Hewitt: Favoritem Wimbledonu je pořád Federer

10. 6. 2008, 10:02
Aktuality 2
Roger Federer sice dostal ve finále French Open nařezáno od Rafaela Nadala, na trávě ve Wimbledonu je ale pořád favoritem. Tvrdí to alespoň australský tenista Lleyton Hewitt. "Ví, že na trávě je nejlepší, před Wimbledonem si označení 'favorit' zaslouží," prohlásil Hewitt.
Roger Federer s wimbledonskou trofejí

Poslední dva roky na French Open a Wimbledonu jako by psal nějaký scénárista přes kopírák. Do obou finále prvního z turnajů se - nepříliš překvapivě - dostali dva nejlepší hráči světa a trofej nad hlavu pokaždé zvedal Rafael Nadal. Ve Wimbledonu se ale role obrátily a Roger Federer se ve finále pokaždé pomstil a prodloužil svou sérii neporazitelnosti na trávě už na pět let.

Letošní antuková výhra Španěla nad nejlepším hráčem světa ovšem byla jiná. Zatímco loni a předloni dokázal Federer vzít Nadalovi alespoň set, to, co viděli diváci v Paříži, vůbec nepřipomínalo zápas světové jedničky a dvojky. Podle Australana Lleytona Hewitta to ale nic nemění na tom, že ve Wimbledonu je opět hlavním kandidátem na titul Federer.

"V posledních třech letech prohrál na Roland Garros vždycky s Rafou, dvakrát ve finále, jednou v semifinále, a pokaždé se z toho dokázal na trávě oklepat," tvrdí bývalý nejlepší hráč světa.

"Není pochyb o tom, že je zklamaný. Není se co divit, chybí mu jen tenhle turnaj. Psychicky je ale silný. Ví, že na trávě je pořád nejlepší, a proto si před Wimbledonem označení 'favorit' zaslouží."

Hewitt dokázal ve Wimbledonu uspět v roce 2002 a je tak posledním hráčem, který slavný turnaj vyhrál před érou Rogera Federera. Letos doufá, že si tehdejší úspěch zopakuje, sám ale dobře ví, že mezi největší kandidáty na titul nepatří. "Ti tři jsou prostě vynikající. I Djokovič měl loni dobrý rok na všech površích a letos v Melbourne vyhrál svůj první grandslam. Není pochyb o tom, že jeden z nich by to měl vyhrát."

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je pravda...A určitě ne Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim, a doufam ze to Federer na wimbledonu vsem natre a dokaze ze je to porad tenisovy frajer.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist