Hlasujte v říjnových anketách WTA. Mezi nominovanými je Krejčíková

29. 10. 2020, 10:55
Aktuality 13
Stejně jako každý měsíc i za říjen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, nejlepší deblový pár měsíce a největší průlom měsíce, boj o nejlepší úder měsíce v říjnu vyhlášen nebyl. V kategorii Průlom měsíce můžete hlasovat pro Barboru Krejčíkovou.

Za říjen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka French Open Iga Šwiateková, finalistka antukového grandslamu Sofia Keninová a šampionka ostravského halového podniku Aryna Sabalenková.

V anketě Nejlepší deblový pár měsíce se utkají dvojice Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová; Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková a Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Barboru Krejčíkovou, Němku Lauru Siegemundovou a Argentinku Nadiu Podoroskou.

Kategorie Úder měsíce v říjnu vyhlášena nebyla.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete do soboty do 4:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce

V říjnu se tenis vrátil na evropský kontinent a na antukovém French Open naprosto senzačně zvítězila Iga Šwiateková. Devatenáctiletá rodačka z Varšavy po cestě za svým premiérovým triumfem na hlavním okruhu v sedmi zápasech neztratila jediný set, svým soupeřkám dohromady povolila pouhých 28 gamů a stala se první polskou grandslamovou šampionkou v historii.

Další nominovanou je Sofia Keninová. Jednadvacetiletá Američanka na pařížské antuce našla formu ze začátku roku, kdy senzačně ovládla Australian Open, v semifinále vyřadila dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou a stopku jí až ve finále vystavila právě Šwiateková. Keninová si tak na dvou ze tří letošních grandslamů zahrála finále.

Poslední nominovanou je Aryna Sabalenková. Dvaadvacetiletá Běloruska nenašla přemožitelku na novém halovém podniku v Ostravě, přestože v úvodním zápase prohrávala v rozhodující sadě o dva brejky 2-5 s Cori Gauffovou a ve čtvrtfinále se Sarou Sorribesovou 0-6 0-4, sérií 12 vyhraných gamů však vývoj otočila, dále porazila Jennifer Bradyovou a v prvním historicky běloruském finále na okruhu WTA měla jasně navrch proti Viktorii Azarenkové. Získala svůj sedmý titul..

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Sofia Keninová
Únor: Simona Halepová
Srpen: Simona Halepová
Září: Naomi Ósakaová


Deblový pár měsíce

Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou úspěšně obhájily triumf na antukovém French Open. Maďarsko-francouzský tandem v semifinálové bitvě přemohl české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, poté si poradil s nečekanými finalistkami Alexou Guarachiovou a Desirae Krawczykovou a získal svůj čtvrtý společný grandslamový titul.

Právě Guarachiová s Krawczykovou jsou také nominovány. Chilanka a Američanka vyřadily letos fenomenální Su-Wei Hsieh s Barborou Strýcovou a v semifinále ukončily jízdu pozdější singlové šampionky Igy Šwiatekové, která nastupovala s Nicole Melicharovou, a obě poprvé v kariéře postoupily do grandslamového finále.

Posledními nominovanými jsou Elise Mertensová s Arynou Sabalenkovou. Vítězky loňského US Open sice v ostravské hale zpočátku dvakrát musely do super tie-breaku, ovšem v semifinále už set neztratily, ve finále smetly dvojici Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová a získaly svou čtvrtou společnou trofej. Sabalenková dokonce slavila double, přemožitelku nenašla ani ve dvouhře..

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
Únor: Su-Wei Hsieh, Barbora Strýcová
Srpen: Květa Peschkeová, Demi Schuursová
Září: Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová


Průlom měsíce

Dvaatřicetiletá Laura Siegemundová v říjnu našla svůj nejlepší tenis a na French Open poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamů. Po cestě do něj vyřadila Kristinu Mladenovicovou, Julii Görgesovou, nasazenou třináctku Petru Martičovou a Paulu Badosaovou, ve čtvrtfinále ji zastavila Petra Kvitová.

Třiadvacetiletá Nadia Podoroská před startem letošního French Open nikdy nevyhrála zápas hlavní soutěže na akcích velké čtyřky. Na pařížské antuce ovšem prožila svůj nejlepší turnaj, když se stala teprve třetí kvalifikantkou v open éře (první na French Open), která postoupila do semifinále grandslamu. Ve čtvrtfinále navíc zaskočila nasazenou trojku Elinu Svitolinovou.

Bývalá deblová světová jednička Barbora Krejčíková zazářila ve dvouhře. Čtyřiadvacetiletá Češka na French Open mimo jiné porazila svou nasazenou krajanku Barboru Strýcovou a postupem do osmifinále vylepšila své grandslamové maximum. Ve skvělé formě pokračovala i v ostravské hale, kde se coby kvalifikantka dostala do druhého kola, v němž sebrala set bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové. Ve čtyřhře se na obou akcích probojovala do semifinále..

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Ons Džabúrová
Únor: Renata Zarazúaová
Srpen: Maria Sakkariová
Září: Iga Šwiateková

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
paddy
Takhle jí nevyřídila ani Hingis smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/byvala-tenistka-hlavackova-bourala-na-kole-zuby-ji-rovnali-v/r~061c017a19e311ebb0f60cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=444940&dop_req_id=8qSOfnHzDSC-202010291416&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
FulnekUltras
nejlepší jsou frajeři, co na tom celý život pořádně neseděli, a pak se vydají s MTB rovnou do terénu - včetně současného ministra školství - hlavně že prvního září poslal haranty na silu do lavic - ale jinak mi tito lidé nevadí, i přes jejich značnou smrtnost ;-))) se právě díky nim zatím ještě furt jakž takž držím nad vodou... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=sWBtpUl5I7g
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1792754-tlusta-hrda-serena-oblekla-sexy-ubor.html
Reagovat
blixa
Ty chceš přivodit Ultrasovi infarkt !!! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
správně - strašení kovidem už musí skončit smile
Reagovat
blixa
Nějakej odolnej, já myslel že to s tebou šlehne smile
Reagovat
paddy
V dnešní době frčí XXL modelky
Když nemáš stovku, tak si nula smile
Reagovat
FulnekUltras
ve věku SW to pěkné není smilesmile
Reagovat
blixa
Zase Šwiateková ... Jirásku, Jirásku, proč pořád tenhle paskvil ? smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
není moc na výběr, asi... smile

hlavně že všichni víme, o kterou jde... smile
Reagovat
blixa
Jak není ? Buď originál, nebo fonetika ! Tohle je totální paskvil !!! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
z našeho čistě soukromého ;-) pohledu to nemůžeme brát... paskvil to je, ale až si ho budeme platit smile do české televize taky už dávno nekecám smilesmile
Reagovat
aligo
Šwijontek
BabksMlede
Podoroska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist