Hewitt se v Memphisu pokusí ukončit sérii porážek proti Roddickovi

18. 2. 2011, 10:56
Aktuality 3
ATP MEMPHIS - V Memphisu se po dvou letech mohou těšit na souboj bývalých světových jedniček. Australan Lleyton Hewitt ve čtvrtfinále vyzve domácího Andyho Roddicka, se kterým prohrál už pět tenisových bitev v řadě.
Lleyton Hewitt

Andy Roddick už téměř rok čeká na titul. Jubilejní třicátou trofej pro vítěze by mohl získat tento týden v Memphisu, kde již v letech 2002 a 2009 vyhrál.

Dva dny poté, co s pomocí 23 es otočil duel s Litevcem Berankinsem, si poradil i s Jankem Tipsarevičem, kterému nasázel čtrnáct es. Srbovi měl co oplácet, neboť s ním prohrál na loňském US Open i před třemi lety ve Wimbledonu.

Odveta se osmadvacetiletému Američanovi v domácím prostředí povedla. V prvním setu musel jít jen čtyřikrát přes druhé podání, po němž ztratil celkem jen čtyři výměny a vyhrál hladce 6-1. V šesté hře druhé sady sice jediný nabídnutý brejkbol neodvrátil, ztrátu ale ještě stihl smazat a za rovnou hodinu a půl zvítězil 6-1 7-6.

Čtvrtek v Memphisu:

Štěpánek se rval a odvrátil mečboly, Raonice nezastavil

"Byl to povedený vstup do zápasu. Pak jsme oba udělali několik chyb, ale myslím, že ke konci měla hra zase vysokou úroveň," komentoval utkání Roddick. "Jsem rád, že jsem dokázal zahrát několik dobrých úderů pod tlakem. Jen tak si můžete budovat sebevědomí. Právě takové zápasy jako ten dnešní mi pomáhá se dostat do lepší formy," dodal.

Nyní rodáka z Texasu čeká čeká třinácté vzájemné utkání dvou bývalých světových jedniček s Lleytonem Hewittem. Bilanci mají tenisté vyrovnanou, posledních pět střetnutí však vyhrál Roddick. Včetně předloňského semifinále právě v Memphisu.

"Myslím, že jsem s ním vyhrál asi šest zápasů v řadě, ale vždy to byla brutální řežba. Vyhrál jsem 6-4 ve třetím setu tady v Memphisu, stejně tak v pátém ve Wimbledonu. Někde jsme hráli dva tie-breaky. Takže i nyní čekám těsné utkání," předvídá Roddick.

O rok a půl starší Australan měl ve druhém kole nečekané problémy s Adrianem Mannarinem. Francouzský přemožitel Jana Hájka vyhrál první set ve zkrácené hře a ve druhém měl brejk v zádech, favorizovaný Hewitt se ale včas vzpamatoval. Ve třetí sadě už po servisu ztratil jediný míček a zápas ukončil po dvou hodinách a 38 minutách 'kanárem'.

"Myslím, že se s Andym navzájem respektujeme. Myslím, že není příliš kluků, kteří by toho tolik dosáhli. Andyho si vážím a myslím, že se oba na zápas vždy těšíme," řekl Hewitt po postupu do čtvrtfinále.

- ATP 500 MEMPHIS (USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 1.100.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Raonic (Kan.) - Štěpánek (ČR) 6-4 6-7(10) 7-6(1)
Roddick (1-USA) - Tipsarevič (Srb.) 6-1 7-6(8)
Hewitt (Austr.) - Mannarino (Fr.) 6-7(9) 7-5 6-0
Del Potro (Arg.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-4
Querrey (5-USA) - Dabul (Arg.) 6-3 7-6(3)
Russell (USA) - Serra (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Butorac/Rojer (4-USA/Niz. Ant.) - Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to Lleytonovi strašně přál, ale myslím, že asi nemá šanci. Ale třeba se dočkáme vítězného "COME ON!". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to ohromně těším, zápas mých dvou sympaťáků a oblíbenců. Na to si mile rád přivstanu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist