Hlaváčková potrápila Kerberovou, Kvitová prolétla do čtvrtfinále

16. 8. 2012, 19:57
Aktuality 134
WTA CINCINNATI - Andrea Hlaváčková zakončila svou účast ve dvouhře turnaje v Cincinnati se ctí. Ve 3. kole odehrála dva prakticky vyrovnané sety se světovou sedmičkou Kerberovou, kterou však přes veškerou snahu udolat nedokázala. Dál pokračuje Petra Kvitová, jež smetla Číňanku Shuai Peng.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se v Cincinnati o velké překvapení nepostarala, i tak ale musí být se svým vystoupením na podniku WTA Premier 5 spokojená. Necelý týden po zisku stříbrné olympijské medaile prošla kvalifikací a v hlavní soutěži si pak nejprve poradila s Američankou Mattekovou-Sandsovou a následně si proti Slovence Dominice Cibulkové připsala premiérový skalp hráčky Top 20.

Nepřekonatelnou byla pro šestadvacetiletou rodačku z Plzně až světová sedmička Angelique Kerberová, která se v této sezoně může pyšnit skalpy bývalých světových jedniček Šarapovové, Wozniacké, Jankovičové, Clijstersové, Venus Williamsové či dvojky Petry Kvitové.

Se semifinalistkou loňského US Open a letošního Wimbledonu Hlaváčková sice zaspala začátek, pak už ale byla o dva roky mladší Němce vyrovnanou soupeřkou. V prvním setu stihla smazat už jen jeden brejk, ve druhém ale vzdorovala téměř hodinu hry. V tie-breaku dokonce vedla 4-1 a 5-3, poslední čtyři míčky ale bohužel patřily soupeřce, která vyhrála i všechny čtyři předchozí střetnutí na turnajích ITF či kvalifikacích.  

Hlaváčková tak podruhé v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA nepostoupila, nicméně vyrovnala své maximum, když celkově počtvrté přešla přes dvě soupeřky po sobě.  

V Ohiu ale Hlaváčková kufry balit ještě nemusí, s Lucií Hradeckou jsou totiž už v semifinále ve čtyřhře. Finalistky Wimbledonu a olympijského turnaje si skvělou formu přivezly i do Ameriky, když ve čtvrtfinále porazily 6-3 3-6 10-3 i druhé nasazené Italky Erraniovou a Vinciovou. O finále si české tenistky zahrají s Chorvatkou Jurakovou a Maďarkou Marosiovou, kterým na postup do semifinále stačilo vyhrát jediný zápas.

Kerberová si o postup do semifinále zahraje se Serenou Williamsovou,. Třicetiletá Američanka vyhrála už 19. zápas v řadě, když i ve čtvrtém vzájemném souboji s Urszulou Radwaňskou neztratila set a vyhrála 6-4 6-3, v Cincinnati se však prezentuje velkým množstvím chyb.

Vítězka Wimbledonu, turnaje ve Stanfordu a olympiády už v prvním kole spáchala ve dvou setech 44 nevynucených chyb a dnes přidala dalších 30, přičemž zaznamenala jen 16 winnerů.  Dnes se Serena proti polské tenistce navíc trápila na servisu, který čtyřikrát ztratila, netrefila žádné eso a po prvním podání měla úspěšnost jen 48 procent.

"V poslední době jsem hodně hrála, cestovala a trénovala. Bylo to pro mě velké léto, teď rozhodně potřebuju více energie," řekla Serena. 

Kvitová hladce postoupila, na soupeřku čeká
Už druhý zápas v Cincinnati vyhrála Petra Kvitová, byť ještě v noci z pondělí na úterý úspěšně bojovala o titul na turnaji v Montrealu. Po včerejší aklimatizaci a třísetovém zdolání Němky Barthelové dnes zcela jednoznačně 'přejela' Číňanku Shuai Peng. Se soupeřkou, kterou porazila už na letošní olympiádě, odvrátila všech pět brejkbolů, sama proměnila všechny čtyři brejkbolové příležitosti a za pouhých 55 minut zvítězila 6-2 6-2.

Dvaadvacetiletá Češka ještě před 14 dny nebyla na žádném turnaji v Severní Americe  ani ve čtvrtfinále, nyní se jí to povedlo hned dvakrát během dvou týdnů.

O postup do semifinále si Kvitová v Cincinnati zahraje buď s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, nebo s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Jejich duel byl po prvním setu, který vyhráa Ruska 6-4, kvůli dešti přerušen a dohrávat se bude až v pátek. 

Venus Williamsová potvrdila, že proti Saře Erraniové umí. V Cincinnati Italku smetla 6-3 6-0 a ani ve třetím vzájemném střetnutí tak neztratila víc jak 5 gamů. Ve čtvrtfinále se zkušená Američanka utká s Australankou Stosurovou, která si poradila hladce ve dvou setech s Ruskou Makarovovou.

Agnieszka Radwaňská se v případě triumfu stane světovou jedničkou, ve 3. kole ale musela hodně zabojovat. První set proti Sloanně Stephensové přitom suverénně vyhrála, pak ale zaspala začátek druhého setu, až nakonec zvítězila po dramatickém závěru třetího dějství 6-1 4-6 6-4.

"Bylo horko a větrno. Myslím, že tento kurt (Grandstand) je pomalejší než centrkurt, míčky moc nelétaly a bylo tak těžké trefit vítězné údery," řekla nejvýše nasazená Radwaňská, která se v pátek utká s vítězkou duelu Na Li - Larssonová. Čínsko-švédský souboj se ve čtvrtek kvůli dešti odehrát nestihl.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
čtvrteční výsledky (16. 08. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Shuai Peng (Čína) 6-2 6-2
Kerberová (5-Něm.) - Hlaváčková (ČR) 6-4 7-6(5)
A. Radwaňská (1-Pol.) - Stephensová (USA) 6-1 4-6 6-4
S. Williamsová (2-USA) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 6-3
Stosurová (3-Austr.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-3
V. Williamsová (USA) - Erraniová (7-It.) 6-3 6-0

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Erraniová/Vinciová (2-It.) 6-3 3-6 10-3
Llagosteraová/Martínezová (6-Šp.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
tommr
která trochu nečekaně hladce vyřadila Wozniackou. Ani nevím jestli to je pro Petru dobře nebo špatně. Z toho co jsem viděl z dohrávky se zdá být Pavlyuchenková v lepší formě než byla v Madridu kde s ní měla Petra plný ruce práce. Dneska proti Caro měla Pavlyuchenková hodně winnerů, ale taky hodně chybovala. Její největší slabinou se mi zdá její podání ze kterýho by Petra mohla hodně bodovat ... :)
Reagovat
Bob
hele je fakt, že mě Pavlyuchenkova znérvozňuje více než Caro. Petra by Caro smetla znova. Ale tak uvidíme, já věřím že to zvládne :)
Reagovat
tommr
jj u Caro bychom aspon předem věděli na čem jsme, ale ta Pavlyuchenková může Petru (i nás) zaskočit ... :)
Reagovat
Bob
Super, Pavlyuchenkova porazila Caro. A dneska asi k ránu(?)se můžeme těšit na zápas. Tak snad to Péťa zvládne :)
Reagovat
tommr
hlavně aby se tam zase večer nerozpršelo jako včera - to bychom se Petry asi nedočkali ... :)
Reagovat
Bob
to je fakt, fandím počasí a Péťě :)
Reagovat
VlS
Prosímtě, nešil. Mám taky radost , že Petra vyhrála a taky jí držím palce, ale prognózy, že ji může zastavit jen astma a podobně jsou notně přehnané. Tak hlavně aby jí zas kdekdo neadával, až zase párkrát prohraje (což se nevyhnutelně někdy stane).
Reagovat
freeteepek
Aktuálně v Cincy vlhkost 80%, ale podle jiného zdroje dokonce 93%!!!
Jestli to Petra dnes večer zvládne, tak má u mě šampus značky Moet:-)
Reagovat
tommr
a jaký jsou vlastně normální hodnoty vlhkosti. Mám v tom trochu nejasno ... :)
Reagovat
freeteepek
V Montrealu byla vlhkost 40%
Reagovat
smazaný uživatel
93%? To je už kvalitní prádelna. Ale to může být odhad na dobu, kdy bude pršet nebo padat rosa.
Reagovat
ludolf
Tak ona ta vlhkost závisí na teplotě (s větší teplotou klesá), teď tam je pod mrakem a relativně chladno, jak se oteplí, měla by vlhkost jít dolů - podle předpovědi na 50 % přes den. K večeru ale zase s ochlazením nahoru (zase k asi 80 %). Mne proto překvapuje, že sis liboval, že Petra hraje večer - četl jsem, že prý teplo jí nevadí, že jí vadí vlhkost. Jinak předpověď počasí je třeba na http://www.weather.com/weather/hourbyhour/graph/USOH0188?pagenum=2&nextbeginIndex=6
Reagovat
smazaný uživatel
Normální vlhkost je 40 - 70 %, což je optimální rozpětí.
Reagovat
freeteepek
Ona ta vlhkost dnes večer určitě bude vysoká, protože déšť bude viset ve vzduchu. A bude relativně chladno. Podle mě nejhorší kombinace je ta skleníková - vlhko a pařák. Takle aspoň nebude mít problémy s chlazením a snad jí ten její inhalátor pomůže:-)
Reagovat
freeteepek
Tak podle tý předpovědi je potřeba, aby se zápas zbytečně neprotahoval. Pokud Petra hladce vyhraje prvníset, je velká nadějě, že při vlhkosti přes 70% už bude po zápase.
Jinak co si vzpomínám, když jsem byl kdysi ve Washingtonu touhle dobou, což je stejná zeměpisná šířka, tak ten pařák přes den byl celkem neúnosnej. Vůbec si nedokážu představit, že bych v tom vlhku ve třiceti stupních vůbec mohl běhat:-)V Cincy to ale nemůže bejt tak hrozný, když je to dál od moře.
Reagovat
freeteepek
Tak Petru může v Cincinnati zastavit už jen astma. Serena je v současný formě určitě k poražení. Ale finále je ještě daleko.
Pořád se divím, jak mohla Hradecká hladce prohrát už v prvním kole kvalifikace singla se 109. hráčkou, když s Hlaváčkovou mají takový úspěchy ve 4hře! Naopak na Hlaváčkový je vidět, že jí ty úspěchy dodávaj sebevědomí a hraje dobře i dvouhru. Když si vzpomenu na Madrid, kde Lucka vyřadila Petru i Stosurovou, nemůžu se ubránit dojmu, že tehdy měla životní formu a z pohledu Petry to byla smůla - obhajovat titul a narazit už ve druhým kole na Lucku v takovým stavu!
Reagovat
smazaný uživatel
protože dvouhra a čtyřhra jsou dva odlišné sporty. Každopádně série porážek Hradecké není vůbec pěkná
Reagovat
tommr
ona ten debl ale táhne hlavně Hlaváčková. Bylo to jasně vidět i včera kdy Hradecká v prvních dvou setech ztratila celkem třikrát podání. V deblu se špatná forma jedný hráčky může naštěstí vykompenzovat dobrou formou její partnerky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Hradecké ten Madrid prostě mimořádně sedl a kosila to tam celkem slušně. Ale byla to spíše náhoda než nějaký signál ke zlepšení. Také mi přijde, že Andrea ten debl táhne skoro v každém zápase....
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě hlavně Andrea hraje stabilně a vyrovnaně. Hradecká je ten činitel, který je buď posílá někam na úroveň sotva první desítky, nebo na úroveň Raymondové s Huberová nebo Errani s Vinci. Když to Hradecké jde, porazí je opravdu jen Serena s Venus. Ty výsledky z Miami, Charlestonu nebo Madridu si určitě do vitrínky nedají.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidím, první set skončil 4:6 a dál se to nedohrálo... Bude to těžké. Caro dneska půjde na kurt s tím, že musí vyhrát dva sety za sebou. Taky bude důležité, jaký den bude mít Nasťa. Ona dokáže zahrát zápasy na úrovni první pětky a pak má zase chvíle, kdy hodně chybuje. Asi takovým nejlepším příkladem je její zápas ve Fed Cupu proti Aně. První set hrála naprosto skvěle a další dva už to nebylo takové... Já dneska opět jedu na basket, takže to neuvidím. Ale budu sledovat výsledek aspoň v mobilu... Go Caro! :)
Reagovat
rib
Líbí se mi tvoje nadšení pro pinkavou Caro :-))) No snad když chce vyhrát, tak prostě musí vyhrát 2 sety, to je jasné... Ale když tam naběhne Piotr s jeho "ty musiš vygrat...", myslím, že Nasťa může mít psychicky dost navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Piotrek je vynikající rádce a motivátor. V jednom zápase loni, myslím že proti Schiavone: "Karolina, ona przyspiesa, to trzeba viencej biegať." Objevil Ameriku. To jsem si říkal, že můžu taky trénovat světovou jedničku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
to je prostě koučink:) Z Hlinky taky nepadala nějaká moudra. Každopádně je Piotr dobrý bavič. Na hlášku roku pro mě zatím aspiruje "běgaš za Montrealem".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes napíši tipy já, aby to nemusel ten, co mu říkají Potkal vlka v zimě, stále vypisovat sám.

holky:

CC
Angelique > Serena - Serena odstoupí už před zápasem, doufám...
Caroline/Anastasia < Petra

Grandstandt
Caroline = Anastasia - ale spíše tipuji Caro
Sam < Venus - ve třech setech
Aga < Li/Johanna - tady to píši s ohledem na to, že Li porazí Johannu

C3
Li > Johanna

Chlapi

CC
Juan Martin < Jeremy
Marin < Novak
Roger > Mardy

Grandstand
Standa < Miloš
Reagovat
dadaft
dohrávku Caro ani noční zápasy neuvidím, ale večerní (SEČ) program je parádní. Venus v Cinci nehraje špatně, Sam jsem dlouho neviděl hrát a má nový model oblečení. paráda. tipuji taky tři sety. myslím, že rozhodne fyzička a vyhraje Samantha.
Serena - Angelique ::: první z těch opravdu top zápasů, doufám. abych byl stylový ke včerejšímu výkonu Sereny --- tentokrát bude muset pohnout zadkem. ))
tip SF: Stosur - Li Na, S. Williams - Kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
z toho, co jsem viděl já, tak Del Potro Chardyho porazí i bez té levé ruky a bez obouručného backhandu, který používal čistě výjimečně. Bylo vidět, že Murray má hlavu ještě někde v Londýně, vůbec na zápas nebyl připravený, timing úplně v háji, servis špatný, na hráče jeho stylu obrovské množství nevynucených chyb.

Serena si myslím, že prohraje, teda jestli nastoupí. Hodně mi to připomíná situaci z loňska, kdy v prvním kole vyhrála set nad Luckou Hradeckou, ve druhé se začala hýbat stejně jako proti Urszule. Lucka ji měla na lopatě, ale bohužel pak vystřílela tři gemy v řadě a prohrála v TB. Serena pak do druhého kola ani nenastoupila.
Reagovat
dadaft
ona olympiáda s tím vůbec pěkně zamíchala - v Dallasu ani v New Havenu Šarapovová a Azarenková nehrají a pak už je hned US Open. nebudou mít na betonu odehraný ani jeden ostrý zápas. jsou to šampionky, jistě...
ale stejně mám takové tušení, že ve druhém týdnu USO uvidíme i pár nečekaných jmen. ))
Reagovat
tommr
já teda doufám, že Serena neodstoupí a zápas proti Kerberový odehraje naplno. Na výsledku mi až tak nezáleží, ale rozhodně bych byl velice nerad kdyby proti Petře v případným semifinále nastupovala odpočatá Kerberová. Pokud chce Serena odstoupit tak at počká až bude hrát proti Petře ... :)

Jinak hlavně doufám, že dneska už v Cincinnati nebude pršet a všechny zápasy se odehrajou včas. Už mám těch kvůli neustálejm přesunům zápasů napůl neregulérních turnajů plný zuby ...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prvním odstavci bych od tebe ani nic jiného nečekal, bavíš.:)
Já stále doufám, že se odhlásí před zápasem jako v semifinále v Římě proti Li, jinak jí fakt nechápu.....

Z deštěm naprostý souhlas!
Reagovat
steve79
No Murray, když nepočítám Olympiádu, tak nic moc v letošní sezoně. V Montreálu a v Cincinatti totálně vyhořel. Jediným světlejším momentem byl Wimbledon. Jsem zvědavej co předvede na US Open. Možná, že je ale zraněný. Vůbec, celá světová špička je v dezolátním stavu: Nadal, Murray, Tsonga. Ted to vypadá i na Del Potra.
Reagovat
freeteepek
Tak Petra bude hrát konečně na centrkurtu. A k tomu pozdě večer. To je odměna za ten hladkej postup:-)
Navíc soupeřka ještě nemá dohraný zápas - další výhoda pro Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
možná kecám, ale myslím, že i když večer nebude takový hic, bude tam o dost větší vlhkost. A to Petře nejvíce vadí. Snad se mýlím.
Reagovat
freeteepek
Je pravda, že tam má být 27 a přitom pršet. Tak tak vlhkost bude asi vyšší:-(
Reagovat
tommr
ani bych neřek, že je to nějaká výhoda. Petra ještě ani neví na jakou soupeřku se má připravit a jestli se vůbec dneska dostane na kurt. Pokud bude v noci v Cincinnati zase pršet tak se může stát, že její zápas přeloží na zítra a pak bude ze zdánlivý výhody velká nevýhoda ...
A pro nás pro fanoušky je to taky mimořádně nepříjemný, protože na zápas kterej začne v nejlepším případě okolo půl třetí v noci našeho času asi moc lidí čekat nevydrží ...
Reagovat
Sonja
Raonic mi udělal velkou radost (dokonce jsem na ten závěr koukla ještě na NS ze záznamu:-D a mimochodem je fakt miloučkej, jak se po zápase uvolní, usmívá se na fanoušky...:-)), budu mu přát dál...dokud nenarazí na Noleho, pochopitelně:-))
Co se týče zápasu Noleho, mrzí mě, že nedošlo k žádnému boji o čtvrtfinále. Samozřejmě jsem ráda, že tam jsme, ale takovýhle šílený průběh jsem si fakt nepředstavovala...bylo mně Davydenka fakt líto:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a dalsi velka bodova ztrata pro Tomase. Byla by skoda, kdyby se tam nedostal.....
Reagovat
VlS
set 6:4 a začalo pršet. Škoda, škoda, i když je mi Caro líto, co si asi teď všechno vyslechne :-(
Reagovat
VlS
poslali domů Saru s Robertou. Super kočky, tak dál až do konce (a na ceremoniál už nemusíte v gumákách:-))
Reagovat
smazaný uživatel
RAONIC!! Tak, sice mi nevyšlo to QF úplně dokonale, ale stejněj sem spokojenej. Význam tohodle postupu je obrovskej, Raonic by měl bejt nasazenej na USO v top 16, kam se taky podívá poprvý v kariéře. Krásný Cincy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jeho servis je neskutečný!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mně se ten pohyb celkově moc líbí, čistě provedený podání. Špatně se čte. A není moc zápasů, kde by ho dlouhodobě zrazoval první servis. Na tom se dá parádně stavět.

Jako. Tenis v současnosti doopravdy je hlavně o fyzický přípravě, ale servis má největší tendenci to narušovat. Raonic pro mě určitě není tenisově o moc nadanější než Tomic s Harrisonem, ale díky tomu servisu má daleko snazší cestu při postupu žebříčkem v tom mladým věku :) Ale za tři roky jim bude koukat na záda.
Reagovat
a.magerova
No tak jdu spát... :-/
Pa všem
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrú :)
Reagovat
smazaný uživatel
dekujem, tez dobrou noc:)
Reagovat
J.M.
Hm, tak na jednu stranu Raonic dokazuje, že už brzy může být v první desítce (ne že bych byl z jeho hry nadšený, ale budiž), ale to, co předvádí Tomáš, to je skutečně mizérie. Ani ve Wimbledonu, na Olympiádě, ani v Torontu nehrál vyloženě špatně. To až teď před US Open jako kdyby pod výkonnostním dnem našel hlubokou díru.
Reagovat
smazaný uživatel
no 2 sety hral Tomas velmi dobre, nechapu ten pokles ve tretim...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se nezdálo, že by Tomáš dneska hrál nějak špatně.. Jen nedokázal vyhrávat ty big pointy, což se mu v první polovině sezony dařilo.. Tak snad zabere na USO...
Reagovat
smazaný uživatel
49% prvni servis,jehoz uspesnost sla navic stale dolu, to Tomasovi tez na jistote nepridalo...
Reagovat
a.magerova
No tak Kolja skřeč ...
Reagovat
a.magerova
Skreč a kanára
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm. Snad si jen chtěl ušetřit ostudu a nic mu není.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš snižuje na 3:2, snad ještě zabojuje :-) Ale ten Raonič je mi tak nesympatický to je hnus... Pohled na returnu, jak kdyby byl vrah, vypadá jak kdyby ho to ani nebavilo, ubec se neraduje(jestli jsem dobře počítal tak se radoval zatim jenom jednou za celý zápas).. No prostě fůj.. Pro mě svatá WTA!
Reagovat
smazaný uživatel
Milošek je úžasnej :))) On se prostě soustředí na zápas a ty emoce kontroluje, pokud chce dosáhnout svýho maxima, tak je to poměrně vhodný.

Jenom je vážně legrační jeho tělesná stavba, on má tak neskutečně dlouhý končetiny :)
Reagovat
Sonja
Raonic další brejk!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak asi dohrano, skoda....:((((
Reagovat
Sonja
Pardon, tímhle jsem nechtěla reagovat:-), měla jsem připravenou reakci, že je Raonic náhodou moc sympatickej (aspoň mně no:-), ale Toma je mi líto...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak koukám skoro jenom na WTA a tam neni skoro nikdo, kdo ty emoce kontroluje. A tak mě ty zápasy, kdy někdo kontroluje emoce tak trochu nudí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mne je tiež nesympatický :D Ako hrou, tak aj tým, že vyzerá ako prerastené desaťročné decko :D Proste to ako mu každý fandí nechápem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak moc lidí mu nefandí :) a má nádhernej servis i forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmmm... vypisuje nějaká sázkovka kurzy na počet dvojchyb?
Reagovat
smazaný uživatel
jeste 3 polusy na vzrat, Tomasovi navic odeslo podani...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Kolja :-D :-D... Takhle si dělat ostudu na konec kariéry. Smutný. Už ani ten bekhend není tak úchvatnej, nehraje míčky rychle po odskoku, nic. Nikde tam nevidím toho hráče.
Reagovat
a.magerova
Pro jednoho z vítězů TM ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to naprd. Podle mě by doopravdy měl ukončit kariéru, tohle prostě nemá zapotřebí :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) bývalá světová trojka dostala kanár... pokud tohle není znamení, že už by měl skončit, tak nevím. Měl by vzít kolegu Roddicka a zahrát si společně s ním poslední USO.
Reagovat
Sonja
Wow, Raonic break...tak snad si už podrží svoje podání:-))
Reagovat
Sonja
Hm, 1.set ve znamení dvojchyb...tohle je fakt šílený:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vážně obrovský zlepšení. Snový QF už mi stejně nevyjde, takže bych mu snad i moh přát, aby se před USO rozehrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
dobry vstup do tretiho setu. dobre ze opet podava jako prvni a nemusi dotahovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
jak tomas hraje, snad ve 3 setu nepolevi...
Reagovat
smazaný uživatel
pro Tomase cistou hrou:). Snad ho ted potvrdi. Ikdyz prohral prvni set, tak hraje vyborne:)
Reagovat
smazaný uživatel
zatim vyborne:)
Reagovat
smazaný uživatel
na 4:3:)
Reagovat
freeteepek
Proč tam není statistika finále z Montreálu? Sakra, nemůžu to najít. http://tennis.matchstat.com/Player/Petra%20Kvitova
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem tenis vůbec nesledoval a nejspíš tomu tak bude i v nejbližších dnech, protože teď jezdím za sportem (basketbalem) naživo. :)

Caro hraje zase až v noci, to už budu opravdu spát. Zaprvé jsem dneska absolvoval náročný den a zadruhé to asi nikde nebude k vidění... Koukám, že někteří už se tady připravujou na další zápas Caro - Petra. No, zatím to nebudu komentovat, protože Caro musí ještě jednou vyhrát. Ale klidně můžete Caro podceňovat, v tom vám nebráním... :)
Reagovat
tommr
podcenovat Caro určitě není rozumný a nemyslím si, že by to tady byl převládající sentiment. Spíš si myslím, že většina fanoušků (včetně mě) by uvítala kdyby Petra mohla ve čtvrtfinále hrát s Pavlyuchenkovou ... :)
Reagovat
Bob
Vyprovokovat se pry nenechas ale reagovat musis :D
Reagovat
smazaný uživatel
Těší mě, že to píšeš právě ty. :) Já mám k Petře a jejím kvalitám taky respekt... Převládající sentiment to možná není, ale objevují se tady takové náznaky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to neplatí jenom o tobě. Jsou tady Vlci a jiní, že? :D Pokud vím, tak jsme se tuhle bavili o nějakých "vtipných narážkách". Těmi jsem se nechtěl nechat vyprovokovat... Ale bohužel, žádné takové tady dneska nevidím.

Dobrou noc. :)
Reagovat
Bob
ale no tak, proč bychom to měli řešit každej den, co? jednou to možná přijde, ale nemysli si o mě nic zlého :D já mám ke Caro taky respekt, i k Vice i pro tvé překvapení k Šarapici (pro tebe k Marušce) :) jen bych rád viděl zápas mezi Caro a Petrou a rád bych viděl, jak jí Petra zase porazí :) To jest celé :)
Reagovat
smazaný uživatel
copak? Dcera v repre U20?
Reagovat
smazaný uživatel
Dcera? Moje? :D Já jsem na děti ještě trochu mladý... Prostě mám rád basket a holkám fandím, proto mě to zajímá. Jo a líbí se mi Karolína a Pamela (myslím jako vzhledově). :)

Bob: Však já si o tobě nic špatného nemyslím. :) Na provokování jsou tady jiní. :D
Reagovat
smazaný uživatel
no aspoň ty Klatovy jsem trefil :-) Tak snad jim přineseš štěstí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. :)
Reagovat
dessperadoss
Dělám na fb novou strnáku o Mardym Fishovi. nové info, obrázky, videa a tipovačky! přidejte se
http://www.facebook.com/pages/Mardy-Fish-Czsk/392647597457232
Reagovat
Bob
Péťo, děláš mi radost. Jen tak dál. Pokračuj v tom. Držím ti palce ať to dotáhneš daleko :) Upřímně si přeju, ať hraješ s Caro a vymeteš s ní kurt jako v Montrealu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si zavzpominal na Pearl Jam:D)))

...Daddy didn't give affection
And the boy was something that mommy wouldn't wear
King Jeremy the wicked
Ruled his world...Jeremy spoke in class today.:)))

Pekny Jeremy, asi si dozral dost lidi...:)

Jinak Jeremy asi nema rad jmeno Andy, nejprv padl ten americky, ted ten skotsky...:D)))
Reagovat
tommr
copak se to zase děje s Murraym? To má zase pro změnu depku z toho, že jednou něco pořádnýho vyhrál? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co by s ním proboha mělo být? Prostě zahrál hodně špatně a Chardy dobře, na tomhle rychlém povrchu je možné všechno, i takové překvapení. 2. zápas na hardu. Neděklal bych z toho vědu. Před Wimbledonem prohrál s Mahutem a pak došel do finále. Na US Open to zase bude aspoň semi.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr>>>Jeremy byl aktivni, chodil skvele na sit, tim celkem Andyho dostaval, ale jinak jak mel zahrat Jeremy neco poradnejsiho od zadni, tak to letelo spis do autu. Nektere smece Jeremy pekne do site pro divaky, me prisel uz s Rodickem takovy zvlastni:). Takze jedine, co mu asi vyslo, byly ty pekny prechody na sit. Andy nejak nereagoval, nevim jak to chtel uhrat s tim postojem...nejak jsem tomu neporozumel...

tomasinho>>>bych rekl, ze spis na antuce je mozne vsechno...ale nebudu se prit. Dnes to Andy nejak nezvladl, treba byl unavenej...nevim, ale chapu, ze asi patris mezi ty, co te Jeremy dnes dozral:) Souhlas, na GS to bude uz jine:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že se Peťula tak rozjela, snad jí to vydrží co nejdéle ;-)
Reagovat
VlS
už se Peťa s tou Amerikou sžívá, hezkej a rychlej výsledek. Do QF jí přeji Pavljučenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad ta Karolina tu Anastasii porazi, (H2H 5:1), Tak faktem je, ze naposledy, jak na to koukam, hraly spolu dost davno.

Ja Petre preji Karolinu, takove opacko v rychlejsi podobe s peknymi trenerskymi pokyny Piotra s novym liftingem jako "nebehej za Cincinnati":)
Reagovat
freeteepek
Tak to by bylo vážně super! Neběhej za Cincinnati...
Reagovat
VlS
Myslíš jako "neběhej v Kentucky"?
Reagovat
tommr
její výhru nad Peng Shuai jsem sice čekal, ale mile mě překvapilo, že se s tím Petra tentokrát (na rozdíl od OH) moc nepárala a ukončila zápas za necelou hodinku. Ušetřený síly se budou určitě hodit - zejména pokud bude hrát v příštím kole proti Wozniacký ... :)
Škoda jen, že zrovna tenhle povedenej zápas Petry jsme nemohli nikde vidět. K hodnocení zápasu proto použiju aspon pár statistik. Z nich vyplývá, že Petra byla dneska jasně lepší na servisu. Úspěšnost prvního podání měla 79% (soupeřka jen 54%), úspěšnost druhýho podání 64% (soupeřka jen 47%). Esa dala Petra sice jen 4, ale všechna přišla v těch nejdůležitějších momentech zápasu kdy bud čelila brejkbolům Pengový nebo podávala na vítězství v zápase ... :)
Dalším důležitým faktorem v Petřin prospěch bylo proměnování brejkbolů. Petra proměnila všechny 4 brejkboly co měla, zatímco Pengová ani jeden ze svejch 5 brejkbolů nevyužila! To svědčí o dobrý koncentraci Petry v rozhodujících momentech zápasu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra mě taky potěšila, hlavně že se dlouho nemusela trápit, ušetří jí to síly do dalšího kola. Přeju si tam Caro, mohl by to být zajímavý zápas :-)
Jsem zvědavá na další výkon Sereny, pokud bude hrát jako dneska, tak s Angie prohraje, hodně UE, málo pohybu..jak říkal komentátor, jako by ani nechtěla hrát :-/
Reagovat
smazaný uživatel
"Esa dala Petra sice jen 4, ale všechna přišla v těch nejdůležitějších momentech zápasu kdy bud čelila brejkbolům Pengový nebo podávala na vítězství v zápase ... :)"
To jsi sledoval Petru na scoreboardu bez pretrzeni....?
Reagovat
ludolf
Komentář od člověka, který to viděl (anglicky): http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/08/cincinnati-kvitova-d-peng.html
Reagovat
smazaný uživatel
Petra pěkný výsledek, byla to rychlovka! Super, pošetřila cenné síly. Podle statistik to bylo povedené. Tak snad našla konečně na ty povrchy v Americe i na to podnebí nějaký recept a bude se jí dařit.:)

Serena - upřímně jsem myslel, že to po tom prvním setu jde skrečovat....Celý zápas se podle mě rozmýšlela, jestli hrát nebo ne. Stejně bych řekl, že ty problémy se zády má stále. To bylo vidět hlavně na podání, ten postoj a všechno, nebylo to takové, jak by bylo optimální. Jinak koncentrace a motivace tam také nebyla, měla by se už na to snad vyprdnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za odkaz.:)
Reagovat
tommr
jj jedním okem jsem koukal na tenis v televizi a druhým jsem sledoval Petřin zápas na Scoreboardu. Dělám to tak často když není ze zápasu Petry k dispozici stream a můžu tě ujistit, že je to skoro stejně napínavý jako sledovat zápas naživo ... :)
Ještě pro zajímavost: první eso dala Petra v poslední hře prvního setu kdy čelila několika brejkbolům Činanky, další dvě přidala ve druhý hře druhýho setu kdy opět čelila několika brejkbolům a to poslední zahrála v závěrečný hře zápasu a získala jím mečbol. Dneska je prostě vytáhla vždycky když to bylo nejvíc zapotřebí ... :)
Reagovat
tommr
na mě to dělalo spíš dojem, že to Serenu dneska nějak nebaví a že by byla radši někde úplně jinde. Žádný viditelný zdravotní trable jsem u ní nezaznamenal. Zas jí ale nesleduju tak podrobně jako ty a tak jsem moh něco důležitýho přehlídnout ... :)
Reagovat
dadaft
mně se otevře jenom prázdná stránka
Reagovat
smazaný uživatel
Serena hrala jak vypujcena, varujici mimika, opatrnost stridalo vahani, taky jsem cekala, ze skrecne, ustala to zkusenostmi, ale optimisticky pohled to nebyl, americkej bourak bez lesku..:-(
Petra super, sebevedomi i sily osetreny a bleskove. Pavlju by asi byla schudnejsi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se nechytam...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to te obdivuji...:)), ja vim, ze i sledovani jen cisel je nekdy napinavy nebo jako dnes u Petry alespon utesujici. A co dnes ocekavas od Tomase...? Nejak se ty zapasy pred nim asi protahnou. To se asi dneska opet moc neprospime....
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jasně, máš pravdu, taky mi právě připadala, že tam nechce být a stále přemýšlí, jestli to zabalit nebo ne.
Ale myslím, že tam bude i zdr. problémek, protože když už se rozhodla, že to tedy odehraje, nebyla schopna si pomoci podáním a to by jí ten zápas zrychlylo a usnadnilo. Přišlo mi zkrátka, že nestojí normálně.:)
Reagovat
dadaft
ale jo, už to jede...
takže Jonathan Scott soudí, že SF Serena - Petra je jasnačka.... - nu, nejsem proti. ))
druhé Stosur - Li Na ???
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taková rezavá korveta s maximálně dvěmi rychlostními stupni a propíchlou pneumatikou.:-(
Doufám, že tedy v příštím zápase vypadne nebo skrečne, aby se zase nějak nakopla a naleštila.:)
I když asi není hezké psát, že chci, aby někdo vypadl...., ale cítím to tak no....
Reagovat
ludolf
Asi jsi nezkopíroval to poslední "l" (extenze je "html").
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by tam byl zdr.problém, který by ji nějak víc limitoval, i když možný je všechno, ale prostě po OH jsou všichni nějak mimo..duchem nepřítomni :-))
Reagovat
tommr
obávám se, že to nedopadne dobře. Viděl jsem Raonice podávat proti Gasquetovi a Baghdatisovi a ten chlap se snad vůbec nedá brejknout. Při Tomášově současný mizérii se proto asi žádnej dobrej výsledek čekat nedá ...
Reagovat
smazaný uživatel
tohle byly zada, ne OH...
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ty dva turnaje jsou takové divné. Koukal jsem na Andyho, také jako kdyby se nedokázal nakopnout. Je to určitě i psychicky náročné, hrát hned zase další turnaj a vydolovat ze sebe nějaké top výkony. Roger mi také přijde unavený....
Serena měla s těmi zády evidentní problémy v tom prvním zápase, nevím, jestli jsi třeba včera viděla sestřih? Proto si myslím, že to tam stále může být, protože po posledním míčku v prvním setu se musela hodně ohnout a pak tak kroutila hlavou a fakt jsem myslel, že to jde skrečnout. Ale třeba to tak není a jen nemá motivaci a koncetraci...., což by teda bylo lepší než ty záda.:))
Reagovat
smazaný uživatel
A měla s tím problémy i ve Stanfordu a vlastně od jara, tak mám obavy, víš?
Protože lámat to přes moc asi není moc dobré, co znám alespoň z vlastní zkušenosti.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem ji neviděla, dnes jsem přepínala, třeba mi něco uniklo, ..ale vycházím z toho komentáře, že se Sereně snad ani nechtělo hrát a pak, co jsem viděla, působilo to na mě úplně stejně, jak píšeš..tak uvidíme dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no ja vedel, ze budes pesimista jako vzdy....:) Pro Tomase je ten zapas strasne dulezitej a ja mu verim. Treba dnes u nej dojde k opet positvni snure v TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrychlilo! To je hrozný, co člověk někdy napíše!
Reagovat
smazaný uživatel
jen preklep z nepozornosti, to je normalni...:)
Reagovat
tommr
jj já vím, že je to pro Toma strašně důležitej zápas a moc bych si přál, aby uspěl - zvlášt ted když Del Potro dál pokračuje v turnaji a odpad mu z cesty Murray. Nemůžu si ale pomoct a nevidím to moc optimisticky. Tomáš svůj servis celej set neudrží a Raonice nebrejkne ...
Reagovat
tommr
Oskare, fandíš taky Venus nebo jenom Sereně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tlak na Tomase bude asi vetsi. Presto ale verim, ze se bude moci oprit i on o svuj servis a pak ma sanci.
Reagovat
Bob
jenom souhlasím. jsem rád, že předvádí krásnej tenis, přeju jí to ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč?:)
Venus je mi tak nějak úplně jedno, byla to skvělá trávařka svého času. Ale vzhledem k tomu, že furt bojuje s tím syndromem, tak bych jí nějaký úspěch ještě přál, ale nijak ji neprožívám...;)
Reagovat
tommr
ale jen mě tak napadlo při sledování zápasu Venus-Errani jestli máš taky víc těch favoritek jako to má třeba monty ... :)
Reagovat
freeteepek
A jedno z těch es bylo z druhýho podání:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, mám pouze jednoho favorita a jednu favoritku. Víc si jich představit nedokážu, neuměl bych rozdělit emoce.:)
Samozřejmě, že mám i další oblíbené hráče a hráčky v druhém sledu a to z různých důvodů.
A proč tě napadla zrovna Venus? Kdybych měl více favoritek, jako monty, proč by do nich měla patřit zrovna ona? Nějaká provokacička, tommre? Jsi v dobrém rozmaru, že dnes byla Petra jako uragán, viď?
Reagovat
horska.kraslice
Je velmi pravdepodobne, ze u Sereny tam problem se zady je. Dedukuji zejmena z toho, jak se pri cekani na prijem podani od souperky opirala lokty o kolena. Bolest zad se zmirni, kdyz se clovek o neco opre rukama, takze pater v tom okamziku nemusi plnit funkci opory tela a svaly kolem patere se uvolni. Jinak zada jsou dlouhodoba zalezitost, problem nezmizi ze dne na den. Pokud ten problem se zady skutecne ma, tak ji obdivuji, ze hraje, musi hodne trpet. Leky tu bolest jen trochu zmirni. Takze nesouhlasim s tim, ze nema motivaci, naopak si myslim, ze ma velmi silnou motivaci predvest se domacim fanouskum, jinak by to uz vzdala.
Reagovat
tommr
včera mi Petra opravdu udělala radost, ale ten dotaz s tím nijak nesouvisel. Prostě jsem byl jen zvědavej jestli to máš s tím fanděním jako monty a Venus je k Sereně ta nejpřirozenější volba ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tož dobře no.....
U tebe člověk někdy neví, ale to víš.:)
Kdybych jich měl více jako monty, tak už by jsi určitě zaznamenal mé ódy.:)
Ják píši, mám jednoho a jednu, ale v druhém sledu samozřejmě i jiné. A jak to máš ty, je jenom Petra nebo celkově české hráčky a hráči?
Reagovat
tommr
já fandím hlavně Petře mezi ženami a Tomášovi mezi muži. Našim ostatním sice taky přeju, ale jejich zápasy už tak neprožívám. V poslední době mě taky hodně zaujaly deblistky H+H a začal jsem proto jejich zápasy víc sledovat. Škoda, že se debly už skoro vůbec nevysílaj v televizi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, je to škoda. Také se na debla rád dívám a je to i takové oddechové, člověk to až tak neprožívá, alespoň já tedy ne.:)
Ale myslím si, že se to nezlepší, že spíše naopak budou dávat méně tenisu na úkor jiných sportů. Nedávno jsem někde četl, že Eurosport ještě nezakoupil práva na turnaje WTA pro příští rok, že je to drahé. Tak čekám, jestli bude k vidění alespoň dvouhra...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist