Hewitt vyhrál pětisetovou bitvu bývalých šampionů proti Del Potrovi

31. 8. 2013, 09:27
Aktuality 41
US OPEN - Letošní ročník US Open opustil už ve druhém kole první z hráčů Top 10. Šestý hráč světa Juan Martín Del Potro neuspěl v bitvě bývalých šampionů, když po krásné pětisetové bitvě podlehl Australanu Lleytonu Hewittovi. Naopak obhájce titulu Murray i světová jednička Djokovič nezaváhali, byť oba měli drobné potíže.
Lleyton Hewitt

Zápas bývalých vítězů US Open Lleytona Hewitta a Juana Martín Del Potra pořadatelé naplánovali jako hlavní mač night session na kurt Arthura Ashe a udělali dobře. Tenisté zvedali diváky ze sedadel a nabídli jim pětisetovou bitvu.

Zatímco Del Potro, který v New Yorku před čtyřmi lety získal svůj jediný grandslamový titul, měl být letos jedním ze spolufavoritů letošního ročníku, šampion z roku 2001 Hewitt už patří ke stárnoucím hrdinům. Ale i v 32 letech oblíbený Australan ukázal, že je stále ve formě a bitvu bývalých vítězů nakonec po více než čtyřech hodinách vyhrál.

Juan Martín Del Potro a Lleyton HewittVýměny připomínaly boxerský zápas a pubikum bylo u vytržení. Hewitt sice v prvním setu ztratil hned svůj první servis, ale hned si ho vzal zpět a po dalším brejku sadu vyhrál. Ve druhém setu pak zkušený Australan podával už na vedení 2-0, jenže dva setboly neproměnil a rázem se vývoj otočil. Hewitt prohrál šest gamů v řadě a místo vedení byl stav 1-1 na sety a 0-3.

Bývalý nejlepší hráč světa sice ve třetím dějstvím manko brejku smazal, rebrejk však nepotvrdil a z nadějně rozjetého duelu byl najednou tím, kdo prohrával. Čtvrtý set připomínal ten druhý: Hewitt za stavu 5-3 neudržel podání, v tie-breaku si ale přeci jen rozhodující pátou sadu vynutil. V té hrál Australan, aktuálně až 66. hráč žebříčku ATP, přesněji a nad světovou šestkou zvítězil 6-4 5-7 3-6 7-6 6-1.



"Byl na konci lepší," uznal Del Potro po prohře na centrkurtu Arthura Ashe. "Tohle je úžasné. Těšil jsem se sem, protože nevím, kolikrát se na ten kurt ještě dostanu," řekl Hewitt, kterému předloni hrozil konec kariéry, ale po operaci chodidla se vrátil. "Každý zápas si užívám a přesně kvůli takovýmhle zápasům tenis miluju," dodal. Jeho příštím soupeřem bude Rus Jevgenij Donskoj. 

Další favorité ve druhém kole uspěli. Andy Murray sice na cestě za obhajobou titulu ztratil první set a o vítězství musel bojovat, nicméně agresivně hrajícího Argentince Leonarda Mayera porazil
bez vážných problémů 7-5 6-1 3-6 6-1. Po zápase ale s výkonem spokojený nebyl a posteskl si nad tím, že hrál na kurtu Louise Armstronga, kde se mu příliš nedaří.

"Nadřel jsem se a oba jsme si dost zaběhali," řekl Murray, kterému nefungoval podle představ servis. "Na tomhle   Ve 3. kole na vítěze letošního Wimbledonu čeká další Mayer, tentokrát německý hráč Florian.



Bez ztráty setu postoupil do 3. kola US Open
Novak Djokovič. Srbský tenista sice v souboji s Benjaminem Beckerem musel v první sadě odvracet za stavu 4-5 při podání soupeře dva setboly, pak už ale nečelil žádnému brejkbolu a zvítězil 7-6 6-2 6-2.



- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
páteční výsledky mužů (30. 08. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Becker (Něm.) 7-6(2) 6-2 6-2
Murray (3-Brit.) - Mayer (Arg.) 7-5 6-1 3-6 6-1
Hewitt (Austr.) - Del Potro (6-Arg.) 6-4 5-7 3-6 7-6(2) 6-1
Wawrinka (9-Švýc.) - Karlovič (Chorv.) 7-5 7-6(8) 6-4
Haas (12-Něm.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-3 6-4 7-6(3)
Baghdatis (Kypr) - Anderson (17-JAR) 6-2 6-2 6-2
Seppi (20-It.) - Devvarman (Indie) 7-6(8) 6-4 7-5
Južnyj (21-Rus.) - Dolgopolov (Ukr.) 7-5 6-1 6-3 
Benneteau (31-Fr.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-3 6-4
Donskoj (Rus.) - Gojowczyk (Něm.) 6-3 6-4 3-6 4-6 6-3
Mayer (Něm.) - Young (USA) 7-5 6-3 6-4
Granollers (Šp.) - Ram (USA) 3-6 4-6 6-2 6-3 7-5
Istomin (Uzb.) - Kamke (Něm.) 6-4 6-2 6-2
Smyczek (USA) - Bogomolov (Rus.) 3-6 7-6(6) 2-6 6-4 6-4
Sousa (Portug.) - Nieminen (Fin.) 1-6 6-3 3-6 6-3 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak tohle je dost neprijemne probuzeni. Myslela jsem, ze letos pujde Juan daleko. Hewitt je nebezpecny souper a trochu jsem si rikala zradne 2. kolo, ale ze Delpo neprojde me nenapadlo. Kazdopadne sance pro Berdycha udrzet se na 5. miste.
Reagovat
Mayo
nerozumiem tomu...on je skvelý hráč a s tále čakám, že kedy pridá další GS ale proste to nejako nejde totálne sa zadrhol aj vinou zranení samozrejme...vo Wimbledone hral úžasne, potom príd USO a hrá o tisíc percent biednejšie
Reagovat
Mayo
70 UE :O
Reagovat
smazaný uživatel
neriešim ho už
Reagovat
smazaný uživatel
Svůj top zápas sezony už si vybral na Wimbledonu a stejně to nestačilo. Prostě změnik hru, je neuvěřitelně nudný, fakt mě nebaví ho vůbec sledovat, žádná změna rytmu, chop má hrozný, na síti taky není moc doma. A hlavně se tak šetří, že prostě nemá ten FH co před zraněním. Celkově je konzistentnější, zlepšil pohyb i obranu, ale prakticky nemá s výjimkou páru zápasů velkou zbraň.

A navíc je Delpo na tom tak úžasně tragicky s fyzičkou, že by ho porazil v 5 setech i Isner, hrůza, jak odešel v posledním setu.
Reagovat
Mayo
on vôbec BH má hrozný, horší ako Nadal :D...ak nemá FH tak proste to je na prd lebo o bh sa neoprie...to neni dobré...proste musí niečo zmeniť alebo ja neviem čo ak chce dosiahnuť opäť niečo veľké...ale je to veľká škoda no, mne je on sympatický hráč
Reagovat
smazaný uživatel
BH horsi ako Nadal
ved Rafa ma vyborny BH hlavne ked niekoho prehadzuje
Reagovat
Nola
ale stačilo to, aby vyšťavil Djokera a vo finále vyzeral presne tak ako včera DelPo v 5. sete ....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, za to mu jsem vděčný. Ale zase bych to nepřeceňoval, Murray hrál 4 sety a skončil o nějaké 4 hodiny později nebo kolik.
Reagovat
MarcelPersch
Dalsi hrac venku z fantasy.
Reagovat
Mayo
to je akože fakt sen...DelPo toto si robíš srandu, prehrať s Juwittom a ja som mu toľko veril na tomto turnaji..celé zle...no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
ked som mu prial tak on prehral na trave s opicou vo Wimbledone

ale teraz som taky nayebany dpc
som sa tesil na zapas Djokovic- Del potro
Reagovat
Mayo
na ten zápas som sa aj ja veľmi tešil a veril som vo vyrovnaný pekný zápas...nooo čo už robil milión chýb ale
Reagovat
kada.tom
A já jsem rád, že Lleyton Juana Martina porazil, páč tím má Tomáš zajišťěnou alespoň 6. pozici, navíc věřím, že Tomáš dojde dál než Federer, takže by si mohl udržet i tu 5. pozici :-)

Sice má Djokovič vymetenou cestu do SF, ale tak ... on už ho tam Tomáš nebo Andy pošlou z pavouka pryč, takže strach nemám ... a kdyby náhodou, tak Rafa ve finále by ho dát mohl (a měl) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej Tomáš? Včera sice vyhrál, ale kolikrát si je schopnej prohrát podání v setu s xtým hráčem světa to se jen tak nevidí. On a Del Futro si jsou opravdu hodně podobný.
Reagovat
worlos6
To se mi snad zdá. Takže ten srařec vypadne na Wimbledonu s absolutnim žebrákem, kterej jinak celou sezonu všechno prohrává a teď najednou vyřadí jednoho z nejlepších hráčů světa. Teď jsem vsazeno neměl, ale minule ano a za 500. Jenže to musel pan Hewitt udělat jednu z největších ostud kariéry, ach jo
Reagovat
smazaný uživatel
podavat tenis a sport ako taky je strasne tazke

vysledky su niekedy totalne na hlavu postavene
uz som si zvykol
Reagovat
Sonja
No evidentně nezvykl, jinak by ses po každý překvapivý výhře (prohře) tak nedivil...
Reagovat
smazaný uživatel
toto je premňa šok
Reagovat
Nola
Reagovat
hatatytla
Delpo za celej zápas nevydal ani hlásku, typickej otrávenej výkon a lá leklá ryba. Zas beckhand hrál slize furt, prostě jestli je zraněnej tak at se vyléči a ani sem nejezdí. To se furt opakuje zraněnej silou vůle do dotlači do QF a tam stejně prohraje. Nebo jestli to ani vyléčit nejde třeba nevim. Možná by to chtělo nový impuls v podobě výměny trenéra. Výkonost se vždy ukazuje na GS a tam je Delpo letos velmí slabý, Wimbledon štěstí na los a herně až na zápas s Nolem nic moc. Na masters jedou top hráči tak na 60 procent. Prostě se mě zdá, že stagnuje a nikam se neposouvá.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, kromě tří turnajů letos slabota. Jestli je zraněný nechápu proč objíždí turnaje už od Washingtonu, zbytečně se přetěžuje a pak po čtyřech turnajích v pěti týdnech nemůže podat adekvátní výkon. Chtělo by to asi i trochu změnit myšlení, občas se fakt zdá, že je to Delpovi vlastně jedno.
Reagovat
martineq
souhlas!!!lépe to vyjádřit nešlo
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by mu dát Nadal školení jak a kdy se vracet na kurty po zranění. I když by to stejně bylo prd platný.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpustím si, ale je to nahrávka na smeč. Včera se tu mluvilo něco o silné konkurenci dneška a jako příklad byl brán právě Delpo. Je ironií, že 32 letý hráč slabé éry, který je rád, že je rád, ho vyřadil na Grand slamu.
Jinak doufám, že teď Hewiit nerupne s Donskojem.
Reagovat
Amputace
Viděl jsi hrát Potra dnes a viděl jsi ho hrát v IW nebo ve Wimbledonu?
Reagovat
Sonja
Tenhle zápas bych určitě nebrala jako příklad...Juan udělal 70!!! nevynucených chyb, to je prostě šílený množství, přesto zápas dotáhl do 5 setů...a na konci už fakt neměl sil (narozdíl od Lleytona Ferrera)
Nic no, když jsem ho viděla v tom zápase s Guillermem, byla to paráda a šel z něj fakt strach, v tomhle přesně naopak...
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem ze záznamu a nechápu, proč tady píšou, jaký to byl úžasný zápas. Delpo hrál absolutně bez backhandu, servis nefungoval, jenom ten forehand byl jakžtakž. Lleyton měl pěkné míče, no ty povětšinou pramenily z chybného náběhu Delpa na síť, kde byl taky naprosto tragický.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna lastovička leto nerobí..Pre Lleytona výborný výsledok, ale celkovo to je z jeho strany posledné roky bieda, mizerná bilancia s hráčmi TOP 10 a k tomu často priskoré vypadnutie na GS aj s hráčmi mimo špičky..
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já ten tenis miluju! Ve FL jsem hodně uvažoval nad Lleytonem, ale nakonec jsem ho nedal, protože jsem viděl, že rychle narazí na mého oblíbence Juana, o němž jsem si myslel, že to dotáhne hodně daleko. Tak jsem místo Lleytona vsadil na jiného veterána - Jamese Blakea :D.
Jsem zvědavý, kam až se Hewitt probije, budu mu aspoň držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
zial, treba rozlisovat del Potra pred seriou zraneni a po nej...skoda pre tenis a pre samotnych tenisovych fanusikov, ze sa del Potrovi nedari...
Reagovat
smazaný uživatel
jemu sa dari
len dnes to proste neslo noo skoda

zivot ide dalej
ale do pici sere ma to ku,r,va tu
Reagovat
smazaný uživatel
nedari, od roku 2009 je herne a vysledkovo vzdialeny, zial...
Reagovat
smazaný uživatel
vtedy bol 4 teraz je 6 po US Open asi 7

ale sklamal ma toto som necakal od neho
Reagovat
smazaný uživatel
Marcos sa zblaznil
Reagovat
smazaný uživatel
Noo mozem sa na take vyebat
Hewitt hra celz sezonu huja
na svojej trave prehra s opicou
a teraz zbytocne zabranil zapasu Djoko - Delpo

nech ho Boh chrani ak pusti dalej Donskoya
Reagovat
smazaný uživatel
You must be kidding men..

Delpo, Delpo..
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní zápas, vyplatilo se vydržet až do konce, Lleyton měl výpadky, ale byl skvělý, dlouho jsem ho takhle neviděl hrát. A DelPo zase mdlý, mu prostě tenhle typ hráčů nesedí, navíc fakt nehrál dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
A snads bude 4. kolo Tommy-Lleyton, to by byla paráda prostě, i když Míšovi bych to taky přál, ale raději dva veterány. Navíc Tommy potřebuje body směrem k TM.
Reagovat
SwissMaestro
Škoda, že jsem zápas nakonec neviděl. Tak snad ze záznamu :(

P.S. - Koho může mít Hewitt v osmifinále? Díky!
Reagovat
smazaný uživatel
Haas/Jžunyj
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist