Hlaváčková s Hradeckou jsou podruhé v grandslamovém semifinále

24. 1. 2012, 17:59
Aktuality 4
AUSTRALIAN OPEN ženy - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v Melbourne útočí na druhý grandslamový titul. Letos spolu vyhráli i osmé utkání, když na Australian Open porazili nasazenou dvojici Kingová/Švedovová a postoupily už do semifinále. V něm se utkají s Italkami Erraniovou a Vinciovou.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká zůstávají v letošní sezoně neporaženým párem. Po triumfu v Aucklandu si jim daříi v Melbourne, kde vyhrály již osmý zápas v řadě. Vítězky loňského French Open dnes porazily 7-5 6-2 dvojnásobné grandslamové šampionky Vaniu Kingovou ze Spojených států a Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a vrátily jim vyřazení z loňského US Open.

Americko-kazašskou dvojici již porazily loni v Paříži, kde nakonec nenašly přemožitelky a dosáhly životního úspěchu. Na Australian Open jsou pětadvacetiletá Hlaváčková s o rok starší Hradeckou teprve podruhé v grandslamovém semifinále.

O finále si turnajové sedmičky zahrají s jedenáctými nasazenými Italkami Sarou Erraniovou, která je soupeřkou Petry Kvitové ve čtvrtfinále dvouhry žen, a Robertou Vinciovou. Té se pro změnu postaví Hlaváčková také ve smíšené čtyřhře, ve které je s Pákistáncem Qureshím ve čtvrtfinále.

České deblistky se s Italkami utkaly dosud jen jednou - předloni na antuce v Acapulku vyhrály vyrovnanou bitvu 6-7 7-6 10-8 tenistky z Apeninského poloostrovu.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky žen (24. 01. 2012)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Hlaváčková (7-ČR) - Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) 7-5 6-2
Erraniová/Vinciová (11- It.) - Kudrjavcevová/Makarovová (Rus.) 6-3 6-1
Kuzněcovová/Zvonarevová (Rus.) - Beguová/Niculescuová (Rum.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je super. Moc jim to přeju holkám šikovným. Moc jim to sluší - to opálení v zimě.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi by se mi líbilo, kdyby v reprezentaci hrála tato čtveřice holek: Petra 1,Petra 2,Lucka H.,Andrea. Myslím ale, že by Petra 2 měla ještě zapracovat na svém podání-to je docela bída.
Reagovat
smazaný uživatel
gratuluju holčiny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Holky gratulace, Vám to sakra jde úžasně, ten Pála to musí ještě změnit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist