Hlaváčková: Nemohla jsem se pořádně hýbat, ale vzdát jsem nechtěla

2. 9. 2012, 09:04
Aktuality 11
Andrea Hlaváčková se ve třetím kole US Open potýkala se zraněným přitahovačem levého stehna, který si natáhla při dopoledním rozehrání. Chvílemi zvažovala, že zápas s turnajovou čtrnáctkou Marií Kirilenkovou z Ruska vzdá, ale nakonec se rozhodla jen víc riskovat a poprvé v životě postoupila ve dvouhře do osmifinále grandslamu.
Profily hráčů
Andrea Hlaváčková

Bolavá noha jí dělala problémy. "Na začátku druhého setu jsem se vůbec nemohla hýbat do stran," prozradila Radiožurnálu. Vzdávat se jí utkání nechtělo. "Říkala jsem si, přece jí to neskrečuju. Nemám to moc ráda," poznamenala Hlaváčková. 

Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry už v prvním setu podávala za stavu 5-4 na vítězství, ale neuspěla a sadu ztratila 5-7. "Popravdě, do toho stavu jsem si vůbec neuvědomovala, že bych mohla vyhrát set. Ona tam zahrála moc dobře, nebylo si co vyčítat," řekla 82. hráčka světa. 

Také vinou zdravotních problémů se snažila v dalším průběhu zápasu více útočit. "Po prvním setu jsem věděla, co musím zlepšit: přidat pár prvních servisů a nehrát výměny, ale jít do toho. Ukázat jí, že si to chci vyhrát. Musela jsem co nejrychleji ukončovat hru," popisovala svou taktiku.  Díky ní nastřílela 45 winnerů a udělala 37 nevynucených chyb.

Když při mečbolu skončil míček Kirilenkové v autu, Hlaváčková se radostí svalila na kurt a vychutnávala si postup. "Byl to největší extrém, jaký jsem na kurtu zažila při vyhraném zápase," dodala tenistka, kterou v osmifinále čeká největší favoritka Serena Williamsová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
freeteepek
Tak Petra právě dorazila na Grandstand v růžovém vršku a tmavě modré sukni:-)
Reagovat
Jan
Andreo, poklona. Došla jsi dál, než "singlová specialistka" Šafářová, která by s Kirilenkovou nejspíš prohrála a ještě se zraněním. Přeji uzdravení a ať to jde dál.
Reagovat
EllNino
Proč se navážíš do Lucky ....došla do 3. kola a po boji prohrála s Petrovou ...bývalou 2. hráčkou světa ...s tou bude mít myslím problémy i Východní Máša :)
Reagovat
Jan
Nenavážím. Konstatuji fakt, že Andrea došla dál, byť je v singlu mnoho míst za Luckou. A jinak Šafářová obvykle v grandslamu nehraje nic moc, většinou vypadne v 1. - 3. kole a s ne zrovna silnou hráčkou, viz letošní French Open a Wimbledon a pohled na její hru je často utrpení. Z tohoto pohledu je výklon Andrey obdivuhodný a ještě hrála se zraněním.
Reagovat
EllNino
Jj ...chápu tě ....Lucina je prostě black or white :DDD ...
Reagovat
Jan
Sleduji Šafářovou už nejméně od r. 2007, spíš déle, hlavně tedy FED Cup a občas i grandslam nebo nějaké turnaje u nás a občas hraje dobře, hlavně ve FED Cupu, ale často je její hra bohužel zoufalá. Viz třeba i loňské finále FED Cupu. Ono nakonec i u Petry Kvitové se často člověk modlí, aby to vyhrála, tak je to nejisté. Z tohoto pohledu letošní výkony Hradecké+Hlaváčkové v deblu vypadají konzistentně, je až obdivuhodné s jakým klidem hrály finále Wimbledonu i olympiády.
Reagovat
EllNino
Máš pravdu ...první dvě, cos zmínil ....nám opravdu moc klidu neposkytnou ...ale jako dobrej adrenalin za darmo to není špatný :DDD
Reagovat
horska.kraslice
Myslím, že hrát singl proti Sereně už se dá z její strany považovat za určitý splněný sen, a když je to zároveň 4. kolo GS, tak se zážitek ještě umocňuje. Přeji, aby byla zdravotně fit a dala do toho opět svoje srdíčko. Vlastně nemá co ztratit, může jen překvapit.
Reagovat
freeteepek
A co má vlastně s nohama? Bude fit na 4hru? Byla by věčná škoda, kdyby se odrovnala ve 2hře a nemohla v deblu hrát nebo podat 100% výkon.
Reagovat
Chrenda
No já myslím, že je pro ní mnohem důležitější vynikající singlový výsledek. Myslím, že ani nechce, aby byla vnímána jako nějaká deblová specialistka. A postup do čtvrtfinále GS v singlu je už srovnatelný s finále ve čtyřhře!
Reagovat
Chrenda
Samozřejmě, kdyby porazila Serenu, což je trochu z říše fantazie...ale zázraky se dějí!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist