Hewitt byl s kyčlí znovu na operaci. Tři měsíce si nezahraje

30. 1. 2010, 09:17
Aktuality 12
Zdravotní patálie znovu přibrzdily bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta v návratu mezi tenisovou elitu. Osmadvacetiletý Australan se ve čtvrtek po necelých dvou letech druhé operaci kyčle. Bez tenisu bude zhruba tři měsíce. Stihnout by chtěl další grandslamový turnaj - French Open.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt předloni v létě po olympiádě v Pekingu zamířil na operaci kyčle a sezona pro něj skončila. V minulém roce se trnitou cestou posouval žebříčkem zpět na výslunní, ale víc než titul z Houstonu a čtvrtfinále ve Wimbledonu nevyprodukoval. I tak si ale polepšil o téměř sto pozic.

Na startu letošní sezony se cítil ve skvělé pohodě a hlásil. "Cítím se být zdravý jako nikdy předtím. Cítím se být silnější a úroveň mé hry je na vysoké úrovni," varoval své soupeře. "Pokud tělo vydrží, tak nevidím důvod, proč bych zase nemohl vyhrávat těžké zápasy," dodal Hewitt.

Jenže tělo nevydrželo a z 22. místa bude znovu klesat. Osmadvacetiletý Australan, jenž v pondělí vypadl z Australian Open po prohře s Federerem, ve čtvrtek podstoupil druhou operaci kyčle.

"První problémy jsem ucítil už během tréninku na Hopman Cupu. Už tehdy jsem věděl, že to nebude dobré," uvedl Hewitt, který přesto odehrál tři zápasy ve dvouhře a tři ve čtyřhře. Další týden hrál v Sydney a náročný program na úvod sezony zakončil v Melbourne.

"Už v Perthu jsem si nebyl jistý, zda budu schopný na dalších turnajích v Austrálii hrát," vysvětloval vítěz US Open 2001 a Wimbledonu 2002.

O konci kariéry nepřemýšlím
Oblíbené domácí turnaje ještě absolvoval, dál už ale nechce udělat chybu jako před dvěma lety. "To jsem tu operaci oddaloval a hrál v bolestech. A pak jsem přišel o US Open."

Rodák z Adelaide uvedl, že na ukončení kariéry nikdy nemyslel. "O tom jsem nikdy nepřemýšlel. Budu tvrdě pracovat, abych se zase vrátil," ujišťuje Hewitt. 

"Na operaci jsem chtěl hned, abych se stihl vrátit na French Open."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lleytona mi je fakt líto, proč se stávají takové věci sympatickým lidem jako je on a ne sobcům jako je McEnroe II. Ten doufám, že dostane těžkej výprask od Murrayho, umím si pak přestavit ten jeho kyselej ksicht a emoce po prohře. Místy mi připomíná fašouna Schumachera. Ten taky dokázal udělat jakýkoliv svinstvo jenom proto, aby mohl vyhrát. Vzpomínám si, jak v Monaku 2006 v kvalifikaci zablokoval chudáku Alonsovi cestu jenom proto, aby Španěl nevyhrál. Nácka však naštěstí potrestali startem z poslední 22. pozice. Celebrity holt obvykle mívaj stejný vlastnosti, sobectví, aroganci apod.. Dalším příkladem je negr Tiger Woods. Woods podváděl svoji ženu Elin snad i na hajzlu. Naštěstí ho brzy zavřeli do léčebny. Jsem zvědav, kdy se přijde na to, že i McEnroe II. podváděl svoji ženu, když byl s negrem tak velkej kamarád.Bylo by jistě velmi zajmavé a zábavné, Mirka by tak Elegána nemlátila golfovou holí jako Elin, ale tenisovou raketou.
Reagovat
smazaný uživatel
chachcha,sem se pobavil jako už dlouho ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si obycajny kus koko.ta skoda reci jeb.ko
Reagovat
smazaný uživatel
Ty voe, ja jsem ti říkal: Nehul to svinstvo !!!
Reagovat
weak
jednak by tě meli za ten tvůj rasismus zabanovat... ale druhak kecas kraviny... LLEYTON HEWITT je mozna stejny rasista jako jsi ty - tedy aspon na kurte urcite, vsichni si pamatujeme na jeho exces v zapase s JAMESEM BLAKEM... jeho "comonovani" do obliceje stvalo uplne vsechny - na kurte se vzdycky hewitt choval jako kreten....
co se tyce jeho kariery - bylo to o rychlosti, uz mu neni dvacet, takze uz na spicku nema, protoze nikdy nemel udery na extratridu (mimo returnu, ten ma porad svetovy), ale uz to vsechno neubeha... coz ceka take nadala.... takze HEWITT uz nikdy nic nevelkeho nevyhraje, nema jak...

jinak myslim, ze si nestezuje - par desitek milionu dolaru na ucte, zivot zajisteny... pokud nekoho litovat, tak hewitta fakt ne....
Reagovat
Martinac
Melem nemelem, všechno semelem držkoklapným buldozerem!
Melem nemelem, všechno semelem, snad se z toho neposerem! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten kluk má smůlu zrovna když začínal dělat výsledky tak opět přišlo zranění...škoda:-/
Reagovat
smazaný uživatel
být Lleytonem,už bych asi ukončil.Fakt to nemá cenu,mezi tu špičku se už nikdy nedostane.
Reagovat
misoSK
ved je 22., to vobec nie je zle podla mna
Reagovat
smazaný uživatel
Být 22 na světě není špatné, ale ne pro člověka, který byl světová jednička a svého času byl neporazitelný. Musí to být pro něj frustrující... Určitě existuje spousta škarohlídků, kteří to Lleytonovi dávají sežrat. Je to podobné jako u Juana Carlose Ferrera. Ten si v některém z článků postěžoval, že mu jako bývalé světové jedničce hodně lidí připomínalo a připomíná, že už má po zenitu a jestli to má smysl se takhle trápit. A on na to, že ho to hodně frustruje a bere mu to motivaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měl skončit , ty prachy co bere za reklamu a z tenisu nikde jinde nevydělá tak ještě je třeba si pořádně nahrabat než to skončí .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist