Hlasujte v lednových anketách WTA. Ocenění mohou získat Karolína Plíšková a Strýcová

6. 2. 2020, 09:27
Aktuality 8
Stejně jako každý měsíc i za leden mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce, nejlepší úder měsíce a nově i nejlepší deblový pár měsíce. V kategorii Hráčka měsíce je mezi nominovanými Karolína Plíšková, na nové ocenění aspirují Barbora Strýcová s Tchajwankou Su-Wei Hsieh.

Za leden si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka Australian Open Sofia Keninová, finalistka Australian Open Garbiñe Muguruzaová a vítězky generálek Ashleigh Bartyová a česká jednička Karolína Plíšková.

V nové anketě Nejlepší deblový pár měsíce se utkají dvojice Barbora Strýcová, Su-Wei Hsieh; Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová a Yi-Fan Xu, Nicole Melicharová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Tunisanku Ons Džabúrovou, Ukrajinku Dajanu Jastremskou, Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a Estonku Anett Kontaveitovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Elise Mertensová, Ashleigh Bartyová, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká a Garbiñe Muguruzaová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce

1) Sofia Keninová
Sofii Keninové se sice generálky na Australian Open příliš nepovedly, když v Brisbane i Adelaide skončila už ve druhém kole.

Jenže 21letá Američanka předvedla fantastickou a hlavně nečekanou jízdu v Melbourne Parku, kde se dostala do svého prvního finále mimo nejnižší podniky International a nakonec senzačně získala svůj premiérový grandslamový titul. V sedmi zápasech ztratila pouhé dva sety.

2) Garbiñe Muguruzaová
Garbiñe Muguruzaová se vrátila k trenérce Conchitě Martínezové a měla fantastický vstup do letošní sezony. V Shenzhenu uhrála semifinále, v Hobartu kvůli viróze nenastoupila ke čtvrtfinále a na Australian Open bojovala o trofej pro vítězku. Letos má zatím vynikající bilanci 11-2.

3) Ashleigh Bartyová
Ashleigh Bartyová rovněž může hodnotit vstup do letošního tenisového roku jako pozitivní. Po překvapivé porážce v úvodním zápase v Brisbane si na novém turnaji WTA v Adelaide došla pro premiérový domácí triumf, na Australian Open se dostala do semifinále.

4) Karolína Plíšková
Karolína Plíšková už potřetí v kariéře zahájila sezonu triumfem v Brisbane. Jenže Australian Open se české jedničce vůbec nepovedlo, jedna z největších favoritek skončila už ve třetím kole na raketě Anastasie Pavljučenkovové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-


Deblový pár měsíce

1) Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou do letošní sezony vstoupily až na Australian Open a potvrdily, že se jim na úvodním grandslamu daří. Předloňské šampionky a loňské finalistky v Melbourne Parku znovu kralovaly a získaly třetí společný grandslamový titul.

2) Barbora Strýcová, Su-Wei Hsieh
Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh ovládly generálku v Brisbane a oslavily šestý společný triumf. K dalšímu měly vítězky loňského Wimbledonu velmi blízko na Australian Open, kde prohrály až ve finále.

3) Yi-Fan Xu, Nicole Melicharová
Yi-Fan Xu a Nicole Melicharová letos odehrály už tři turnaje. Na nové akci WTA v Adelaide slavily první společnou trofej, v Brisbane a na Australian Open dohromady vyhrály jediný zápas

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-


Průlom měsíce

1) Ons Džabúrová
Ons Džabúrová zazářila na Australian Open. Tunisanka se v Melbourne stala první arabskou osmifinalistkou grandslamu a nakonec si zahrála své premiérové grandslamové čtvrtfinále.

2) Dajana Jastremská
Dajana Jastremská pokořila kariérní milník v Adelaide. Na novém turnaji Premier si zahrála své největší finále, první mimo nejnižší podniky International, přičemž po cestě do něj bez ztráty setu vyřadila Tímeu Babosovou, Angelique Kerberovou, Donnu Vekičovou a Arynu Sabalenkovou.

3) Jekatěrina Alexandrovová
Jekatěrina Alexandrovová na konci loňské sezony úspěšně obhájila triumf na akci WTA 125k v Limoges a svou neporazitelnost ještě pořádně protáhla, když v Shenzhenu získala svůj premiérový titul z turnajů WTA a na Australian Open došla do třetího kola.

4) Anett Kontaveitová
Anett Kontaveitová se na Australian Open dočkala životního výsledku. Estonská tenistka poprvé dokázala přejít přes osmifinále grandslamu, ve čtvrtfinále prohrála se Simonou Halepovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Elise Mertensová, Ashleigh Bartyová, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká a Garbiñe Muguruzaová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
-

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
nam hlasi, ze chysta se Serenou zmeny, ktere by mely pomoci Williamsce k dalsimu GS poharu.
http://www.puntodebreak.com/2020/02/05/mouratoglou-serena-hay-no-funciona-debemos-cambios

Pred... mnoha lety, kdy jeste Graffova prohanela micek a agassiho na kurtech si pamatuji mnoho posmesnych komentu vuci tatkovi Williamsovi, ....ve zkratce, ze to je magor. Chlapa provokovali furt, at uz oficialne, tak neoficialne fans... kazdopadne se dost nastvaval a vyhlasoval, ze nikdy svet tenisu jmeno Williams nezapomene a jeho dcery se stanou v tenise vecnym pojmem a take, ze nikdy je nikdo neprekona......a nektere to bude strasit az do konce jejich mizernych zivotu...atd. proste plno bonmotu...cim vic po nem sli, tim lepsi bonmot mel...

Jako magor to byl neskutecnej, ale jen to potvrzuje jedno pravidlo...magorum se nikdy nevyplaci smat, nebot to muze byt bud Genius, a nebo clovek schopny vseho...

Toz po tech dlouhych letech... ti co se usklibali a smali, tak bud uz jsou mrtvi, a nebo tipuji ukoncili karieru fanouska WTA :D)

wtf.
pise se rok 2020 a Mouratoglou pripravuje s Williamskou novou strategi jak dobyt GS.
Jen pro pripomenuti a dokresleni absurdity, ve ktere se nachazime....pro pripomenuti vyrovnane H2H Graffove s Williamskou! 1:1 :D)))

Pred 25 lety se mu "cely svet" celkem smal, dnes se rehce Williams.
Reagovat
FulnekUltras
Na každého jednou dojde - a praserenteron nebude žádná výjimka. Oficiálně je to všechno jen otázka času, neoficiálně si myslící lidi udělali obrázek už dávno. Jen doufám, že Muratoglova všehoschopná banda nám příliš nezprzní Frühwirtky.
Reagovat
EllNino
piš to aspoň správně, Fruhvitrová
Reagovat
tommr
??? A já myslel, že se jmenujou sestry Fruhvirtovy ...
Reagovat
EllNino
Pokud mají napsáno obě na občance "sestry Fruhvirtovy", tak se omlouvám, ale myslím, že se jmenují Linda Fruhvirtová a Brenda Fruhvirtová :)
Reagovat
tommr
ale předtím jsi psal Fruhvitrová což mě zarazilo ...
Reagovat
misa
SW je už dávno za zenitem, třeba ta nakládačka, kterou dostala loni na French Open, byla skvostná :) A bude pro ni čím dál hůř. Typický příběh sportovce, který neumí odejít včas.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak kombinace antuka + Sonicka...
ale uvidime na trave, nakolik je za tim zenitem.
To, za zenitem jsem uz nekolikrat cetl za poslednich...uf...ani nevim kolik...a radeji ani nepisu kolik:)
Ale jo mas pravdu, jednou to prijde, to je jiste jako smrt a dane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist