Hewitt dostal divokou kartu do Queen's Clubu

10. 2. 2015, 14:28
Aktuality 18
Lleyton Hewitt se na svůj zřejmě poslední Wimbledon připraví v londýnském Queen's Clubu, kde v minulosti čtyřikrát triumfoval. Třiatřicetiletý Australan, jenž na začátku příští sezony plánuje ukončit kariéru, dostal od pořadatelů divokou kartu.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Bývalý nejlepší tenista světa Lleyton Hewitt nedávno prohlásil, že příští rok po Australian Open skončí s kariérou profesionálního tenisty. Znamenalo by to tak, že ho letos uvidíme naposledy i ve Wimbledonu, který Hewitt v roce 2002 vyhrál.

Tehdy se na úspěch na trávě v All England Clubu nabudil triumfem v Queen's Clubu, kde od té doby chyběl pouze dvakrát. A na prestižním klání v Londýně se představí i letos. Byť je aktuálně až 81. hráčem světa a zřejmě by se do hlavní soutěže nedostal, pořadatelé Aegon Championships dali pětinásobnému šampionovi divokou kartu.

"Lleyton je jedním z našich největších šampionů," prohlásil ředitel turnaje Stephen Farrow. "Je to trochu netradiční dávat divokou kartu před uzavřením startovní listiny, ale rozhodnutí, zda udělíme divokou kartu Lleytonu, nám trvalo pouhé dvě vteřiny."

Hewitt se v Queen's Clubu, kde triumfoval v letech 2000, 2001, 2002 a 2006, představí celkem pošestnácté. V letošním startovním poli se může potkat s domácí hvězdou Andym Murraym či bulharským obhájcem titulu Grigorem Dimitrovem. Od této sezon byl turnaj v Queen's Clubu zařazen do kategorie ATP 500 a konat se bude od 15. června, tedy dva týdny před Wimbledonem.

Třiatřicetiletý Australan, který má mezi 30 singlovými trofejemi také titul z US Open 2001, by se měl začátkem března představit v zápase prvního kola Davisova poháru v Ostravě proti českým tenistům. Po skončení kariéry má domluvené místo kapitána u australského daviscupového týmu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rod_laver
Turnaj mistrů - od 12. 3. jsou lístky pro ty, kteří si je koupili v minulosti, se slevou v předprodeji.
Reagovat
Denis92
Ja som sa tam dostal uz dnes, kedze mam pristup cez Barclays ale moc tomu nechapem..je tam toho dost malo na vyber. Vlastne skoro nic a prideli ti to hned vstupenky, ak vobec..
Reagovat
Roger_Federer
Ja letos jedu, bude to jedna z poslednich moznosti podivat se jak tam hraje spolecne Rafa, Nole, Roger..Pristi rok uz se antukar asi nekvalufikuje;)
Reagovat
VlS
:-D to je tvoje hoby, dráždit klubko chřestýšů bosou nohou?
Reagovat
Roger_Federer
je..ve skole me zato strasne rezali.;)
Reagovat
Cico93
to je jeho parketa.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Potom mi odfoť Rafu s trofejou..

Prípadne aj nejaké zápasy Rogera v skupine :)
Reagovat
Roger_Federer
Spatne ctes? Pisu ze pojedu na TM ne RG..,;)
Reagovat
r.Fever
Teším sa na predĺženú trávnatú sezónu :)

Rosmalen 250 / Stuttgart 250

Halle 500 / Queens Club 500

Nottingham 250

Wimbledon

Newport 250

Očakávam, že Rusty bude hrať okrem Wimblasu a Queensu aj v Newporte a Stuttgarte :)
Reagovat
tommr
Rosmalen? To je kde? :)
Reagovat
EllNino
Hertogenbosch :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.strejda-google.cz/#rosmalen+2015+atp
Reagovat
SwissMaestro
Co je vlastně s Eastbourne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, hraje se tam. ATP i WTA...

http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-International/
Reagovat
r.Fever
ATP sa v Eastbourne hrať nebude, zrejme len challenger. Kedže Nottingham je písaný ako 250ka, predpokladám, že Eastbourne zaberie jeho miesto ako challenger.
Reagovat
SwissMaestro
Mohl by ten Queens ještě jednou vyhrát. V roce 2013 dal SF...proč by nemohl jít dále... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že ho minulý rok nevyhrál Štěpánek. Měl k tomu slušně nakročeno, porazil Murrayho a Andersona, pak bohužel v semifinále "zakopl" na Lopezovi, proti kterému taky předvedl slušný výkon (rozhodně lepší než Berdych, který s Lopezem už předtím prohrál).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist