Hewitt se i přes bolesti vrátí už na Roland Garros

10. 5. 2011, 08:40
Aktuality 2
Bývalý první tenista světa Lleyton Hewitt se chystá po operaci nohy na Roland Garros. Třicetiletý Australan, dvojnásobný grandslamový vítěz, je odhodlaný hrát antukový grandslam v Paříži i přes bolest.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt se po sérii zdravotních komplikací propadl do osmé světové desítky a letos plánoval únávrat zpět mezi elitu. V úvodu sezony ale neměl štěstí na los; na Australian Open prohrál už v 1. kole pětisetovou bitvu s Nalbandianem, v San Jose a Memphisu nestačil shodně ve čtvrtfinále na Del Potra, respektive Roddicka.

Naposledy se představil začátkem března v Indian Wells, po hladké prohře s Yen-Hsun Luem se však rozhodl vyřešit problémy s nohou operací. Plánoval, že se do dvou měsíců vrátí, aby stihl oba nadcházející grandslamy. A právě na antukovém French Open se objeví poprvé od zákroku, byť má stále bolesti. 

"Je to ten nejtvrdší hráč, jakého jsem kdy viděl," prohlásil Hewittův trenér Tony Roche. Australanovi ve světovém žebříčku patří aktuálně až 66. místo.

French Open začne 22. května, Hewittovým maximem jsou dvě čtvrtfinále. Grandslamové tituly má z roku 2001 z US Open a ze slavného Wimbledonu, který vyhrál o rok později.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, návrat by neměl uspěchávat. Na Roland Garros toho stejně ais moc neuhraje.
Reagovat
misoSK
tak, tak, mal by sa zamerat na turnaje na trave, tam su jeho sance najvacsie, zbytocne si pojde odohrat French open, aj tak len tazko zvladne prve kolo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist