Hernych v Basileji končí. Proti Djokovičovi neuhrál ani game

5. 11. 2009, 17:36
Aktuality 14
Český tenista Jan Hernych sice v Basileji ukončil čekání na výhru, vzápětí ale utrpěl jednu z nejpotupnějších porážek své dvanáctileté kariéry na okruhu ATP. Nad jeho síly byl dnes třetí hráč světa Novak Djokovič, který Hernychovi nadělil dva 'kanáry'.
Jan Hernych

Devětapadesátý hráč světa Jan Hernych přitom do zápasu s Novakem Djokovičem vstupoval s bilancí 1-2, když i v obou prohraných zápasech byl favorizovanému Srbovi vyrovnaným soupeřem. V Dubaji letos prohrál ve třech setech a v Marseille 5-7 a 4-6, před třemi lety na trávě v Hertogenboschi ho dokonce porazil.

Dnes však neměl proti dvaadvacetiletému favoritovi nejmenší šanci. Jeho zápas trval pouhých 52 minut a diváci mohli vidět, jak při snaze o svou typickou útočnou hru ztroskotával na přesných Djokovičových lobech a prohozech. Hernych celkem šestkrát ztratil podání. Sám se v prvním setu dostal ke třem brejkbolům, ale neuspěl, ve druhé sadě pak při soupeřově podání uhrál pouhé dvě výměny.

Djokovič: Soupeř toho moc nepředvedl
"Když někomu dáte dva kanáry, tak ten váš soupeř musí hrát opravdu, ale opravdu hodně špatně. Moc toho dnes nepředvedl," řekl Djokovič po zápase, který trval v basilejské hale pouhých 52 minut.

"Na konci bylo zábavné, jak mu lidi fandili, aby vyhrál alespoň jeden game. Mám pro to pochopení," uvedl Srb, jenž letos postoupil už do 18. čtvrtfinále. Pochopení však měl Djokovič pouze pro přání diváků, ale ne pro Hernychovu snahu a "bez milosti" proměnil první mečbol. "Jsme profesionálové a on je můj soupeř na kurtu," dodal.

Podle oficiálního webu ATP se Djokovič s Hernychem postarali o letošní pátý zápas s výsledkem 6-0 6-0 na okruhu, což je nejvíc od roku 2006.

Jméno čtvrtfinálového soupeře zná Radek Štěpánek, který se v pátek utká s Marinem Čiličem. Chorvatský tenista po tie-breakové bitvě zdolal Srba Troického.

Výsledky - Basilej (dotace 1.755.000 eur)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Hernych (ČR) 6-0 6-0
Čilič (4-Chorv.) - Troicki (Srb.) 7-6(7) 6-7(8) 7-6(6)
Wawrinka (6-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 7-5 2-6 6-1
Koroljov (Rus.) - Chardy (Fr.) 6-4 7-6(1)
Chiudinelli - Lammer (oba Švýc.) 2-6 6-3 6-3
Gasquet (Fr.) - Isner (USA) 4-6 7-6(9) 6-2

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
omg
Reagovat
smazaný uživatel
:)) k tomu sa nedá nič inšie napísať... :))
Reagovat
Twofinger
Proste a jednoduse mel Honza den blbec. Vysledek sice zni jednoznacne (a jednoznacny taky je), ale par hezkych her videt urcite bylo. Na takoveto zapasy se rychle zapomina a Herna jeste ukaze ze tenis hrat umi.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja vsadil na herycha :D :D D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
do 30min se to sice nevlezlo ale při pohledu na vysledek ti asi trošku lepilo, viď weaku :-)))
Reagovat
weak
byl jsem v pohode :-)
za tricet minut neporazela sve souperky sveho casu ani STEFFI GRAF a to byly sakra klistyry...

pro HERŇU je skore 12-0 hodně kruté, zvlast pri pohledu na statistiky (spousta nevyuzitych gamebalu, tri breakbaly, nekolik krasnych vymen) - mohlo to klidne skončit třeba 61 62 a razem by tady vykriky typu "ostuda" nebyly... nema cenu jejim autorum ani oponovat, beztak by to nepochopili...
takovy zapas si cas od casu vyzere kazdy a na to, ze HERNYCH kvuli lokti nekolik tydnu nesahl na raketu, tak kolo na tak velkem turnaji je pro nej, i pres tuhle lekci, uspechem...

Ze o ostude mluvi lajci, to se da pochopit, ale ze o ni dnes mluvil nekolikrat i AGENT MASTNÝ alias JAN SLEPIČKA, ktery mimochodem vcera TROICKEHO nazyval "TROCKÝM" (asi vzpominky na minulost) a QURESHIHO "KVAŠIM", tak to bylo doslova trapné - neustále mlel, že nechape, jaky muze byt rozdil mezi tretim a padesatym hracem... pritom vubec nezminil, Hernychovo zraneni, asi o nem ani nevedel, coz neni zadne prekvapeni...
Reagovat
Gulbis
Pan Slepička v tom studiu chrochtá, mlaská nebo prská? To se nedá poslouchat, už mi to leze na nervy. Navíc včera nás informoval, že hraje američan Ízner (nevím, jestli měl na mysli Pavla Víznera nebo Zdeňka Izera) a také hrál domácí hráč Kudynely. A takhle je to při vyslovování jakéhokoli "složitějšího příjmení"
Reagovat
weak
tak to Isnera asi zmenil - ja slysel, když říjak "AJSNER" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle konce sezony...včera hrál Chardy proti J. Blakovi jako bůh...a dnes ve 2 setech s Korolevem...jak nic....hmm
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten nemá v daviscupové nominaci co dělat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ostuda!!
Reagovat
weak
ale porad si tou ostudou vydelal Herna dneska vic, nez mas ty na ucte... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale to mi je celkem u pr*ele jestli si vydělal víc nebo míň, je ostuda co předvedl a jestli to dělá jenom kvůli penězům tak to je fakt trapný když se chci sportu věnovat a baví mě tak to nedělám jen kvůli penězům!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist