Hlaváčková s Hradeckou končí. Finále si v Singapuru zahrají Španělky a Hingisová s Mirzaovou

31. 10. 2015, 07:19
Aktuality 8
TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká sezonu prvním letošním titulem nezakončí. Na Turnaji mistryň v Singapuru končí v semifinále po porážce se Španělkami Garbiñe Muguruzaovou a Carlou Suárezovou, které si o životní titul zahrají proti favorizované dvojici Martina Hingisová a Sania Mirzaová. Světové jedničky porazily Hao-Ching Chan s Yung-Jan Chan a do finále postoupily bez ztráty setu.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou letos nezískaly ani jeden titul, přesto se se třemi finálovými účastmi prodraly podruhé v kariéře na Turnaj mistryň a na něm se tento týden dostaly ze skupiny do semifinále. V něm už ale neuspěly a nenavázaly tak na finále z roku 2012.

České deblistky dnes nestačily na Garbiñe Muguruzaovou s Carlou Suárezovou, které se do Singapuru kvalifikovaly dokonce až jako druhé náhradnice. V prvním setu Hlaváčková s Hradeckou vedly 2-0 a v tie-breaku 6-4. Ani jeden setbol ale nevyužily a ztratily tak nejen sadu, ale i pohodu pro zbytek zápasu. V druhém dějství už uhrály jen devět míčků a prohrály 6-7 0-6.

"Měly jsme hodně šancí, které jsme v prvním setu neproměnily, a to je proti takhle dobrému páru velká chyba. Muguruzaová v tie-breaku při setbolu zavřela oči a trefila míč dva centimetry na lajnu. Je ve formě. Ukázala tady kvality v singlu a to se přenese i do deblu. Bravo soupeřkám," řekla Hlaváčková. "Po prvním setu byly na koni. Byly lepší a my jsme se z toho nemohly vyhrabat," dodala Hradecká.

České tenistky prohrály se Španělkami i druhý vzájemný zápas, v červnu na ně nestačily ve finále travnatého turnaje v Birminghamu.

Carla Suárezová a Garbiñe MuguruzaováMuguruzaová do dnešní čtyřhry nastoupila jen pár hodin po neúspěšně semifinálové bitvě ve dvouhře a navíc hrála už osmý zápas během sedmi dnů. Stále však v sobě našla dostatek sil.

"Tohle je čtyřhra a výměny jsou hodně rychlé. A já jsem šťatná, že tady mohu hrát. Takže jsem prostě prohrála dvouhru a šla jsem do čtyřhry, těžké to pro mě nebylo. Tohle je pro mě neuvěřitelný týden," řekla dvaadvacetiltá finalistka letošního Wimbledonu Muguruzaová.


Muguruzaová se Suárezovou hrají společně druhým rokem a každou sezonu zakončují na Turnaji mistryň. Na kontě mají zatím tři triumfy, dva tituly získaly letos v Birminghamu a v Tokiu. Nyní v Singapuru je čeká dosud největší finále.

"Bude to těžký zápas. Je to finále a pro nás to asi bude náš nejdůležitější zápas, která jsme spolu hrály. Ale bude to zábava a těšíme se na to," řekla usměvavá Muguruzaová.

 

Martina Hingisová a Sania MirzaováPrvními fialistkami Turnaje mistryň se staly suverénky letošní sezony Martina Hingisová a Sania Mirzaová. Poté, co prošly bez ztráty setu svou skupinou, nezaváhaly ani v semifinále. V něm sice narazily na sestry Hao-Ching Chan s Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu, které jim v srpnu připravily poslední porážku, tu jim ale už počtvrté během uplynulých dvou měsíců počtvrté oplatily.


Hingisová s Mirzaovou v úvodu zápasu prohrávaly 1-3, ale pak zápas ovládly. Získaly 9 z 10 gamů a rázem vedly 6-4 a 4-0. V závěru sice obě přišly o podání, ale vždy si ho okamžitě vzaly zpět a zvítězily 6-4 6-2. V šestém vzájemném utkáni zaznamenaly pátou výhru. 

"Na kurtu se cítím velmi šťastná, když má na své straně Saniu, protože ona je neuvěřitelně pozitivní člověk," řekla Hingisová. "Když se mi nedaří, tak ona nepřestává bojovat. A právě proto jsme dnes byly schopné otočit první set."

Švýcarsko-indický pár tak vyhrál už 21. zápas v řadě, v nichž navíc prohrál pouhé dva sety. Čtyřiatřicetiletá Hingisová s o šest let mladší Indkou spojily síly letos v březnu, od té doby startují na 16. turnaji a útočí už na devátý titul. V této sezoně vyhrály v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Wimbledonu, na US Open, v Kantonu, Wuhanu a Pekingu a zápasovou bilanci mají 54 výher a 7 porážek.

Patnáct tenistek, které získaly 50 a více deblových titulů
Martina Navrátilová, Rosie Casalsová, Pam Shriverová, Billie Jean Kingová, Natasha Zverevová, Lisa Raymondová, Jana Novotná, Arantxa Sánchezová-Vicariová, Gigi Fernándezová,Helena Suková, Larisa Neilandová, Cara Blacková, Rennae Stubbsová, Wendy Turnbullová a Liezel Huberová

Mirzaová na Turnaji mistryň obhajuje titul z loňska, kdy triumfovala se Carou Blackovou. Hingisová vyhrála Turnaj mistryň v letech 1999 a 2000 s Annou Kurnikovovou. Nyní ji dělí jediná výhra od zisku jubilejního 50. deblového titulu, což se v historii povedlo jen patnácti tenistkám.

V jubilejním 10. společném finále, v nichž mají bilanci 8-1, se Hingisová s Mirzaovou utkají se Španělkami MuguruzaovouSuárezovou v prvním vzájemném střetnutí.

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
sobotní výsledky (31. 10. 2015)
• Čtyřhra - semifinále •
Muguruzaová/Suárezová (8-Šp.) - Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) 7-6(6) 6-0
Higisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (3-Tchaj.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Herbert_Hoover
princezna Sania kráčí za obhajobou TM s hlavou zdviženou :)
Reagovat
pockerface
Holky letos jedou. Škoda, že nepostoupila Lucka s Betkou. Za tu sezonu by si to zasloužily. Háčka se na TM dostala díky nemoci Makarovový a jsou SF. Ale proto je tenis tak krásný, nikdy nevíš co přijde. Tak, když už ty H+H jsou v SF, tak by to chtělo ještě finále. Tak budu držet palce.
Reagovat
pockerface
Samozřejmě nejen díky skreči Makarovový. Body si musely uhrát. Ale paradoxně celou sezonu lepší pár Lucka x Betka out, Háčka in :-)
Reagovat
pockerface
No a hlavně teď mi došlo, že se Betka zranila.
Reagovat
adalv87
njn tady je vidět jak se šikmovočkám nevyplatil vypuštěný zápas,jsem rád že postoupila Hingis s Mirsa
Reagovat
smazaný uživatel
Jedem!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel. Neproměněné setboly se jim zažraly do myslí natolik, že druhý set hrály v křeči a nemohlo to dobře dopadnout :-(
Reagovat
smazaný uživatel
že to nehodily za hlavu a kanár zazpíval....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist