Hernych na trávě prošel z kvalifikace do druhého kola i v Newportu

10. 7. 2013, 08:14
Aktuality 1
ATP NEWPORT - Janu Hernychovi se letos na trávě daří. Z kvalifikace se do hlavní soutěže dostal i v Newportu, kde porazil Chorvata Paviče a znovu si tak zahraje ve druhém kole. Do něj se naopak nedostal nejvýše nasazený Sam Querrey.
Jan Hernych

Jan Hernych se letos představil v kvalifikacích na tři turnaje ATP na trávě a ve všech prošel jak kvalifikací, tak minimálně prvním kolem hlavní soutěže. V Newportu český tenista odstartoval svou pouť výhrou 7-6 6-3 nad Chorvatem Antem Pavičem.

Hernych, který v neděli oslavil 34. narozeniny, sice v prvním setu neudržel vedení 3-1 a za stavu 3-4 musel odvracet brejkbol, za včasu se ale vrátil do rytmu a v tie-breaku získal vyrovnaný set na svou stranu. Na začátku druhé sady ještě pražský rodák hned v úvodu ztratil podruhé servis, okamžitě se mu však povedl rebrejk, a i když ještě musel třikrát o své podání bojovat, vyhrál ve dvou setech.

O druhé letošní čtvrtfinále si Hernych zahraje už ve středu s domácím Jackem Sockem. Dvacetiletý Američan se do druhého kola dostal poté, co s Australanem Marinkem Matosevicem vyhrál první set, poktzerém soupeř vzdal.

Hned v prvním kole se s turnajem rozloučil nejvýše nasazený Sam Querrey. Už třetí porážku v řadě druhý nejlepší americký tenista utrpěl s krajanem Timem Smyczekem, kterému podlehl 4-6 6-7. Querrey sice nastřílel 16 es, ale využil jen jeden z deseti brejkbolů a sám o podání dvakrát přišel.

"Úspěšnost mého prvního servisu byla velmi nízká. Myslím, že jsem měl v posledních týdnech málo odpočinku. Na jedné straně dnes hodně svítilo slunce, tak to bylo dost nepříjemné. Celý zápas jsem nedokázal najít rytmus," řekl finalista z roku 2009 Querrey.

Smyczek se o první letošní a své celkově druhé čtvrtfinále utká s Nicolasem Mahutem, který letos na trávě vyhrál 11 z 13 zápasů. Francouz, jenž před Wimbledonem získal v Hertogenbopschi svůj premiérový titul, v Newportu začal výhrou 6-2 6-4 nad Američanem Rhynem Williamsem.

- ATP 250 NEWPORT -
(Spojené státy, tráva, 519.775 dolarů)
úterní výsledky (09. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Pavič (Chorv.) 7-6(6) 6-3
Smyczek (USA) - Querrey (1-USA) 6-4 7-6(8)
Sijsling (3-Niz.) - Viola (It.) 6-4 6-1
Hewitt (4-Austr.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-1
Sock (USA) - Matosevic (6-Austr.) 6-2 skreč M.
Kuznetsov (USA) - De Schepper (7-Fr.) 6-3 6-4
Ram (8-USA) - Bossel (Švýc.) 6-2 6-2
Karlovič (Chorv.) - Roger-Vasselin (5-Fr.) 7-6(5) 6-4
Amritraž (Indie) - Cipolla (It.) 6-2 6-3
Pospisil (Kan.) - Kudla (USA) 1-6 6-3 6-3
Mahut (Fr.) - Williams (USA) 6-2 6-4
Russell (USA) - Marčenko (Ukr.) 6-1 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
super. A gratulka k výhře nad Sockem a postup do čtvrfinále. Tam Hewitt, takže držím palce proti favoritovi a přeji úspěch. Honzo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist