Hewitt: Hraju chytře a bezchybně. Vím, že můžu dojít daleko

25. 6. 2010, 11:01
Rozhovory 1
Lleyton Hewitt věří, že s aktuální formou může na letošním Wimbledonu dojít daleko. Vítěz z roku 2002 po triumfu v Halle, kde porazil i Federera, zatím ztratil jen úvodní set s Maximem Gonzalezem. Daří se mi chytrá a bezchybná hra. Chytil jsem dobrý rytmus a to mi dává sílu, pochvaluje si Hewitt.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Dnes vám šlo vše tak, jak jste předpokládal, podle vaší taktiky, je to tak?
Ano, bylo to dobré. Měl jsem dobrý začátek. Hned zkraje zápasu jsem se při jeho servisu tlačil na síť, abych ho dostal trochu pod tlak. Hrál přesně tak, jak jsem chtěl. Někdy dokázal odehrát na pohled už ztracený míč, proto jsem šel do každého míče na sto procent, protože i když prohráváte 15-40, tak stále ještě můžete vyhrát. Většinu zápasu jsem dnes hrál skvěle.

Sedm nevynucených chyb v téměř třech setech. S takovým výsledkem musíte být spokojený.
Ano, hrál jsem agresivní, ale čistou hru. Dobře jsem servíroval. Dnes jsem všechny míče trefil tam, kam jsem chtěl. To bylo velice důležité, nesměl jsem mu dát žádnou šanci, protože procentuální úspěšnost mého prvního podání nebyla zrovna velká. Jsem rád, že si mi to tak dařilo.

Když jste viděl, že to váš soupeř "vzdává" (Korolev skrečnul za stavu 6-4 6-4 3-1 pro Hewitta), měl jste pocit nějaké úlevy nebo spokojenosti?
Když volal trenéra, tak jeden game předtím se mu velice dařil servis. Nejdřív jsem nevěděl, proč trenéra volá. Nebylo to tak hrozné, protože počkal do výměny stran.

Hewittův los v případě postupů:
3. kolo: Monfils
osmifinále: zřejmě s Djokovičem
čtvrtfinále: asi proti Roddickovi
semifinále: Federer/Berdych?...

A teď k vašemu dalšímu zápasu. S Monfilsem jste už několik bitev odehrál. Co potřebujete k tomu, abyste ho porazil?
Bude to jiný zápas než dnes, rozdílný než v prvním kole. On miluje ráznost úderů, skvěle se pohybuje. Ale řekl bych, že na antuce a tvrdém povrchu se pohybuje lépe než na trávě.

Má velké rozpětí paží, skvělý první servis. Ale já se stále budu snažit hrát svou hru. Myslím, že pokud se mi bude dařit to, co chci, tak mohu vyhrát.

Jste spokojený s tím, že jste se dnes nemusel tolik namáhat, abyste jste se dostal dále?
Ano, ušetření sil je vždy pozitivní pro další kolo. První zápas byl náročnější. Několik zahajovacích setů na trávě je vždycky těžkých. Ale dnes už to bylo zase dobré. Chytil jsem rytmus a ten si teď chci udržet co nejdéle. Vím, že může vydržet hodně dlouho.

Víte, pokud se dostanete do druhého týdne turnaje a cítíte se fit, hned je život o něco jednodušší.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda toho losu, že případně by hrál jako loni s Roddickem už čtvrtfinále. Jednomu z těch dvou přeju titul, ještě Murraymu no, takež snad případného zápasu Hewitt-Roddick dojde finále. Djokovičovi proti Hewittovi moc nevěřím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist