poznamenala Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál. Jednadvacetiletá Slovinka se proti ní vytáhla. "(Trenér) David Kotyza mi říkal, že takhle normálně nehraje. Dneska se předvedla hodně dobře. Z forhendu to pálila a z bekhendu hrála slajzy, bylo to hodně nepříjemný. Navíc stála vzadu a hodně toho vyběhala," zhodnotila dvaadvacetiletá Češka výkon soupeřky. 

Petra KvitováO výsledku pondělního duelu rozhodla zkrácená hra úvodního setu. "Jak jsem ji vyhrála, získala jsem psychickou výhodu," uvedla Kvitová. Pro další průběh zápasu chtěla změnit obraz hry. "Věděla jsem, že do toho musím jít, že nesmím běhat já," popsala taktiku, kterou si opakovala.

Jen občas se projevily její potíže při dusném počasí, které má kvůli astmatu. "Byly tam nějaké chvíle, kdy jsem se moc nemohla pohnout. Když nemám kyslík, nejdou mi nohy," řekla Kvitová, jež se však celkově cítila dobře.

Po sobotním triumfu na turnaji v New Havenu trénovala ve Flushing Meadows jen v neděli, takže neměla čas na nervozitu. "Ani mi nepřijde, že jsme na grandslamu," dodala loňská wimbledonská šampionka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Docela mě překvapilo, že na http://www.youtube.com/watch?v=xCUf6xqiHC8 je k vidění "nekrácená" verze rozhovoru s Petrou po zápase proti Poloně Hercogové. Některé její poznámky bokem jsou celkem úsměvné.
Reagovat
Bob
hele některé tiskovky tam nechávají celé a mají třeba i 13 minut :)
Reagovat
Jardus
Dýchací maska pro Kvitovou? Navrhuji toto http://cdn.crushable.com/files/2012/07/bane-tom.jpg
Reagovat
Bob
ta by byla ideální, ale možná by se s ní hůře pohybovalo :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle by melo pro Petru i jiny nez okyslicovaci efekt. Souperky by cepenely hruzou, jeste nejaky sikovny vikingsky oblecky a mohla by z ni byt sikovna barbarska bojovnice Petra z Fulneka....:-)
Reagovat
martinezi
jsi magor
Reagovat
martinezi
Jardus je magor
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle predpovedi by se z Petrina pohledu pocasi melo lepsit, poklesnou teploty a predevsim vlhkost vzduchu, ta bude nanejvys 70 %, dnes je to ale dabelske cislo: 95 %.....
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře, Peťula hraje s Cornet ve středu.
http://www.meteoprog.cz/cs/weather/NewYork/
Reagovat
freeteepek
Taky na to koukám. Teploty sice až ke třicítce, ale nízká vlhkost. A to i v noci, což je super! Kdyby to tak vydrželo až do finále:-)
Reagovat
Alois_Mlok
na záda kyslíkovou bombu, ať se ten pohyb zlepší.
Reagovat
vendulkabendulka
Jinak prave nad tim premyslim, mohla by si vzit do baglu kyslikovou lahev a o pauze si cucnout? Povoluji to pravidla, anebo je to uz doping?
Reagovat
Alois_Mlok
Já myslím, že kyslík za doping považovat nelze. Jinak by byla nadopovaná drtivá většina obyvatel této planety...
Reagovat
freeteepek
Jak jste to mysleli s tou bombou na zádech? Ono by stačilo, kdyby v ní měla normální fulneckej vzduch a na obličeji masku, jako mají piloti stíhaček. A tak by musela hrát:-)
A nebo prostě nějakou masu, která zbavuje vzduch vlhkosti. No co, vypadala by pak jako běžnej japonskej turista:-D
Reagovat
gigin
Prosím tě, mohl bys mi vytvořit takovou speciální tipovačku ?? Já bych potřeboval tvé tipy na všechny "iče" a "ičky" dnes, jo ?? Ale hlavně mne s tím nepošli do ..iče !! :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
cekam az vazena redakce TP.CZ da clanek s nazvem USOpen 2.den, vzdy se snazim to davat do tehle clanku, aby to nekoho neotravovalo, treba na priklad v tak dulezitem clanku, ze Masa neni tehotna a vdavat se nebude!!! Coz je informace na kterou jsme vsichni netrpelive od rana cekali...a tam by se ty tipy ztratily v tech nekonecnych komentarich a gratulacich Mase...to snad chapes ne?:)
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou, já jsem celou noc kvůli tomu nespal, jestli je siréna těhotná a zda se bude vdávat. Ted jsem již klidný a vyrovnaný.
Reagovat
gigin
Tak ale třeba pro montyho je to důležitá informace, že Maruška není gravidní !! Já jsem byl taky rozkokošený, když se Anička rozešla s přítelem, chápeš :)))))
Reagovat
Bob
tak chlapi, když už vám ty holky zlomily srdce, mohla by sem dát redakce článek ohledně 2. dne USO? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to si piš, že je to pro mě důležitá informace. :D Že není Masha těhotná, tomu jsem se spíš zasmál a vzpomněl jsem si na haitika, kterého to tady tenkrát napadlo. :D Ale netušil jsem, že ještě letos zůstane svobodná. :)
Reagovat
gigin
:))) Neváhej a oslovuj !! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli pojedu na tu exhibici do Prahy (jakože chci), tak bych to mohl zkusit. :D Jenže Masha sice zůstává svobodná, ale pořád je zadaná... A mně to vůbec nevadí, protože jí to se Sašou sluší a je s ním podle všeho spokojená. :)
Reagovat
gigin
Nikdy nevíš :))) Líná huba - holé neštěstí !! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Obavam se, ze dnes nebude ty tipy hned tak kam prasknout.
Redakce treba ten tematicky 2.den ani neda...:)
Chces to hodit do vzkazu?
Vlastne na co to potrebujes?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky pravda. :D
Reagovat
gigin
jednak mi přijde, že máš ho..o co na prácu a taky jsem chtěl vědět, jak si s takovým úkolem zaradíš. Jinak je mi to v podstatě k ničemu :DDD Kašli na iče - carpe diem !! :DD
Reagovat
Sonja
Upřímnost nade vše:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jeste ze te uz znam...jinak bych ti do vzkazu nic neposlal a kaslal na tebe, nebot ty kdyz mi rikas, ze jsem p.ca mam ho.no na praci, tak tim myslis > dekuji ti kamarade, ze sis nasel na mne cas, nebot vim, ze toho mas hodne na praci, jsem ti velmi vdecny:).

Ja si ale fakt kvuli tobe tu excelovou tabulku s preklady tvych podekovani a vyrazu nebudu zrizovat, na to uz fakt cas nemam...ale jak tak koukam, ty mne k tomu asi donutis...
Reagovat
gigin
ty už jsi jak v tom seriálu Okresní přebor :))) Prostě je to v excelu a přesto nejede vlak !! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
jaky okresni prebor???
Reagovat
Roger_Federer
Sharapova si dneska rano vymačkla dva vřidky na tvaři..duležita informace a monty bez ni nebude spat.
Reagovat
smazaný uživatel
A moc jí to slušelo! :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je to, co asi potrebovala:) zadne dlouhe cekani, hned pekne v pondeli na to vletet:) a jak vidno nestacila ani znervoznet, ani si jeste nevsimla, ze je v NY;) hezky:)
Reagovat
smazaný uživatel
trefně řečeno :-)
Reagovat
pepin
Já jsem to psal již po finále, že bude lepší když bude hrát hned a zůstane v zápasovém zápřahu. A ono se to potvrdilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist